Įkraunama...
Įkraunama...

AFS-Antifosfolipidinis sindromas

sveikutės,

baiginėjau jau rašyti jums žinutę ir bezyzianti dukra viską ištrynė doh.gif

žodžiu, noriu nuraminti, jog nėra ko bijoti leistis tuos vaistus.... (man irgi buvo prie AFS dar ir leideno faktorius ir labai šaunu, kad jums liepė nuo pat padžių leistis vaistukus- tikėkit tuo ir viskas pasiseks) ... manau vaikelio tikrai norite daug labiau, nei kad bijote mažo ,,bakst" biggrin.gif pagalvokit dar apie tai, jog ateityje laukia ir gimdymo smagumai, taip kad ta adaytė tik niekis biggrin.gif

pradžiai jei labai bijote, gal turite iš arrtimųjų ką nors , kas moka suleisti vaistukus..... man leido draugė kurį laiką.... kitoms suleidžia vyrai... bet dauguma mamyčių leidžiasi pačios gan sėkmingai... beje, man KMUk seselė suleido daug skaudžiau, nei kad aš pati biggrin.gif

o leistis nieko labai sudėtingo- suimat dviem pirštais pilvo odos raukšlę netoli bambos ir duriate staigiai į ją su pasviru švirkštu.... dar mamytės kitos nuorina prieš leidžiantis vaistukus... aš to nedariau ir nieko blogo nenutiko....

tai va, tokia tad mano patirtis... o vaistukus leidaus du nėštumus iš eilės....

mėlynių buvo, bet aš su jomis nieko nedariau, nekriepiau dėmesio ir jos išnyko po kiek laiko savaime...

tiesa, vieną dieną reikia leistis į vieną pilvo pusę, kitą dieną- į kitą..

sėkmės ir daugiua pasitikiėjimo savimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 29 lapkričio 2012 - 11:27
Aciu labai uz padrasinima bigsmile.gif tas bakst, kai pagalvoji tikrai,kd niekai palyginus su gimdymu biggrin.gif is tiesu prisiminiau,kai gulejua ligonineje ir badydavo antibijotikus i sikniuka, tai po poros dienu tos 8 amples jau buvo juokai, su palatos drauge pirmos begdavom,kad suleistu ir butu ramu.

na reiks paciai leistis, reik but stipriai ax.gif maniskis tai nualps vien adata pamates, jis is vis negali patiketi,kad visus 9 men reiks leistis. o tiesa iki kelintos savaites leidotes tuos vaistukus, nes man komentavo iki 37 savaiciu g.gif o ir geriau is ryto ar is vakaro? ir nieko baisaus susileisti jei nepraeina ar praeina daugiau nei 24 val???? zinoma visa to turejau klausti hematologo, bet isejus is kabineto ir grizus namo tik pagalvojau, nes kabinete laimes pilnos kelnes buvo,kad atrado beda...

o sake pradeti nuo ov, del to,kad padeda daug geriau zirniukui isitvirtinti ir po to daug geriau vystosi dangalas is kurio issivysto placenta g.gif jei gerai supratau,nes as ne lietuvoje
Atsakyti
taip taip. jums pasiseskė, kad iš karto liepė leistis nuo pat ov., nes man dar buvo du skausmingi bandymai belaukiant iki širdelės veiklos pradžios- tik nuo tada būtų reikėję lesitis, bet ... taip ir nesulaukėm tokio amžiaus, o pasisekė tik tuomet, kai pradėjua leistis nuo pradžių.....

vat asipriną tai reikia geri iki 36-37 sav, o leidžiamus vaistus- tai iki pat gimdymo, bent jau taip rekomenduoja gydytojas A., svarbu, kad būtų 24 val iki gimdymo (nors man buvo vos kelios valandso iki gimdymo ir nieko blogo nenutiko), O PASKUI JUOS REIKIA LEISTIS DAR IR GEROKAI PO GIMDYMO....

