Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie tvoras

QUOTE(cibulis @ 2015 08 06, 14:21)
Buvau užsukęs į Ryternos ofisą. Štai kaip atrodo jų tvoros segmentas. Šiaip įdomių dalykų papasakojo. Sako, jei tvorą cinkuoja, tai kiekviename strype daro dvi skyles: viršuje ir apačioje, kad būtų kur išbėgti kondensatui, drėgmei. Skyles daro ne fasadinėje pusėje, o tarp strypų. Sako, kas nežino, tas nemato.

Skyles daro todėl, kad buvo atvejų, kai į cinkuotos tvoros strypo vidų pribėgo vandens ir žiemą strypą išpūtė. Mano supratimu taip yra todėl, kad buvo blogai suvirinta ir liko skylučių. Ar čia kažkokios kitos priežastys? O gal skylutes daro todėl, kad cinkas pasidengtų iš vidaus ir iš išorės. O gal visgi dėl drenažo?

O jei atsieit tik smėliuoja, gruntuoja ir dažo, tai skylučių nedaro. Kažkaip keistai skamba. Ar reikia daryti tas skylutes, nes jos kažkaip nelabai gražiai atrodo, nors jų gal ir nesimatytų. Be to skylių darymas papildomas darbas. Mano tvoroje būtų apie 500 strypų, todėl reikėtų padaryti net apie 1000 skylių. Ilgas ir monotoniškas darbas. Klausimas ar tikrai tos skylės reikalingos?

Cibuli. Skylutes bus auksciau betono zinoma,o vamzdis betone.. Isivaizduoji kiek vandens bus tavo vamzdziuose pastoviai.. Niekur neisbegs ir bus sulig skylutem. Jei tikrai tas vanduo kaupias..
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 08 06, 20:42)
1) Neuzvirinsi taip, kad nebutu skyliu, jei bus mikroskylutes - pateks H2O ir supudys tvoros segmenta is vidaus.
2) jei nedarysi skyliu ar staigiai nuo karsto cinko issipletes oras vamzdzio viduje neispus ir nesusprogdins vamzdziu?
Pasiteirauk pas cinkuotojus, ar tik nebus tos skyles technologines
3) padares sklyutes, uz ta pavia kaina nucinkuosi vamzdzius ir is vidaus, o tai yra labai didelis pliusas ilgaamziskumui

1. Brolis suvirins be skylių. Tą žinau tiksliai. Bent jau jis man taip sakė.
2. Cinkavimo metu. Ar tikrai taip gali būti? Netikiu. Jie tik skandina segmentą į cinko vonią. O jei ir bus skylutė, tai cinkas subėgs ir papildomai nusicinkuos vidus. Čia tas pats kas dvi papildomos skylės.
3. Ar tikrai? Nejaugi cinkuotojai bus tokie kvaili ir nematys skylučių, t.y. kad cinkas subėga ir į vidų, o tai reiškia, kad sunaudojama daugiau cinko. Nors jie cinkavimo kainą skaičiuoja už metalo kg. Gal ir nebūtų papildoma kaina.

Man Ryterna sakė, kad tvoros strypas išsipučia stovėdamas vietoje, kai į jį papuola vanduo, kuris žiema virsta ledu ir išpučia tvoros strypą.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 08 06, 21:00)
Cibuli. Skylutes bus auksciau betono zinoma,o vamzdis betone.. Isivaizduoji kiek vandens bus tavo vamzdziuose pastoviai.. Niekur neisbegs ir bus sulig skylutem. Jei tikrai tas vanduo kaupias..

Gera pastaba. Tai kam tada tos skylės? Nė trupučio nesuprantu. Aišku, jei cinkavimo metu vamzdyje yra skylutės ir vamzdis iš vidaus pasidengia cinku, tai tas vanduo kaip ir nebaisus. Be to vasarą tai prilyja, tai šviečia saulė ir išgaruoja. Bet kita vertus gali rudenį prilyti, nespės išgaruoti ir vanduo virs ledu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 rugpjūčio 2015 - 21:45
O šiaip didžiausia mistika tokia:

