Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko tėvo nėra, o kaip gi jo mama?

Sveiki, turiu dilema. Auginu sunu. Jo tevas vaika paliko ir nieko nenori apie ji girdeti. verysad.gif Pripratau prie tokio gyvenimo, esu laiminga mama. Pradedu nauja gyvenima (na, jau pradejau). Bet stai atsirado buvusio mama. Na, ji kaip ir vaiko maciute. Kai atvaziuoja ir pinigeliu duos, ir zaisliuku atvez...bet atvaziuoja na...kokius du kartus i metus.. paskambina gal kokius 3-4 kartus i metus. g.gif as pati nenoriu labai jau bendraut, ja beveik nepazistu. Be to man aplamai keista tecio nera, o mociute yra..vaikas ja nepazista, kadangi ji retai buna. g.gif ar reikaliangas toks bendravimas? ka nors patarkite. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Martusik @ 2012 10 17, 12:58)
Sveiki, turiu dilema. Auginu sunu. Jo tevas vaika paliko ir nieko nenori apie ji girdeti.  verysad.gif  Pripratau prie tokio gyvenimo, esu laiminga mama. Pradedu nauja gyvenima (na, jau pradejau). Bet stai atsirado buvusio mama. Na, ji kaip ir vaiko maciute. Kai atvaziuoja ir pinigeliu duos, ir zaisliuku atvez...bet atvaziuoja na...kokius du kartus i metus.. paskambina gal kokius 3-4 kartus i metus.  g.gif  as pati nenoriu labai jau bendraut, ja beveik nepazistu. Be to man aplamai keista tecio nera, o mociute yra..vaikas ja nepazista, kadangi ji retai buna. g.gif ar reikaliangas toks bendravimas? ka nors patarkite.  verysad.gif

Jei jums netrugdo tai kodelgi ne 4u.gif Mano vaikas kai jau paauges tai ne tik apie teva uzklausia, bet ir apie mociute unsure.gif Tad as tikrai nenutraukciau nors ir tokio menko rysio, bent jau tam, kad maziau reiketu pasakoti kaip atrodo tetis ar mociute doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Martusik @ 2012 10 17, 12:58)
Sveiki, turiu dilema. Auginu sunu. Jo tevas vaika paliko ir nieko nenori apie ji girdeti.  verysad.gif  Pripratau prie tokio gyvenimo, esu laiminga mama. Pradedu nauja gyvenima (na, jau pradejau). Bet stai atsirado buvusio mama. Na, ji kaip ir vaiko maciute. Kai atvaziuoja ir pinigeliu duos, ir zaisliuku atvez...bet atvaziuoja na...kokius du kartus i metus.. paskambina gal kokius 3-4 kartus i metus.  g.gif  as pati nenoriu labai jau bendraut, ja beveik nepazistu. Be to man aplamai keista tecio nera, o mociute yra..vaikas ja nepazista, kadangi ji retai buna. g.gif ar reikaliangas toks bendravimas? ka nors patarkite.  verysad.gif

Aš manau, kad taip. Ji yra močiutė ir tie keli kartai, kartais gali atstoti pusmečio bendravimą. Manau kai vaikas paaugs jam kils daug klausimų. O gal per tą laiką ir susitikimai bus dažnesi mirksiukas.gif Gal atsiras daug stipresnis ryšys. Bandyti verta visada.
Atsakyti
Jei močiutė rodo norą, nors tuos ir tik keturis kartus per metus, bendrauti verta. Bet tiesiog vaiko akyse nesureikšminčiau tų įvykių. Mano vaikas bendrauja su seneliu iš vyro pusės irgi apie 4 kartus per metus ir aš labai natūraliai paaiškinu, kad "važiuosim į svečius pas senelį X". Kai vaikas paklausia kodėl jis senelis (natūralus klausimas, nes mano tėtį jis mato vos ne kasdien), visada atsakau, kad "jis taip pat senelis, bet jei nori gali jį vadinti vardu". Ir mano mažasis į jį ir kreipiasi tik vardu. Nejaučiu jokio diskomforto, netgi tam "seneliui" pasakau, kad SENELIO vardą reikia užsitarnauti.

Visai kita situacija yra su vyro mama, t.y. močiute (mano ex vyro tėvai išsiskyrę). Jos nematėm jau 2,5 metų. Tačiau išgirstam įvairiausių jos pasigyrimų, kaip ji rūpinasi ir prisideda prie anūko auklėjimo ir pan. Šitoje situacijoje mane tiesiog nervina ir skaudina. Ir priešingai nei su seneliu, nežinau, ar kada jai panorėjus iš tikrųjų norėčiau kad ji su anūku bendrautų.
Atsakyti
Aciu visiems. Gal ir tiesa rasot.. gal taip butu ir geriau. As daug apie tai galvoju, nes is tiesu beveik ja nepazistu. Kai gyvenau su savo vaiko tevu, jis su savo mama nebendravo. As ji priverciau su ja susitaikyti. (ji buvo palikusi ji augti internate, is to ir visi nesusitarimai). g.gif
Aplamai visi tie klausimai apie teti, kur jis ir koks jis, mane gasdina.. g.gif jei su ja bendraus, tai zinoma ir apie teti klaus.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Martusik @ 2012 10 19, 21:30)
Aciu visiems. Gal ir tiesa rasot.. gal taip butu ir geriau. As daug apie tai galvoju, nes is tiesu beveik ja nepazistu. Kai gyvenau su savo vaiko tevu, jis su savo mama nebendravo. As ji priverciau su ja susitaikyti. (ji buvo palikusi ji augti internate, is to ir visi nesusitarimai).  g.gif 
Aplamai visi tie klausimai apie teti, kur jis ir koks jis, mane gasdina.. g.gif  jei su ja bendraus, tai zinoma ir apie teti klaus.. verysad.gif

