Įkraunama...
Įkraunama...

Katarakta

Sveikos. Jungiuosi prie Jūsų. Ilgai galinėjausi Vilniuje su gydytojais dėl regėjimo . Po visų mano gudrybių-nenorėjo pripažinti savo klaidos- įrodžiau, kad blogai matau ir sužinojau, kad man įgimta katarakta. Nors po visų gydytojų suktybių jau ir tuo nebetikiu. Reikia operuotis. Kiek kalbėjaau su pažįstamais, niekas nepataria operuotis Vilniuje. Rekomenduoja tik KMUK. Gal kas nors parašytų pas ką Kaune kreiptis ir kainą. Kaip prasitarė privačioje gydykloje, tai pakankamai sudėtinga situacija. Labai lauksiu žinių, nes akys silpsta dabar labai greit, nors vartoju Taufoną. Ačiū.
Atsakyti
Sveiki,
labai domina kas jau operavosi katarakta po kiek laiko dazete plaukus?
kaip po operacijos kaip greitai grizote I iprastini rezima (lenktis, kelti sunkumus ir tt).
aciu labai!
Atsakyti
Negi niekas forume nesat susidure su katarakta, gal ne patys asmeniskai, gal is giminiu, pazistamu kas operavosi? tiesiog idomu, kaip greit zmones grizo i savo iprasta rezima, kokios pasekmes?
Atsakyti
Sveikos,

Mama (76 metai) pribrendo kataraktos operacijai. Gal kas susidūrę, žinot, kokius dabar pensininkams deda nemokamus lęšiukus, ar yra prasmė mokėti už mokamus, kuo jie skiriasi. Apskritai, kokie jie būna.

Atsakyti
Gal kas operavosi kataraktą baltarusių klinikoje "Naujas regėjimas" ? Labai norėčiau atsiliepimų, nes esu nusižiūrėjusi būtent šią kliniką. Ir kaip ten paskui su nedarbingumais, jei operuojiesi privačioj? Vis tiek paskui pas poliklinikos okulistus, taip išeina, reikės lankytis, nes kas nuspręs, kada jau matai pakankamai, kad galėtum dirbti?
Atsakyti
Tema mirusi, negi nėra "kataraktininkų" ? g.gif Man trečiadienį implantavo M-flex lešį klinikoje Naujas regėjimas, į tolį matau gerai, tik keistokai, iš arti dar ne, bet po truputį šviesėja reikalas. Jau leido neribotai sėdėt prie kompo maždaug nuo šios dienos (nors buvau sugriešijus ir iškart po operacijos, tiesa, iš arti žiūrėjau neoperuota akim). Didžiausia problema kol kas ta, kad negalima prausti veido vandeniu, ir akyje dar jaučiu lyg koks svetimkūnis būtų. Labiausiai domina, jei yra čia kas nors, kam daryta tokia operacija- per kiek laiko pilnai atsistatė regėjimas operuotos akies? Aū, atsiliepkit, jei tokių yra, negi čia tokia jau reta operacija? g.gif Klinikoje eilė buvo iki gruodžio mėn., man reikėjo labai skubiai, tai atrado vietą anksčiau smile.gif
Atsakyti
Sveiki, aš dariausi vienos akies operacija . Idėjo AT LISAtri839MP lešiuka. Po operacinis laikotarpis praėjo puikiai, nieko pašalinio nejaučiau. Saugojausi apie mėnesį. Šiuo metu praėjo beveik 2mėn. regėjimo aštrumas sumažėjo i toli, iš arti dar truputi liejasi ir matosi atspindžiai nakti aplink šviesas, tad vairuoti vakare nesmagu. Žiūrėsim kaip čia bus toliau. O kaip jums sekasi?
Atsakyti
QUOTE(Jurumergele @ 2016 11 25, 11:21)
Sveiki, aš dariausi vienos akies operacija . Idėjo AT LISAtri839MP lešiuka. Po operacinis laikotarpis praėjo puikiai, nieko pašalinio nejaučiau. Saugojausi apie mėnesį. Šiuo metu praėjo beveik 2mėn. regėjimo aštrumas sumažėjo i toli, iš arti dar truputi liejasi ir matosi atspindžiai nakti aplink šviesas, tad vairuoti vakare nesmagu. Žiūrėsim kaip čia bus toliau. O kaip jums sekasi?

