Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

deja, maximkose ner.. rolleyes.gif . laukiu kokios nors informacijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 05 10, 12:29)
Tai tie borekai kažkas panašaus i lazaniją? O gal galima tada čeburekams ją panaudoti g.gif Mamaitės vis kalba apie lavašus, jau esu klaususi, negavau atsakymo.Gal pas mus juos kitaip vadina (aš Vokietijoj)? Na ir pabėriau klausimų blush2.gif
Shalimar, Tavo parašas apie sparnelius patinka, thumbup.gif  tik man rusiškai nebelabai skaitosi -  kur aureolė - kas tas "podzariadke"?

Parasas tai tik rusiskai gerai skamba...Lietuviskai butu "kraunasi", na telefono pakrovejas irgi taip vadinasi, nezinau kaip isversti graziai g.gif
I lazanija nelabai panasu, tik gal sluoksniavimo principas biggrin.gif Tas lavasas tai tik miltai ir vanduo, isdziovintas toks plonas blynas, nelabai is ju ceburekai manau...Siaip turkai gamina kazka panasaus i musiskius, gozleme vadinasi. Mieline tesla plonai iskocioja, deda idara - turkiska suri, spinatus, virtas bulves ar farsa, uzlenkia, kepa and sausos keptuves is abieju pusiu, paskui iseme karstus sviestu aptepa wub.gif
Va, cia gozleme
user posted image

O cia borek

user posted image



Papildyta:
QUOTE(voveriena @ 2006 05 10, 19:31)
deja, maximkose ner.. rolleyes.gif . laukiu kokios nors informacijos  ax.gif

Lokuma as net Minimoj maciau g.gif Manau Akropoly turetu buti tikrai ax.gif
Atsakyti
Esu labai savim nusivylus ,kadangi nesugebu ideti nuotrauku,bet Shalimar gal uz mane imes kokia?? biggrin.gif
[SIZE=7] Etli sarma dolmasi- su farsu "dolma"

Vynuogiu lapu
300gr farso versienos
1/2 stikl . ryziu,galima ir daugiau.
2 svoguno galvutes sutarkuotos stambia tarka <ar smulkiai sukapotos
1 pomidoras tarkuotas
1/2 arb. saukstelio pipiru juodu
1/2 arb. saukstelio paprikos
saukstelis druskos
!/2 arb . saukstelio kimyon( maltu kmynu)-nebutinai

2-5 saukstai "Nar eksisi"- granatu koncentruotu sulciu( naturalus sirupas),jisai parukstins patiekala ,bet neprivalomas.

Jei gaminsit is konservuotu vynuogiu lapu, tada reiktu juos pamerkti karstam vandeny, nes kitaip bus per suru.
Gaminant is svieziu lapu reikia juos nuplauti, po to suditam vandenyje pavirti apie 4-5 min , po to isemus nusausinti.
İdarui skirtus produktus sumaisom .Dedam po nedideli sauksteli ant lapo ir gaminam nedidelius "cigarus".
İ puodo dugna klojam didelius vunuogiu lapus,ant ju sudedam eilem dolma's . Ant virsaus supilam "nar eksisi" ir vandens ,kad apsentu. Reikia nepamirsti, uzdeti lekstute ( dedama ant visu dolmu verdant),kad prispaustu dolma's,nes kitaip jos "sprogsta". Verdam ant letos ugnies apie 50 min.
valgom karstus, Turkai megsta valgyti su yogurtu.
P/S renkantis sviezius vynuogiu lapus reikia ziureti,kad jie nebutu per dideli,sukieteje su storom gyslom ir antra puse kad butu be "plaukeliu"
Skanaus
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 05 11, 15:53)
Esu labai savim nusivylus ,kadangi nesugebu ideti nuotrauku,bet Shalimar gal uz mane imes kokia?? biggrin.gif
Etli sarma dolmasi- su farsu "dolma"


cool.gif
user posted image
user posted image

essen.gif
Atsakyti
Aciu Shalimar,sauniai atrodo. Dabar galiu ramiai testi. ax.gif
Musu visos seimos megstamas patiekalas,labai tinkantis,kaip izanginis patiekalas pietums prie viso to lengvai pagaminti


Blyneliai su spinatu ir "patirma" idaru


Blyneliu teslai:
Miltai
kiausinis
druska
vanduo
lasas aliejaus
Viska isplakam ir iskepam blynelius (per visa keptuve) Atleiskit,bet as jau kartais net elementariu zodziu neberandu lietuviskai ax.gif ,va ka reiskia tiek metu uzsienio.