tai vat, jūs pasitikslinkit dėl to leidimosi, kiek laiko....

aš leisdavausi vakarais... o tas valandas žiūrėjau maždaug plius minus- tarp 21-22 val... vieną kartą artėjant gimdymui pamiršau susiliesti- oi, kiek buvo man streso, vos nepuoliau skambinti daktarui... bet viskas gerai... aišku, su tais ,,pamiršimais" nereikėtų piknaudžiauti... nors man viena giminaitė ,,patarinėjo": čia nesąmonė, tu nesileisk, gal tik kokį vieną kartą į sav... sakiau ,,ačiū, ačiū" , jau prisibandėm be vaistų... ir aplamai patariu, nepasakoti artimiesiems apie tą vaistukų leidimąsi, nes visiems atrodo kažkaip labai žiauriai... man , oi kiek visko priprognozavo giminačiai, jei leisiuos vaistus... tai, kad leidausi per antrą nėštumą, niekam net nepasakojau.... nupasakojom jiems naivias pasakėles ir tiek biggrin.gif

tikėkit daktarias ir drąsiai pirmyn sėkmingo finišo link 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 29 lapkričio 2012 - 12:19
is vis man labai pasiseke,kad nereikejo laukti dar dvieju skaudziu nutikimu. Nes cia ispanijoje pradeda tyrimus daryti tik po 3-4 P. O as jau pries antraji papuoliau pas nuostabia ginekologe ir ji, mano laimei, po antrojo jau dave tirtis, nes sako, iseiles du persileidimai per trumpa laika, tai nera normalus dalykas
Gaila del jusu,kad reikejo pabuti eksperimentuojamu triusiu, kol sugalvojo leisti heparina nuo pat pradziu. Bet svrabsiausia dabar turit dziaugsma thumbup.gif

Tikra tiesa sakai del artimuju ir draugu verysad.gif jie jau manes nesuprato kodel geriau progesterono tabletes nestumo metu kraujuodama. O dabar kai pasakiau,kad turiu per tirsta krauja, tik nusijuoke viena sake ,kd turiu dziaugtis jog ne per skysta ir ka cia bendro turi kraujas ir vaikiukas pilvelyje unsure.gif pabandziau paaskinti, tai man liepe romanus rasyti. Tiek buvo skaudu,kad zmones be informacijos tave teisia.o as tik svajoju isnesioti leliuka ir ji supuoti. o dar pasakoja,kd matai kiek ji turejo persileidimu ir galiausiai isnesiojo. Bet tai tas buvo pries 20 metu, gla net tokio kaip heparino nebuvo.

Maniskio sesuo turi dvi drauges,kurios isnesiojo kudikiukus tik heparino pagalba, tad vienintele su kuria galiu pakalbeti bigsmile.gif

as jau noriu startuoti lyg to laimingo finiso 4u.gif
Papildyta:
Sirdulka, o mes galim cia pasiTUinti,jauciuos tokia senike,kai sakai jus blush2.gif
Atsakyti
galim ir tujintis biggrin.gif

aš tai leidaus Clexaną, o ne ne hepariną, bet tai ten kaip supratau nėra didelio skirtumo.... dar pasiaiškinkit, gal ir pas jus įmanoma heparino kompensavimas? nes pas mus reikia ilgia kovoti, bet kai kurios merginos išsikovoja kompensuojamus vaistukus... man jau kai su daug skaudžios patirties be didelių kovų kompensavo....

o kokia kaina heparino Ispanijos jei litais pavertus?

taip, paguodą aš pati atradau tik čia SM forumuose trap likimo sesių..... todėl ir dabar, aki giminačiai sako_ ,,oi, norim pasidžiaugti mergaitėmis"... tai man taip ant dūšios... ir mintyse pagalvoju,,o kur jūs visi buvot, kai reikėjo paguodos?".... ir neikas jau nebepalaikė, tyčiojos, kritikavo, skaudino....