Man irgi praėjo du mėnesiai, nuo pirmadienio jau einu į darbą. Į tolį matau gerai, ypač jei saulėta diena. Visiškoje tamsoje irgi neblogai. Bet jei tamsa su kažkokiais šviesos šaltiniais, arba prietema- tai nekažką. Iš arti irgi vaizdas po truputį ryškėja, labai priklauso nuo apšvietimo, jei geras- matau gerai, bet tik iš tam tikro atstumo. Pasidariau akinius su geltonais stiklais, specialiai naktiniam vairavimui, tai su jais stipriai geriau ir už vairo nėra diskomforto. Aišku, atspindžiai apie šviesas matosi, bet su tais spec. akiniais lengviau, akys nevargsta tamsoje ir nelabai tie atspindžiai trukdo. Jie kažkada turėtų dingti, su sąlyga, jei ant jų "nesiciklinsim", bent jau taip man operavę daktarai sakė smile.gif Namie vaikštau be akinių, nors dešinės akies -2,5 dioptrijos, užtenka operuotos akies regėjimo smile.gif Kartais išeidama iš namų pamirštu akinius, tai tenka grįžti smile.gif
O aplamai- dabar labai ryškus pasaulis, tegu dar ir ne visai viskas atsistatė, bet viskas labai ryšku ir gražu smile.gif Aš juk jau buvau beveik akla, po operacijos gyvenimo kokybė pagerėjo nesulyginamai smile.gif
Atsakyti
Iš tikrųjų katarakta labai dažna problema ir daug atliekama kataraktos operacijų, bet dažniausi pacientai, greičiausiai, smarkiai pagyvenę ir seni žmonės, kurie internetu nesinaudoja arba naudojasi labai menkai.
Būtų įdomu ir naudinga pabendrauti su išsioperavusiais kataraktą žmonėmis. Su kokiomis susiduria problemomis, ar susidūrė su komplikacijomis, kaip funkcionuoja dirbtiniai lęšiukai. Sakoma, kad dirbtinis lęšiukas visam gyvenimui, tai savaime suprantama, jeigu žmogui 70-80 metų, o jeigu 50 ar 30? Dėl įvairių priežasčių lęšiukai sudrumstėja ir pakankamai jauniems žmonėms (jau nekalbant apie įgimtas kataraktas). Teko girdėti, kad dirbtinis lęšiukas po tam tikro laiko (pvz. po 20 metų) gali taip pat prarasti pirmykštį skaidrumą (čia nekalbu apie antrinę kataraktą). Tiesą pasakius, medicina šioje srityje gan sparčiai progresuoja, viskas tobulėja.
Atsakyti

Dviem mano vyresniems draugams (abu vyrai) teko "džiaugsmas" operuotis kataraktą. Abiems - abiejų akių. Vienam iš jų regėjimas pagerėjo jau savaitės, kitam teko palaukti apie mėnesį. Bet abu džiaugiasi. Didelio diskomforto ar skausmo nejautė, po operacijos teko pasirodyti gydytojams kelis kartus ir aišku turėjo lašintis akių lašus. Operacijas abu darėsi Liremoje https://lirema.lt/pa...ktos-operacija/, čia maždaug prieš metus. Klinika ir aptarnavimas patiko, nešokinėjo aplinkui ir neaiškino po valandą apie kiekvieną smulkmeną, bet išaiškino kas rūpi ar įdomu.

Atsakyti