Idarui
500-1000gr spinatu svieziu,nors galima ir saldytais pakeisti,
jei spinatai" jauni uzteks ir 500gr, bet jei su kotais tai 1 kg, nes tu kotu nenaudoju.
Grietineles
1-2 svogunai susmulkinti
druska,pipirai
250 gr "pastirma" tai spec. turkiska zalia sonine apdirbta prieskoniais, turinti gana astru skoni, jei jums per astru nuvalykit prieskonius.
truputis sviesto,
pieno slakas
50 gr. olandisko tarkuoto surio
keletas saukstu aliejaus/alyvuogiu/


Susmulkinta svoguna dedu i didoka puoda ir apkepu nedideliam kiekyje aliejaus,tada dedu svariai nuplautus ir stambiai supjaustytus spinatu lapus be kotu. Viska gerai sumaisom,imetam ziupsni druskos ir paliekam ant silpnos ugnies,kol spinatai isvirs ir neliks vandens(5-7min). Jei vandens visgi lieka nuemus nuo ugnies sumetu viska i kiaurasamti,kad nuvarvetu.
Supjaustai pastirma nedideliais gabaliukais.
Ant kiekvieno blynelio vidurio dedu po 1 susmulkinta pastirmos grezineli(galima ir daugiau) ant viraus spinatu-svoguno misinio.Uzpilu slaka grietineles,tas nuima spinatu aitruma,susvelnina ,juoduju pipiru. Uzlenkus priesingus teslos galus padarom kvadratus,kaip ir musu zinomus lietuviskus blynelius su varske ar panasiai. Dedam juos i karsciui atsparu inda viena prie kito.
Is sviesto,sauksto miltu,pieno isverdam balta padaza, suplam ji ant blyneliu. Ant virsaus tarkuoto surio ir pirmyn i orkaite 180-200c apie 20-25 min kol suris paraus.

Butinai isbandykit,net jei ir nemegstat spinatu ax.gif ,nes esu tikra ,kad jusu nuomone pasikeis drinks_cheers.gif .

Lauksiu atsiliepimu

Papildyta:
Kadangi megstu grybus,tai siulau dar viena turkiska salta uzkandi

Zeytin yağli mantar- grybai su svogunais


250 gr pievagrybiu
2 svogunu galvutes
1pomidoras
1saukstas pomidoru tyres
druska,pipirai
10 saukstu aliejaus


Svogunus stambokai supjaustau apkepinu alyvu aliejuje,sukratau stambiai supjaustyta pomidora(be odos) pomidoru tyrs gerai ismaisius pakepinu keleta min.
Sukratau nuvalytus ir i 4 dalis padalintus grybus.
İberiu druskos ir ant letos ugnies apie 30 min verdu. Gale paskaninu svieziai maltais pipirais.Ataususius galima papuosti kapotom petrazolem
Gero apetito
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2006 05 11, 15:53)
   Jei gaminsit is konservuotu  vynuogiu lapu, tada reiktu juos pamerkti karstam vandeny, nes kitaip bus per suru.


nu va, o as nezinojau, kad numirkyt reikia. tai jau tokie surus gavos doh.gif lotuliukas.gif

tiesa, esu valgius panasu i ta gozleme kazkokiam restorane. tai vienas idaras buvo is avienos, o kitas is zoliu - kapota kalendra, petrazoles ir pan. nu sitas, tai toks idomus derinukas, patiko. tai va, o siaip ziuriu, kad is esmes nacionalines virtuves yra persipyne, netgi ta pati "dolma" yra ir pas graikus, ir pas gruzinus...

tiesa, dar norejau paklaust, kazkada buvau arabiskam-libanietiskam restorane. tai prie nacionaliniu patiekalu buvo tokie zirniu kruopu kotletai... nu fantastiskas skonis.net gerai nesupratau is ko ten jie padaryti lotuliukas.gif gal ir pas turkus kazkas panasaus yra g.gif ir kaip kepamos tos pitos??? dar pamenu kazka panasaus i miniatiurinius lietinius su darzoviu idaru, apskrudintus aliejuj. dar buvo visokiausiu idomiu padazu-tepalu, skirtu valgyt su tomis pitomis... nu zodziu, prisiminiau ir seile tyst pradejo doh.gif rolleyes.gif

nu i prasome ideti koki baxlavos receptuka wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 11 gegužės 2006 - 17:28
gero
QUOTE(lanaa @ 2006 05 11, 17:14)
nu va, o as nezinojau, kad numirkyt reikia. tai jau tokie surus gavos  doh.gif  lotuliukas.gif


