Įkraunama...
Įkraunama...

AFS-Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(mirkse6 @ 2013 08 24, 21:04)
Pradejau pries pora dienu gert asperina ir  foline. Nes kazkaip neplanavom nieko,pradejom galvot po daktares pasiulymo. Bet galvoju pastojus iskart isvaziuot padirbet i Uk del  to ir rupi kokia savijauta ir kaip daznai pradzioj reik lankytis.
As eisiu darytis kraujo tyrimu Lh ir fsh bei skydliaukes, tada vaginlini  ar bus ovuliacija. Jei pastocau hcg ir progesterona. Cia daktares nurodymai siam menesui , tai tiks ir kitam.
Tik neissivazduoju kaip suderinti nestuma su isvaziavimu, kaip stebeti nestumo eiga
? g.gif del to ir rupi kaip dazai Afs lankotes pirmus 3 menesius pas daktarus, ar uztenka viena kart i menesi ar lankoties dazniau? Ir kadangi man daktare ape leidziamus nieko neminejo, aip man juos gauti eiti ir prasyti Galvoju gal Nueiti pas Jursena pasikonsultuoti kol dar ne  nestuke.gif

Butinai nueik pas jursena, nes kazkoks minciu ir veiksmu chaosas jauciasi pas tave. Reikia normalios konsultacijos ir diagnozes. Siaip pas gyd as lankydavausi iprastine tvarka, karta per men, tik del kompensacijos teko palakstyt. Kaip suprantu, afs nera patvirtintas 2 kartus. Vertetu ta padaryt, nes kaip suprantu pinigai nesimeto, o be sito kompensacija heparinams bus gauti sunku. Jie yra tikrai brangus vaistai.
Nezinau, ka ruosiesi dirbt, bet dauguma moteru pirmus 3 nestumo menesius jauciasi klaikiai. Tiesa ne del afs, o siaip del nestumo. Gal geriau dirbti bandant pastoti o ne pastojus, ypac jei sunkus darbas laukia..
Atsakyti
Del minciu chaoso, gal kazkiek yra, gal del to kad viskas netiketa. Nes nestumo neplanavau. Tiesiog pries pusmeti paskyre duphastona ir liepe ateit paskui su kraujo tyrimais. Atejau, patikrino , sako kaip tik uz dvieju dienu ovuliacija, bandykit pastot.
Kadangi tam nesiruosiau tai nej folines nei asperino negeriau pries tai. Su brangiuoju pasitarem, kad gal geriau nukelt menesiui i prieki nes vyras pagal zodiaka dvynys, ir jei kita menesi pastociau vos ne ant vyro gimtadienio butu dovana. Tai galvoju menesi pagersiu duphastona nes geltonkunisvstreikuoja, plius foline ir asperina. Ir rugseji bandysiu pastot.
Del kraujo tyrimu jie daryti seniai , gal pries 8 metus. Santariskese buvo vienas teigiamas, kaune pas A. vienas teigiamas kitas neigiamas. Tai jis negalejo patvirtinti kad sindroma turiu, ir negalejo patvirtinti kad neturiu. Tai vaistukus teks pirktis savo saskaita. Beto dar reik del alergijos galutinai issitirt, nes tik persalu ir vos ne elerginisbronchitas puola, skydliauke, ir neurologas su stomotologu.
O pirmus nestumus nieko nejauciau, pirmas tesesi iki 16 savaites bet nutruko kazkur iki 12 tik tiek kad autobusu nuo dusnumo negera budavo, bet toksikozes nebuvo, antras iki. 6 savaites ir nieko nesijaute- tik gulimas rezimas. Tai tikiuosi ir dabar nepykins.
O darbas Uk privati slauga, tai labai gal nepervargsiu. Bet kada galesiu isvaziuot. Pati neseniai grizus is uzsienio, bet buvau toliau ne Uk, lietuvoj seniai nedirbus, tai labiau apsimoka uk 3 - 4 menesius pabut, ir paskui atostogaut nei Ltu uz minimuma dirbt. Siek tiek prisidurti prie bendru islaidu. O jei nepavyks tai nukelsiu kitu metu rudeniui, nes noriu kad gimtu vasara arba pradzioj rudens. Tada bus galima ir ltu padirbet.

