Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

QUOTE(Chopard @ 2011 10 19, 20:11)
O aš vis ieškau ir niekaip nerandu pogacos bandelių recepto  unsure.gif Gal kas pagelbėtu? 4u.gif


Kaip tik užmačiau šitą http://myturkishkitc...sak-pogaca.html Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Temute apmirusi, bet gal kas atsilieps... 4u.gif
MB Turkijoj skanavo (ka ten skanavo, istisai stovejo prie kepejo ir valge tiesiog prie jo.... lotuliukas.gif ) blynelius. Kepti sausai, ne ant riebalu, reiskias i tesla jie imaisyti. Tokie pasipute ir tirpstantys burnoj. Kazkoki receptuka interneto tyruose radau, bet gal kuri mergaite pasidalins tuo tikruoju???? 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalabamba @ 2012 06 02, 19:08)
Temute apmirusi, bet gal kas atsilieps...  4u.gif
MB Turkijoj skanavo (ka ten skanavo, istisai stovejo prie kepejo ir valge tiesiog prie jo....  lotuliukas.gif ) blynelius. Kepti sausai, ne ant riebalu, reiskias i tesla jie imaisyti. Tokie pasipute ir tirpstantys burnoj. Kazkoki receptuka interneto tyruose radau, bet gal kuri mergaite pasidalins tuo tikruoju????  4u.gif  biggrin.gif


Stovejau ir as eilej prie tu blyneliu biggrin.gif Pasieskok blyneliu recepto,kurie vadinasi pancakes, skonis toks pats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalabamba @ 2012 06 02, 18:08)
Temute apmirusi, bet gal kas atsilieps...  4u.gif
MB Turkijoj skanavo (ka ten skanavo, istisai stovejo prie kepejo ir valge tiesiog prie jo....  lotuliukas.gif ) blynelius. Kepti sausai, ne ant riebalu, reiskias i tesla jie imaisyti. Tokie pasipute ir tirpstantys burnoj. Kazkoki receptuka interneto tyruose radau, bet gal kuri mergaite pasidalins tuo tikruoju????  4u.gif  biggrin.gif

speju, kad kalba eina apie gozleme. Cia toks adaptuotas receptas bet panasu:

Gozleme
visa paslaptis, kad sviestu aptepama vos tik iskepus, valgyti tik karstus, nes veliau tesla sukieteja ir nelabai skanu buna. Tiesa kepti sausoje keptuveje bet ant kaitrios ugnies, antraip bus kieti ir sausi.
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2012 06 03, 21:54)
speju, kad kalba eina apie gozleme. Cia toks adaptuotas receptas bet panasu:

Drute, aciu uz atsakyma 4u.gif bet tai ne tie blynukai. Tie, kuriuos valgem, buvo musu paprastu blynu pavidalo, mazi apvalus, taciau gana issipute ir tikrai tirpstantys burnoj, lyg oriniai butu... ax.gif
Prikabinu nuotrauka, pasiskolinta is interneto. Jie i siuos buvo panasus. Tas ju apskrudimas toks lygus, matinis. Turbut del to, kad be riebalu kepti (tesloje riebalai). Bet kaip isgautas tas tirpumas ir issiputimas? g.gif Radau recepta su kefyru, kepimo milteliais ir aliejumi. Sausi produktai maisomi atsikrai ir tik veliau viskas sumaisoma i viena mase. Kepama ant mazos liepsnos. Na mums nei ant mazos nei ant didesnes nesigavo tai, ka valgem... doh.gif O taip noretusi pakartot... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalabamba @ 2012 06 04, 08:56)
Drute, aciu uz atsakyma  4u.gif  bet tai ne tie blynukai. Tie, kuriuos valgem, buvo musu paprastu blynu pavidalo, mazi apvalus, taciau gana issipute ir tikrai tirpstantys burnoj, lyg oriniai butu...  ax.gif 
Prikabinu nuotrauka, pasiskolinta is interneto. Jie i siuos buvo panasus. Tas ju apskrudimas toks lygus, matinis. Turbut del to, kad be riebalu kepti (tesloje riebalai). Bet kaip isgautas tas tirpumas ir issiputimas?  g.gif  Radau recepta su kefyru, kepimo milteliais ir aliejumi. Sausi produktai maisomi atsikrai ir tik veliau viskas sumaisoma i viena mase. Kepama ant mazos liepsnos. Na mums nei ant mazos nei ant didesnes nesigavo tai, ka valgem...  doh.gif  O taip noretusi pakartot...  blush2.gif  biggrin.gif

tai turbut kepe is pusiau gatavo misinio, dabar turkijoje pardavineja tokius, uzpili vandeniu islpaki ir kepi... nes Turkiskoje virtuveje blynu siaip nera, bet tikiu, kad eksperimentuojant atrasite, mociute mano labai skanius kepdavo tokius ale cirvinius, tai tirpinta sviesta dedavo, kefyras blynus minkstus/slapius daro.
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2012 06 04, 11:35)
tai turbut kepe is pusiau gatavo misinio, dabar turkijoje pardavineja tokius, uzpili vandeniu islpaki ir kepi... nes Turkiskoje virtuveje blynu siaip nera, bet tikiu, kad eksperimentuojant atrasite, mociute mano labai skanius kepdavo tokius ale cirvinius, tai tirpinta sviesta dedavo, kefyras blynus minkstus/slapius daro.


Tvyte, Drute, tešekiur ederim!!! 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lalabamba: 04 birželio 2012 - 10:49
QUOTE(Lalabamba @ 2012 06 04, 09:56)
Drute, aciu uz atsakyma  4u.gif  bet tai ne tie blynukai. Tie, kuriuos valgem, buvo musu paprastu blynu pavidalo, mazi apvalus, taciau gana issipute ir tikrai tirpstantys burnoj, lyg oriniai butu...  ax.gif 
Prikabinu nuotrauka, pasiskolinta is interneto. Jie i siuos buvo panasus. Tas ju apskrudimas toks lygus, matinis. Turbut del to, kad be riebalu kepti (tesloje riebalai). Bet kaip isgautas tas tirpumas ir issiputimas?  g.gif  Radau recepta su kefyru, kepimo milteliais ir aliejumi. Sausi produktai maisomi atsikrai ir tik veliau viskas sumaisoma i viena mase. Kepama ant mazos liepsnos. Na mums nei ant mazos nei ant didesnes nesigavo tai, ka valgem...  doh.gif  O taip noretusi pakartot...  blush2.gif  biggrin.gif

Pagal nuotrauką tikrai panašūs į amerikietiškus blynus, kaip minėjo kažkuri mergina.
pažiūrėk čia
Atsakyti
Aš irgi valgiau Turkijoje labais kanius blynelius, panašius į Lalabamba įkeltą nuotrauką.Kur gauti receptą?
Atsakyti

Sveikos, rašau čia, nes turkiškų saldumynų temoj seniai niekas nerašė. Gal kuri bandėt gaminti ayva tatlisi? Ragavau šio deserto, tai labai patiko smile.gif
Atsakyti
Sveikos norejau paklausti pas jus kaip lietuviskai zuvis Palamut ,kokia cia tai zuvis ir ar lietuvoje yra!
Atsakyti
QUOTE(rosiuke @ 2016 10 21, 20:52)
Sveikos norejau paklausti pas jus kaip lietuviskai zuvis Palamut ,kokia cia tai zuvis ir ar lietuvoje yra!


Tunas smile.gif
Atsakyti