tiesa, dar norejau paklaust, kazkada buvau arabiskam-libanietiskam restorane. tai prie nacionaliniu patiekalu buvo tokie zirniu kruopu kotletai... nu fantastiskas skonis.net gerai nesupratau is ko ten jie padaryti  lotuliukas.gif  gal ir pas turkus kazkas panasaus yra  g.gif ir kaip kepamos tos pitos??? dar prisiminiau kazka panasau i miniatiurinius lietinius su darzoviu idaru, apskrudintus aliejuj. dar buvo visokiausiu idomiu padazu-tepalu, skirtu valgyt su tomis pitomis... nu zodziu, prisiminiau ir seile tyst pradejo  doh.gif  rolleyes.gif  

nu i prasome ideti koki baxlavos receptuka  wub.gif

Yra yra o kaipgi tai tikriausiai ne zirniai,o lesiai



Lesiai su kapotais kvieciais
/ Mercmek koftesi/


Produktai

1/2 stiklines lesiu / kirmizi mercmek
1/2 stiklines kapotu kvieciu( koftelik Bulgurai)
1/4 stikl, alyvu aliejaus
1/2 sauksto pomidoru pastos
1 nedidelis svogunas
petrazoles
1/2 stikl, supjaustytu svogunu laisku
1arbatinis saukstelis paprikos pudros, pipiru, druskos
puse citrinos sulciu


Gaminimas
Nuplovus lesius isvirsi 3 stiklinese vandens,kol prades tizti, tada supilsi bulgurus,i r dar pavirti apie pora minuciu. Po to palikti uzdengus, kad atsaltu ir kvieciai suminkstetu. Keptuvej apkepinti susmulkinta svoguna (galvute), sudeti pomidoru pasta nuemus nuo ugnies . Tada sudeti i puoda su kvieciais, palaukti, kol atves, kad galetumei paimti i rankas, tada sudeti petrazoles, zalius svogunu laiskus , druska citrinos sultis, pipirus. Gerai ismaisius daryti norimo dydzio kotletukus, valgyti galima vyniotus su salotu lapais ir citrinu sultim. Labai tinka , kaip aperityvas, galima prideti ir raudonu (astriu) pipiru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 11 gegužės 2006 - 17:30
As labai megstu Meleme, tik nesu tikra, ar tiksliai taip vadinasi...
Svogunus smulkiai supjaustyti ir pakepinti, sudeti smulkiai pjaustytus peperoni, tada pjaustytus pomidorus be odeliu, patroskinti, atskirai ismaisyti pora kiausiniu ir atsargiai uzpilti ant kepamu pomidoru. Nemaisyti, uzdengti dangciu ir palaukti kol kiausinis iskeps ax.gif
Atsakyti
Va ir neiseina paveiksliuko ideti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 11 gegužės 2006 - 21:36
Va pasimečiau ax.gif kažką norėjau parašyti, o kaip - nežinau..nei vieno turkiško pavadinomo nebeprisimenu verysad.gif
vienu žodžiu, užkandžiui būna patiekiami tokie tirštesni padažai, kuriuos kabini lavašu ir valgai... Tai buvo vienas mėgstamiausių užkandžių prieš karštą patiekalą Aušros vartų gatvėje buvusioje turkų kavinėje g.gif vienas baltas, turbūt su jogurtu ir česnakais, kitas raudonas - na niekaip neprisimenu net skonio, meksikietiškas maistas receptorius pertvarkė mad.gif
gal žinote, apie ką kalbu? gal receptėlių kokių, a? blush2.gif
Atsakyti
tiesa, dar prisiminiau toki idomu zolini "zakusona" is libanietisko restorano... zodziu ten buvo smulkiai sukapotos garbanotosios petrazoles, labai smulkiai supjaustytas pomidoras, nulupus odele ir pasalinus seklas. turbut pomidoro gabaliuku dydis panasus i kokio skaldyto zirnio puseles. pomidoras neturi dominuoti. dominuoja petrazoles, o pamidoru tik siek tiek ideta. toliau pagal skoni druska, citrinos sultys, alyvu aliejus (cia pati ismasciau). nes tiksliai negaliu pasakyt, kas ten per patiekalas ir kokie tikri igridientai, bet dazniausiai atspeju. mano visiems sveciams, o ju buvo apie 14 zmoniu. sita "zolyte" paliko ispudi, nors ir pradziu galvojom, kas cia per nesamone doh.gif blush2.gif . tik tiek, kad sitas uzkandis toks pikantiskas, tai jo daug nesuvalgysi. tai nereikia pasidaryti katilo. uztenka petrazoliu saujeles i vieno nedidelio pomidoro smile.gif gal kas pasakysit kas cia per patiekalas g.gif unsure.gif
Atsakyti
user posted image


Sigara börek
Atsakyti