Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai

QUOTE(Nanita @ 2012 10 09, 15:12)
ne as sugalvojau  smile.gif is praeitu temu radau,idesiu jai surasiu

žinoma, kad skiriasi, ir, visų pirma, kaina. Plokštės kaina apie 40/ltm2, dažyto blizgaus poliruoto MDF kaina apie 400/ltm2. Vizualiai žiūrint, skirtumas matosi ant briaunos - dažytų durelių ir briauna dažyta, o plokštės fasadas turės PVC briauną, gal ir tos pačios spalvos, bet briauna tikrai matysis, ypač jei šviesi (tai nėra trūkumas, tiesiog tai kitokia medžiaga).

Kitas niuansas - blizgių LMDP (laminuotų medžio drožlių plokščių) spalvų pasirinkimas nėra didelis - 3-5 variantai, priklausomai nuo gamintojo, bet galima pasirinkti ir medžio imitacijos blizgią LMDP, o dažytą blizgų MDF galima rinktis iš 2500 atspalvių, pagal paletę, kas leidžia spalvą labiau priderinti prie sienų, plytelių ar kt.
Iš principo, abi geros, tiesiog tai skirtingio lygio produktai..

Gražumas - skonio reikalas vizualiai jos atrodo panašiai (išskyrus mano minėtąją briauną), o atsparumas tai irgi panašus - tiek viena, tiek kita nusičiupinėja, kadangi blizgios, matosi pirštų antspaudai, reikia saugoti nuo braižymo, mechaninių pažeidimų. Jei dažyta MDF plokštė nepoliruota ir nedengta atspariu laku, tai LMDP bus už ją atsparesnė. Šiaip tikrai nėra sudėtinga ta priežiūra, o be to - gražu, stilinga

p.s. daug kas iš čia esančių dažytas MDF blizgias turi, pasiskaitykit temukę

Forumiete Lillita rase
Atsakyti
QUOTE(Elenna @ 2012 10 09, 14:05)
tai vat ir kazkuriu tai vistiek bus gerene kitu ne tokia gera. is savo patirties, neturim tiek finansu kad galetume sau leist labai prabrangius baldus todel turbut kaip ir pas daugeli namuose dominuoja lenkiska produkcija, tai lovos lenkiska plokste trupa ir krenta varztu ner kur isukt, o va spinteles laikinam buvom prigriebia (nors gailiuos kad iskart nesisakiau pagal uzsakyma, bet tiek to praietis), tai del tvirtumo, tokios kietos tvirtos jaucias, man patiko ir tai kad spintele salia kriaukles toji plokste gavo vandens tiek ir tiek jai nieko nieko jai nenutiko, o va pas mama, isipute tas krastas kaip balionas. ir buna pardese kokiose apziurint baldus nu sakes, is ko ten jie padarytai  is kokio kardono jog rodos tuoj nuvirs, ir net stipriau prisiliest baisu  doh.gif tas ir baimina pasirinkt ne taip kazka ar pacias medziagas ar baldininka kaip jis ta kanta darys, nes dar labiau uz viskai bijau tokiu atplysimu isiputimu ir kad negriutu prilietus, visa kita bele spintele  biggrin.gif

Lenkiška plokštė skirta nestandartiniams baldams ir pigūs lenkiški standartiniai baldai, tai ne tas pats. Kai lenkiškas rašomasis stalas kainuoja 150 Lt, tai galima įsivaizduoti iš ko jis padarytas. Ant mano pagaminto rašomojo stalo iš lenkiškos plokštės galima užsilipti ir pašokinėti ir nieko jam nenutiks. Todėl jis kainuoja apie 700 Lt.

Kad briauna netrupėtų ir neatsiluptų prašykite baldininkų, kad dėtų tik PVC briauną, o ne melaminą. smile.gif
Atsakyti
Mano virtuvės fasadai pusiau matinis dažytas MDF, stalviršis medžio imitacijos HPL. Nerealiai praktiška ir valosi lengvai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2012 10 09, 16:04)
Lenkiška plokštė skirta nestandartiniams baldams ir pigūs lenkiški standartiniai baldai, tai ne tas pats. Kai lenkiškas rašomasis stalas kainuoja 150 Lt, tai galima įsivaizduoti iš ko jis padarytas. Ant mano pagaminto rašomojo stalo iš lenkiškos plokštės galima užsilipti ir pašokinėti ir nieko jam nenutiks. Todėl jis kainuoja apie 700 Lt.

Kad briauna netrupėtų ir neatsiluptų prašykite baldininkų, kad dėtų tik PVC briauną, o ne melaminą.  smile.gif

tai taip, bet as dar bijau biggrin.gif jog isirinkus baldininka, kuris gamina nestandartinius uzsakomus baldus, galiu gaut toki pat vaizda kaip tu pigiu standartiniu lenkisku biggrin.gif nu daug cia ko as bijau lotuliukas.gif sako bijai vilko neik i miska, ale eisiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(verkne @ 2012 10 09, 10:54)
Neklaidinkite žmonių, LED juostelės būna skirtingų galingumų, skirtingų šviesos atspalvių ir skirtingų gamintojų bei kainų. Nuo viso to priklauso apšvietimo intensyvumas. Jeigu imti normalaus gamintojo natūralios dienos šviesos atspalvio LED -us ir juos nukreipti tinkamu kampu į stalviršį (montuojant įfrezuotame profilyje), šviesos darbui virtuvėje bus daugiau nei pakankamai. Jeigu nepakanka šviesos tai arba per mažo galingumo LED-ai arba tieesiog neteisingai parinkta LED-ų šviesa pvz.jei yra tamsus stalviršis, o  šviesa šalta, ją stalviršis sugeria. Čia sunku paaiškinti, reikia tiesiog vietoje bandyti skirtingų spalvų LED-us, žiūrėti kuri spalva ir koks nukreipimo kampas geriausiai apšviečia darbo zoną.