Apie teti klaus bet kokiu atveju 4u.gif Netgi jam daugiau klausimu kils jei nebus nieko is jo puses. Daba dar yra tikimybe, kad budamas su mociute jos paklaus ir ji atsakys bet pora klausimu iskilusiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Martusik @ 2012 10 17, 11:58)

o Jūs pagalvokit apie save jos vietoj.
Na, jūsų sūnus irgi užaugs. Gal susiras žmoną ar šiaip merginą, susilauks su juo vaiko/vaikų. Ir niekas negarantuoja, kad tiktai su ta moterimi gyvens. Juk visko gali gyvenime nutikti, ar ne? Už savo sūnaus elgesį tikrai garantuot negalėsit. Tai ar jūs, būdama to vaiko (ar tų vaikų) močiutė, nenorėtumėt jų matyti? Ar nenorėtumėt PAŽINOTI savo anūkų, su jais bendrauti? Štai jums ir atsakymas. Tiesiog tereikia pažiūrėti į viską iš kito žmogaus pozicijos.
Atsakyti
Na, ir as taip manau. Juk galu gale nieko blogo ji vaikui nedaro. biggrin.gif
Atsakyti
teisingai aleksandra raso. as auginu DU BERNUS ir oi, dar ir kaip pagalvoju apie tai. jei sunus issiskirs ir man ju buvusios zmonos NELEIDZIA matytis su mano AUNKAIS. ziauru ....
Atsakyti
Mano dukra į tėvo pusę net nežiūri, o pas močiutę lekia pasišokinėdama, ir visai nesvarbu, kad jai jau 20.
Atsakyti
as auginu du vaikus,ju tevas nelabai rodo nora bendraut su jais.tiesa sakant jei ir bendrauja tik su sunum jam dabar 7m o dukra su negale jei 4m.renkasi lengvesni varijanta.nutiko taip kad as buvau pries visus draudimus ir sakiau kad nedrausiu vaikui bendraut su tevo puse.buvo taip kad pati nuvesdavau maniau nori anuku ir t.t.veliau prasidejo problemos.aibe kalbu intrigu..kurios perduodamos buvusiam.o jis aisku moralizuoja ir daro problemas.visada stengiuos vaikui sakyt tik gera apie teti,kad ir kaip bebutu.mano atzvilgiu jis taip nesielgia prisingai kanda.bet pasakau kad neman kandi o savo vaikam.jo mama ateidinedavo su jo sese neva pas anukus,bet tai budavo tik apsiziuret ar neturiu kokio draugo kaip gyvenam,ir tik kai reikia ko(pinigu ar kompo,nes neturejo).prasidejo taip kad mano sunus paliko piktas,greit susinervindavo,grubiai pradedavo bendraut.kartais net negraziai su jom elkdavos.budavo kaskokia ytaka uztekdavo jam juos pamatyt.kartais leisdavau pas juos pabut.tiesiog nebeatlaikiau tu teroru ir kalbu,to elgesio kad nusprendziau nebebendraut su ta puse.tada paliko ramu nieko negirdet ir vaikas vel kaip seniau.net tevui nebereikia jam paskambint nieko nesidomi.didziausiasias pyktis mane paeme kada isgirdau kaip jo puse naudojasi mano dukrytes liga,kaip vos ne patale,kaip auglys galvoj nors tada mes tik gulejom ligoninej ir tomografa darem del priepoliu kad ras priezasti.net pinigus is zmoniu skolindavos neva anukei.tai skaudu ir nepateisinu to.jo mama visada buvo matereliste kaip apsesta,ka apgaut ar pasiskolint ar dar ka.
aisku kartais suskausta sirdis kad negali sunus su jais bendraut,tiik tiek jei tetis jy pasima.bijau tu neigiamu emociju jam.nes ten tikrai daug.
nemaniau kad taip pasielgsiu nes pati ta isgyvenau kai likau be mamos ir mociute mane augino,atsikovojo nuo tevo kuris buvo girtuoklis.kai uzaugau ir sukuriau seima,susiradau jo gimine kad mano vaikai turetu seneli nes as is jo nieko negavau jokios meiles maniau gal bus pasikeites per tiek metu,tik tiek kad dirba ir maziau geria.malonu bendrautsu jo gimine,bet tevui nieko nejauciu jokiu siltu jausmu.kaip tolimas pazystamas.
taip manau gal ir sunus kai ugteles pats nuspres ar jam reikia ar ne.nezinau ka tokioj situacijoj daryt.daug paskaitineju tu psichologiniu kad lengviau butu apsisprest ir taip kaip elgtis
Atsakyti
mano sunus mielai vaziuoja pas senelius.ir as bendrauju su ex anyta.mielas,malonus zmogus.ir su ex sese graziai bendraujam.visad galiu sulaukti pagalbos is ju.pasisveikinam svenciu proga,einam vieni pas kitus i svecius.tikiuosi,kad taip isliks nuolat.visad mokau vaika padekoti uz dovaneles,padeti seneliam,elgtis graziai.seneliai myli anuka,palepina.
Atsakyti