Atsakyti
QUOTE(mirkse6 @ 2013 08 25, 18:08)
Del minciu chaoso, gal kazkiek yra, gal del to kad viskas netiketa. Nes nestumo neplanavau. Tiesiog pries pusmeti paskyre duphastona ir liepe ateit paskui su kraujo tyrimais. Atejau, patikrino , sako kaip tik uz dvieju dienu ovuliacija, bandykit pastot.
Kadangi tam nesiruosiau tai nej folines nei asperino negeriau pries tai.  Su brangiuoju pasitarem, kad gal geriau nukelt menesiui i prieki nes vyras pagal zodiaka dvynys, ir jei kita menesi pastociau vos ne ant vyro gimtadienio butu dovana. (...) O jei nepavyks tai nukelsiu kitu metu rudeniui, nes noriu kad gimtu vasara arba pradzioj rudens. Tada bus galima ir ltu padirbet.

Och varge vargeli, gi žinai kad sveikai porai yra visiškai normalu pastoti po trijų, šešių ar net dvylikos mėnesių aktyvių bandymų? Pagal užsakymą "ant pavasario" nesigauna :')

Jeigu su vyru neplanavot vaikų -- tai gal ir neskubėkit jų daryti. O kad dar turi šiek šiek laiko, išsitirk dėl ASF ir gauk aiškiai patvirtintą diagnozę. Kam čia tą aspiriną gerti ir hepariną be reikalo leistis.
Atsakyti
QUOTE(mirkse6 @ 2013 08 25, 18:08)
Kadangi tam nesiruosiau tai nej folines nei asperino negeriau pries tai.  Su brangiuoju pasitarem, kad gal geriau nukelt menesiui i prieki nes vyras pagal zodiaka dvynys, ir jei kita menesi pastociau vos ne ant vyro gimtadienio butu dovana. Tai galvoju menesi pagersiu duphastona nes geltonkunisvstreikuoja,  plius foline ir asperina. Ir rugseji bandysiu pastot.
Del kraujo tyrimu jie daryti seniai , gal pries 8 metus. Santariskese buvo vienas teigiamas, kaune pas A. vienas teigiamas kitas neigiamas. Tai jis negalejo patvirtinti kad sindroma turiu,  ir negalejo patvirtinti kad neturiu. Tai vaistukus teks pirktis savo saskaita. Beto dar reik del alergijos galutinai issitirt, nes tik persalu ir vos ne elerginisbronchitas puola, skydliauke, ir neurologas su stomotologu.
  O pirmus nestumus nieko nejauciau, pirmas tesesi iki 16 savaites bet nutruko kazkur iki 12 tik tiek kad autobusu nuo dusnumo negera budavo, bet toksikozes nebuvo, antras iki. 6 savaites ir nieko nesijaute- tik gulimas rezimas. Tai tikiuosi ir dabar nepykins.
O darbas Uk privati slauga, tai labai gal nepervargsiu. Bet kada galesiu isvaziuot. Pati neseniai grizus is uzsienio, bet buvau toliau ne Uk, lietuvoj seniai nedirbus, tai labiau apsimoka uk 3 - 4 menesius pabut,  ir paskui atostogaut nei Ltu uz minimuma dirbt. Siek tiek prisidurti prie bendru islaidu. O jei nepavyks tai nukelsiu kitu metu rudeniui, nes noriu kad gimtu vasara arba pradzioj rudens. Tada bus galima ir ltu padirbet.

AFS su metais rizika vis didėja, taip kad prieš 8 metus daryti neigiami tyrimai beverčiai. Būtinai reikia kartot. Žinoma, ir dėl skydliaukės reikia normalų gydymo planą turėti.