tai va, bet viskas jau praeita... džiaugimaės šia minute..... dabartiniai fiziniai sunkumai su pametinukėmis dukrytėmsi tik baika prieš dvasinius sunkumus, kruiuos teko išgyventi belaukiant 12 m mergyčių....

tai va, ir Tau daugiua vilties, pasitikėjimo ir viskas bus ok 4u.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Nu dabar tai TUinsimes biggrin.gif

Pas men ir Clexane (raso enoxaparina) ir leistis reiks 0.4ml skaiciau ,kad kitos maziau leidosi,o tu kiek g.gif pas mus kompensuojama, siaip kainuoja apie 200 euru, t.y. apie 700 litu 30 amplyciu, o su kompensacija 4.5 euro, tai bus apie 15 litu. Sakyciau nemaza kompensacija. o pas jus kiek?

eina sau 12 metu, daug stiprybes reikejo, o dar kai niekas aplinkui nepalaiko ir nepataria. Man metai, TIK, pagal tave palyginus, o atrodo jau tiek daug.

o del nepalaikymo, tai pastebejau,kad maziausias palaikymas is tu zmoniu, kurie daugiausiai apsiskaite, kurie turi ta pti interneta ir gali suzinoti daug daugiau nei as, nes ispaniskai daug daugiau informacijos,nei leituviskai,o ispaniskai viska suprast sudetinga,juk pilna medicininiu terminu ir,kuriuos laikiau tikrai man artimomis draugemis. Vien net psake,geriau visai be leliuko, jei jau gamta taip sprendzia,o bandau pasakyti,akd leliukui buna viskas gerai,bet organismas nenori,o ji va todel organizmas ir pasisaugo nuo pavoju doh.gif

o as va, busiu cia tarp jusu 4u.gif ir kai reiks pirma apmolyte leistis su drebancia ranka ir kai jau supuosiu savo maziuka ax.gif
Atsakyti
tai paskui jau peršok į AFS nėštukių forumą . Yra ir AFS mamyčių forumas, tik apmiręs, nes senbūvės jau pasiauginę vaikučius ir išėję į darbus, o šviežesnės mamytės matyt visą dėmesį skiria savo mažiams, o ne internetui thumbup.gif thumbup.gif

daabr eina jau kažkur 4 banga sėkmingai gimdančių AFS mamyčių thumbup.gif

pas mus jei kompensuoja , tai visu 100 proc, bet kaip sakiau labai jau sunkiai eina išsireikalauti, nors pagal SAM nurodymus nėštumo metu priklauso esant AFS kompensavimas.... ten matyt daktarams spaudimas iš valdžios pusės, kad kuo mažiau kompensuotų....
o šiaip tai nežinau, kiek šiai dienai kainuoja, bet mano pirmo nėštumo metu 10 ampulių clexano kainavo virš 100 lt.... mes pirkdavom Lenkijoj, tai žymiai pigiau thumbup.gif - gyvenam netoli lenkų sienos...

tai vat - geriausia susikibkit su savo vyru stipriai stipriai, niekam nieko daug nesipasakokit, vienas kitą palaikykit- būkit ir varge ir džiaugsme kartu, kaip kad prisižadėjot per priesaiką tuokdamiesi biggrin.gif ir bus geriausia pagalba, paguoda, ramsits, džiaugsmas... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o tirkuosius draugus būtent bėdoje geriausiai ir eina atpažinti .... tada jie neria į krūmus doh.gif biggrin.gif

http://www.supermama...howtopic=774444
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 29 lapkričio 2012 - 14:57
o as galvojau,kd jau cia ir yra tas forumas biggrin.gif nu bet jei jau ka, tai persikelsiu ir ten, pradziamoksli is taves turiu, o veliau reiks daugiau ziniu semtis .

