Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

marinuoto raudono kopusto ( ji pasigaminti labai paprasta, supjaustyti smulkiai, pasudyti, suslegti, uzpilti obuoliu actu, per nakti palaikyti saldytuve), aisbergo salotu, petrazoliu ir granatu sirupo, tiesa siulyciau atkreipti demesi ar tai nar eksisi SOS ar pats NAR EKSISI, nes vis tik skonis geresni ne SOS smile.gif Skanaus smile.gif
Atsakyti
Laba, gal jau buvo rasyta, bet neskaiciau visos temos. ax.gif
Gaminant suktinukus su vynuogiu lapais. Ar tie vynuogiu lapai kazkokie specialus turi buti, ar galima ir nuo Lietuvoje auganciu vynuogiu prisiskinti lapu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2011 09 02, 07:57)
Laba, gal jau buvo rasyta, bet neskaiciau visos temos.  ax.gif
Gaminant suktinukus su vynuogiu lapais. Ar tie vynuogiu lapai kazkokie specialus turi buti, ar galima ir nuo Lietuvoje auganciu vynuogiu prisiskinti lapu?  blush2.gif


Kiek zinau, jie turi buti marinuoti.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kufu @ 2011 09 02, 09:32)
Kiek zinau, jie turi buti marinuoti.. blush2.gif


Radau kitoje temoje:

Konservuoti vynuogių lapai

1 l vandens
120 g druskos
vynuogių lapų, kiek tilps

Paruošti stiklainius konservavimui. Jaunus vynuogių lapus išplauti, palikti išdžiūti. Sausus sudėti vieną ant kito, lygia puse į vidų. Surišti ryšulėlius lininiu arba medvilniniu siūlu, sudėti į stiklainį vieną šalia kito. Vandenį užvirinti, įberti druskos, išmišyti, kol ištirps. Karštu tirpalu užpilti lapus, uždengti plastikiniais dangteliais. Laikyti šaltoje vietoje. Prieš naudojant vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje.

Atsakyti
QUOTE(kufu @ 2011 09 02, 09:32)
Kiek zinau, jie turi buti marinuoti.. blush2.gif


Mano anyta gamina ir iš šviežių lapų, tik prieš tai juos reikia nuplikyti, t.y palaikyti verdančiame vandenyje apie minutę. Taip lapai suminkštėja ir galima gaminti sarmas. Anyta įsigudrino nebekonservuoti lapų. Nupliko, atvėsina ir sudeda į šaldymo kamerą. Šis variantas man irgi priimtinesnis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arizele @ 2011 09 02, 10:07)
Mano anyta gamina ir iš šviežių lapų, tik prieš tai juos reikia nuplikyti, t.y palaikyti verdančiame vandenyje apie minutę. Taip lapai suminkštėja ir galima gaminti sarmas. Anyta įsigudrino nebekonservuoti lapų. Nupliko, atvėsina ir sudeda į šaldymo kamerą. Šis variantas man irgi priimtinesnis.  mirksiukas.gif


Ačiū, merginos. Bandysiu į močiutės vynuoges įsisukti. essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2011 09 02, 14:46)
Ačiū, merginos. Bandysiu į močiutės vynuoges įsisukti.  essen.gif

As visai neseniai skaiciau, kad geriausia vynuogiu lapus naudoti, kol jie jauni tai yra pavasarinius, rudeniniai jau nebe tokie, kad ir atrodo minsti, bet jau ju tos gysleles kietokos, ir skoni gadina.
Atsakyti
QUOTE(AGLYTĖ @ 2011 09 02, 15:34)
As visai neseniai skaiciau, kad geriausia vynuogiu lapus naudoti, kol jie jauni tai yra pavasarinius, rudeniniai jau nebe tokie, kad ir atrodo minsti, bet jau ju tos gysleles kietokos, ir skoni gadina.


Tas teisybė. Nebent naudosi lapus iš naujų ūglių, juk ne paslaptis, kad vynuogė greitai auga ir vis naujų lapų išaugina. Nepatartina sarmoms naudoti didelius sumedėjusius, su storomis gyslomis lapus.
Atsakyti
Sveikos, Turkijos duona yra nerealiai skani, gal žinote jos receptą?
Atsakyti
QUOTE(Fija* @ 2011 09 03, 19:04)
Sveikos, Turkijos duona yra nerealiai skani, gal žinote jos receptą?

kuri duona smile.gif ju juk nemazai rusiu yra smile.gif
Atsakyti
Sweikutes 4u.gif

Pries 7 metus gyvenau Vokietijoje pas drauge,jos vyras turkas ir darydavo ziauriai skanias turkiskas salotas,tik nepamenu visiskai kas i sudeti ieina bet pagrindas salot lapai zalieji ir raudonieji( violetiniai gal daugiau) ir svarbiausia kiek pamenu ant tu salotu dedavo nerealiai skanu manau naturalaus turkisko jogurto padaza essen.gif:

tas padaziukas toks truputi rugstokas lyg acto butu pilama,gal kazkas is zinoviu zino apie ka as kalbu ?

Dekui 4u.gif
Atsakyti
O aš vis ieškau ir niekaip nerandu pogacos bandelių recepto unsure.gif Gal kas pagelbėtu? 4u.gif
Atsakyti