Dėl pastojimo, tai visos mes džiaugiamės natūraliai pastojusios (mažai kuriai pavyksta taip jau iš pirmo karto) ir nešiojančios vaikučius, kurių raida yra normali, o jau ar gims vasarą ar žiemą, manau, visoms tai antraeilis dalykas.

Linkiu stabtelti minutėlei, susidėlioti prioritetus, pasidaryti reikiamus tyrimus ir atsakingai planuoti nėštumą.

Dėl tų planų - visiems žinomas posakis mes planuojam, Dievas juokiasi yra labai tinkamas šiuo atveju. Pagal mano susidėliotą "planą" mano vaikeliui jau metai turėtų būti, o va dar spurda po širdim mažutis ir dėkoju Dievui, kad viskas iki šiol klojasi gerai.

Atsakyti
Daktare remiasi senai darytais tyrimais, tiesiog nenori rizikuoti, nes du persileidimai yra. Gal geriau apsidraust, nors ideja apie leidimasi i pilva manes nezavi visai.
O siap intensyviai nesiruosiu, tik kadangi trukumas geltonkunio tai reiks nueit pasiziuret apie 10 c.d ar yra folikulas . O tada kaip Dievo bus lemta.o ir itampos nebus, nes vyras nezinos kada tai turi ivykt. Tiknkadangi is pazystamu mes jau paskutiniai, tai reik po truputi pradet galvot, nes jau link 40.pabandysiu dabar , jei nesigaus, tai nesigaus.

Papildyta:
Endokrinologa tai turiu gera, vaikstau privaciai pas Sidlauska traku gatvej.nes poliklinikos tvarka i nevilti varo, neduoda siunsimu kur nori.
Papildyta:
Man viska maiso sienlige ir dulkes,del to ir planuoju kad geriau vasaros pradzioj gimdyt, nes be vaistu neissiversiu, o ir mazius bus didesne tikimybe kad paveldes sia bjaurybe. Tiesiog man palenkesnis metas nestumui ziema ir pavasaris.tai jai nebar nesigaus nukelsiu kitu metu vasaros galui.na siandien einu pas alergologa ziuresiu ka sakys
Atsakyti
Sveikos, senokai fraxiparine vaistinėse nepirkau - reikės kelių dėžučių. Gal kuri turite nereikalingų ir norėtumėte parduoti? Arba gal pastebėjote kuri vaistinė dabar geresnes kainas siūlo?
Atsakyti
QUOTE(migle) @ 2013 09 03, 23:37)
Sveikos, senokai fraxiparine vaistinėse nepirkau - reikės kelių dėžučių. Gal kuri turite nereikalingų ir norėtumėte parduoti? Arba gal pastebėjote kuri vaistinė dabar geresnes kainas siūlo?

sveikute, as pati pirkdavau norfos vaistinej su omni id kortele 8-9 val arba 13-14 berods, nes tuo metu jie taiko padidintas nuolaidas (nepamenu kiek, bet gal 15 proc. grizdavo i kortele?). Dabar girdejau kad camelija reklamuojasi, kad 13-15 val taiko 20 proc. nuolaida vaistams, gal pabandyk ten? 4u.gif
Atsakyti
arba www.vaistine.lt as zibora pigiau pirkau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(migle) @ 2013 08 21, 16:33)
Jurgacka, buvo daug skaudziu netekciu ir kol kas sekmingai vaikiuku merginos susilauke tik su ta klasikine schema, tad supranti jautruma. Baisu joms tavo eksperimentus skaityti. Tau gal ir paciai nera labai ramu... Svarbiausia isitikink kad esi pas tikrai patyrusi asf ginekologa, kad gali pasitiketi ir laikykis jo nurodymu. Parasyk retsykiais kaip tau sekasi.

Peace  drinks_cheers.gif

Labas rytas, na man iki 16-tos savaitės dar mėnuo, tai dar kol kas ramiai geriu aspiriną ir galvą suku dėl kitų dalykų.