nieko aš neklaidinu - kalbėjau kaip yra man, o MAN neužtenka apsišviesti visą virtuvę su LED juostele PO SPINTELĖM. Jūs įbliaukit ten po spintelėm kokio nori galingumo LED juostelę - ji jums viršutinės spintelės viršutinės lentynos turinio nepašvies niekaip, kad būtų ryškiai ir aiškiai. Šiaip pas mane ir lubose virtuvėj LED šviestuvai, ir šviečia jie puikiai
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2012 10 09, 11:58)
Mūsų visam butuke yra laminato grindys su tarpeliais. Man neturi jokio skirtumo jų valymas nuo lygių grindų, firma alloc.

Sveika,Lachese. O is kokios plokstes Jusu virtuves baldai? Ar ten dazytas matinis MDF? unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 09, 19:55)
nieko aš neklaidinu - kalbėjau kaip yra man, o MAN neužtenka apsišviesti visą virtuvę su LED juostele PO SPINTELĖM. Jūs įbliaukit ten po spintelėm kokio nori galingumo LED juostelę - ji jums viršutinės spintelės viršutinės lentynos turinio nepašvies niekaip, kad būtų ryškiai ir aiškiai. Šiaip pas mane ir lubose virtuvėj LED šviestuvai, ir šviečia jie puikiai

Nesinervinkit taip mirksiukas.gif Šiaip kalba buvo apie darbo zonos t.y. stalviršio apšvietimą ir klausimas ką tam tikslui geriau montuoti po viršutinėmis spintelėms, o ne apie bendrą virtuvės apšvietimą. Bendram visos virtuvės apšvietimui savaime suprantama, kad LED juostelės po spintele neužteks, o ir ne tam ji ten dedama.
Atsakyti
desimtukas, palandziojus apie tas briaunas kantus pav neradau kaip tai realiai atrodo, tai imetu savo
1. user posted image
2. user posted image
3. user posted image
jauciu tas 3 pagal mane normaliausias ir tvirciausiai atrodo tie kantai.
aplamai kokios yra tos kantavimo rusys, jus raset pvc, melamimas, dar radau abs kas tai g.gif tai 2 foto melaminas? o 1 foto kazkaip uzleista kaip suprantu ta pvc be jokio kanto g.gif zodziu juodas miskas cia man... nesijuokit tik blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenna: 09 spalio 2012 - 20:36
laba visiem....3 foto yra PVC kantas,tik kazkodel skiriasi spalva nuo plokstes,kuri yra tarsi i pilkuma,o kantas rudas...kai pvz stalciuku kantas jau pilkas...idomus spalvinis sprendimas.....
Atsakyti
Trečioje nuotraukoje tikrai PVC briauna, pirmoje ir antroje sunku pasakyti. Korpusas turi būti laminuotas plona PVC briauna 0,45 - 1 mm, fasadai stora - 2 mm.
Spalvos skonio reikalas, man asmeniškai, kai detalė vienos spalvos, o briauna kažkodėl kitos ir tai neva dizainas toks, negražu. smile.gif Atsilupti gali ir PVC briauna jeigu detalė nebuvo kokybiškai nuvalyta, briaunos nepritrintos, ar nekokybiškai buvo priklijuota.
Atsakyti
Labas vakaras, noriu įsilieti į diskusijas apie virtuvę.

Aš jau gerą virtuvinį turiu, dabar ieškau stalo ir kėdžių prie jo.
Kiek apėjau, visur man siūlo medinius stalus, sako,kad jie lakuoti/dažyti/drenuoti (ar pan.). Nieko apie tai neišmanau blush2.gif

Dabar turiu senesnį medinį stalą virtuvėje. Baisu, užpylus aliejų paburksta, nuo vyno lieka dėmes. Saugoti kaip gėlelę reikia. Laikau uždengtą, nes virtuvėje visko pasitaiko doh.gif

Patarkite, ar tikrai tie naujoviškai apdoroti stalai yra patikimi? nes man ne valgomojo komplekto reikia, o į virtuvę, kur drasiai galėčiai karštus daiktus dėti, papjaustyti, kad atlaikytų vaikų daužymus ir pan.

Ką be medinio stalo geriau rinktis? 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(renatyte.r @ 2012 10 09, 21:53)
Labas vakaras, noriu įsilieti į diskusijas apie virtuvę.

Aš jau gerą virtuvinį turiu, dabar ieškau stalo ir kėdžių prie jo.
Kiek apėjau, visur man siūlo medinius stalus, sako,kad jie lakuoti/dažyti/drenuoti (ar pan.). Nieko apie tai neišmanau  blush2.gif

Dabar turiu senesnį medinį stalą virtuvėje. Baisu, užpylus aliejų paburksta, nuo vyno lieka dėmes. Saugoti kaip gėlelę reikia. Laikau uždengtą, nes virtuvėje visko pasitaiko doh.gif

Patarkite, ar tikrai tie naujoviškai apdoroti stalai yra patikimi? nes man ne valgomojo komplekto reikia, o į virtuvę, kur drasiai galėčiai karštus daiktus dėti, papjaustyti, kad atlaikytų vaikų daužymus ir pan.

Ką be medinio stalo geriau rinktis?  4u.gif

Pasidaryti stalą iš tokio pat arba labai panašaus stalviršio koks dabar yra pas Jus. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 09 spalio 2012 - 22:08