Tai pas jumis tie vaistukai pigesni, tik,kad cia nereikia, bent jau kolkas, kovoti,kad kompensuotu. Israso, net patys pasisiulo. siaip cia ir folis ir vitaminai sesciosioms kompensuojami bigsmile.gif

ooo priesaika susituokus doh.gif pas mumis jos dar nebuvo, bet tikiuos po krikstynu jau gelsim ir tai planuoti cool.gif man jau karta teko isteketi, tik nevykusiai doh.gif

o as tikiu,kad mes ir be priesaikos vienas kita plaikysim ax.gif

o tai itaariu,kad i lenkija vaziuojat, ne tik vaistuku, girdejau,kd ir maisto produktu lietuvaiciai ten vaziuoja blink.gif
Atsakyti
labukas 4u.gif

man pirmas kartas buvo baisesnis o dabar varau adatas ir jokios baime nera.leidziuosi kaip ir su pirmu clexane 0.2ml tai va uzsipirkau iki sauso tikiuosi nuo vasario leisiuos kompencuojamus.oi melyniu turiu ale kaip gydytojas isireiske vadinasi vaistas veikia biggrin.gif
Atsakyti
g.gif o nuo ko priklauso, kd israso 0.2 ml arba 0.4 ml ? Man ju reikia dvigubai daugiau nei tau g.gif o kai jau didelis pilvukas ir oda buna isitempusi,kaip tada leidziates???
mano mama pakraupusi sako, juk akis vaikui isbadysi, kai jau bus pilvukas didelis. Ji vargse labai pergyvena...
Greiciau pradeti tas stebuklingasias ampolytes leistis, priprasti ir galvos neebsukti, nes kol kas mano smegenelem sunku, o ir visa sirdis virba jau trecia diena belaukaint ovuliacijos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(simon_a @ 2012 11 30, 22:32)
g.gif  o nuo ko priklauso, kd israso 0.2 ml arba 0.4 ml ? Man ju reikia dvigubai daugiau nei tau  g.gif   o kai jau didelis pilvukas ir oda buna isitempusi,kaip tada leidziates???
mano mama pakraupusi sako, juk akis vaikui isbadysi, kai jau bus pilvukas didelis. Ji vargse labai pergyvena...
Greiciau pradeti tas stebuklingasias ampolytes leistis, priprasti ir galvos neebsukti, nes kol kas mano smegenelem sunku, o ir visa sirdis virba jau trecia diena belaukaint ovuliacijos  unsure.gif

nesuprasi man israses buvo 0.6ml o as leidziuosi 0.2 plius aspirinas 150mg.
kai jau i pilvo apacia sunku buvo leistis leidausi po krutine i rauksle leiskis ten kur susiima rauksle.teko pora duriu ir i koja.bet vistiek grizau po krutine.pirma adata baisiau opo to nieko bakst ir viskas,dar buva radus youtubei kaip leistis vaistukus pasiziurek jei kyla abejoniu kaip juos leistis. gal pasiziurejus perprasi technika wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lara86: 30 lapkričio 2012 - 22:39
sveikos,
mano žiniomis leidžiamų vaistų kiekis priklauso nuo ligos ,,stiprumo"- su manimi prieš pat CP vienoje palatoje gulėjo moteris , kuri leidosi 0,4 ml, bet ten pas ją buvo ryški ta trombofilija..... daugiua nieko apie ją nerašysiu- rezultate viskas buvo gerai.....

var aspiriną, tai skirai priklaausomai nuo mamytės svorio.... kadangi buvau (esu) nemažo svorio, tai man skyrė 200 ml- rodos ties 70 kg ta riba tarp 100 ml ir 200 ml, bet bijau sumeluoti blush2.gif

o aš visas leidaus į pilvuką, nes turiu neploną riebalinį sluoksnį, tai net nelabai ir matėsi, kad nėščia nestuke.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 30 lapkričio 2012 - 22:54