O sakykit, po kokią dozę geriat aspirino? Man paskyrė 100 mg, bet aš kažkur kažką pripainiojau ir gėriau po 200 mg. Ginė labai mane praeitą savaitę barė, kad per daug. Tai dabar savaitę gėriau po 100, bet gi vėl - neramu. Beje, prieš nėštumą 80 kg svėriau, dabar keliais kg mažiau.

Bet jau nervai ima, tai negaliu atsipalaiduot visiškai.. Ką čia neramu.. per paprastas žodis "neramu" smile.gif. Dabar 12-ta savaitė, na ir visi nėštumo požymiai po truputi dingsta. Pykina tik vos vos, ir tai tik vakarais, krūtinė beveik nebejautri visai. Žodžiu, staiga vėl pradėjau jaustis puikiai. Baigiu išprotėt, atrodo eičiau kasdien echo darytis, kad tik matyčiau, kad ten viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(lara86 @ 2013 09 04, 20:04)
arba www.vaistine.lt as zibora pigiau pirkau smile.gif

www.camelia.lt dar 2 lt pigiau. O kažkada pas juos nuolaida buvo, tai išvis 45 Lt su centais kainavo.

Žinoma, su tokiu kainos skirtumu labiau apsimoka pirkti toje vaistinėje, kuri arčiau namų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2013 09 09, 09:02)
Labas rytas, na man iki 16-tos savaitės dar mėnuo, tai dar kol kas ramiai geriu aspiriną ir galvą suku dėl kitų dalykų.

O sakykit, po kokią dozę geriat aspirino? Man paskyrė 100 mg, bet aš kažkur kažką pripainiojau ir gėriau po 200 mg. Ginė labai mane praeitą savaitę barė, kad per daug. Tai dabar savaitę gėriau po 100, bet gi vėl - neramu. Beje, prieš nėštumą 80 kg svėriau, dabar keliais kg mažiau.

Bet jau nervai ima, tai negaliu atsipalaiduot visiškai.. Ką čia neramu.. per paprastas žodis "neramu" smile.gif. Dabar 12-ta savaitė, na ir visi nėštumo požymiai po truputi dingsta. Pykina tik vos vos, ir tai tik vakarais, krūtinė beveik nebejautri visai. Žodžiu, staiga vėl pradėjau jaustis puikiai. Baigiu išprotėt, atrodo eičiau kasdien echo darytis, kad tik matyčiau, kad ten viskas gerai.

Pagal klasikine gydymo schema, kuria taike forumietems, 100g iki 70kg, 150g jei svoris didesnis. Bet tau siek tiek kitokia schema taiko. Pati geriausia schema - pasirenki patikima gydytoja ir jo klausaisi :') Sveikinu artejant prie 12sav.ribos!
Atsakyti
QUOTE(jurgacka @ 2013 09 09, 10:02)

kad ,,dingsta" visi pradžios nėštumo požymiai tai normalu, nes Jūs artėjate į antrąjį nėštumo trimestrą, kaip man ginius paišė kalną,- tai Jūs artėjate į kalno viršūnę, kuomet nėštukė turėtų jaustis geriausiai- praeina visi pykinimai, nemalonumų pojūčiai.... ir baigiasi didžioji persileidimo rizika- taigi, sveikinimai Jums 4u.gif
pamenu pati, kaip kiekvienas kitoks pojūtis per pirmąjį nėštumą kėlė vis nerimą... o labiausiai nerimą kėlė silpnai jaučiami judesiai, nors aš esu apkūnoka.... ax.gif

o dėl aspirino, tai tiesa, virš 70 kg, jau skiria jo didesnę dozę 4u.gif ir nežinau, kaip čia su tuo dozių kataliojimu nėštumo eigoje g.gif, apart to, kad nutraukiama tam tikromis savaitėmis tam tikri vaistai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 09 rugsėjo 2013 - 14:27