1. Jei tvora cinkuojama, tai reikia tų skylučių.
2. Jei tik smėliuojama, gruntuojama ir dažoma, tai nereikia skylučių.

Taip išeina, kad tos skylės grynai cinkavimo momentui. Arba vadybininkas pripasakojo pievų, arba aš nieko nesupratau. O gal jie tik meluoja. Važiuosiu rytoj pažiūrėti Vilniuje gyvai kelių tvorų. Pažiūrėsiu su skylėmis jos ar be skylių.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 08 06, 22:32)
1. Brolis suvirins be skylių. Tą žinau tiksliai. Bent jau jis man taip sakė.
2. Cinkavimo metu. Ar tikrai taip gali būti? Netikiu. Jie tik skandina segmentą į cinko vonią. O jei ir bus skylutė, tai cinkas subėgs ir papildomai nusicinkuos vidus. Čia tas pats kas dvi papildomos skylės.
3. Ar tikrai? Nejaugi cinkuotojai bus tokie kvaili ir nematys skylučių, t.y. kad cinkas subėga ir į vidų, o tai reiškia, kad sunaudojama daugiau cinko. Nors jie cinkavimo kainą skaičiuoja už metalo kg. Gal ir nebūtų papildoma kaina.

Man Ryterna sakė, kad tvoros strypas išsipučia stovėdamas vietoje, kai į jį papuola vanduo, kuris žiema virsta ledu ir išpučia tvoros strypą.
Papildyta:

Gera pastaba. Tai kam tada tos skylės? Nė trupučio nesuprantu. Aišku, jei cinkavimo metu vamzdyje yra skylutės ir vamzdis iš vidaus pasidengia cinku, tai tas vanduo kaip ir nebaisus. Be to vasarą tai prilyja, tai šviečia saulė ir išgaruoja. Bet kita vertus gali rudenį prilyti, nespės išgaruoti ir vanduo virs ledu.

Daug niuansu gali buti su tuo vandeniu.. pvz susikaupos,paruduos,susikaups daugiau vandens isbegs per skylute ant pamato,bus rudos juostos.. Ka gali zinoti jei uzzsals vanduo.. Itariu kad teks tiesiog smeliuoti ir dazyti...
Aisku galima po cinkavimo uzkisti tas skylutes,bet kazin ar tai gera mintis...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 08 06, 21:51)
Itariu kad teks tiesiog smeliuoti ir  dazyti... 

Man irgi labiausiai patiktų, nes kaina būtų labai gera. Jei smėliuočiau, o ne cinkuočiau, tai tada imčiau 3 mm storio metalą. O jei cinkuočiau, imčiau 2 mm storio metalą. Greičiausiai, kad 3 mm storio metalo smėliuoto, gruntuoto ir dažyto mano gyvenimui tikrai pakaktų. Gal dar ir anūkams liktų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 08 06, 22:48)
O šiaip didžiausia mistika tokia:

1. Jei tvora cinkuojama, tai reikia tų skylučių.
2. Jei tik smėliuojama, gruntuojama ir dažoma, tai nereikia skylučių.

Taip išeina, kad tos skylės grynai cinkavimo momentui. Arba vadybininkas pripasakojo pievų, arba aš nieko nesupratau. O gal jie tik meluoja. Važiuosiu rytoj pažiūrėti Vilniuje gyvai kelių tvorų. Pažiūrėsiu su skylėmis jos ar be skylių.

Panasu, kad skylutes yra technologines cinkavimui. Viskas taip, kaip priklauso. Nusicinkuos tuo paciu ir vamzdeliu vidus.
Atsakyti
Reikalingos. Technologinės. Ir jos turi būti ne bet kur, o cinkuotojams tinkamose vietose.
QUOTE(cibulis @ 2015 08 06, 14:21)
Klausimas ar tikrai tos skylės reikalingos? <{POST_SNAPBACK}>

Pasveria prieš cinkuojant, pasveria po, ir visiem dzin ar storiau apcinkuotas paviršius, ar pribėgo į vidų pro skylutes. Moki už priaugintus kg.
QUOTE(cibulis @ 2015 08 06, 22:32)
Nejaugi cinkuotojai bus tokie kvaili ir nematys skylučių, t.y. kad cinkas subėga ir į vidų, o tai reiškia, kad sunaudojama daugiau cinko. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 08 06, 22:27)
1. Reikalingos. Technologinės. Ir jos turi būti ne bet kur, o cinkuotojams tinkamose vietose.

2. Pasveria prieš cinkuojant, pasveria po, ir visiem dzin ar storiau apcinkuotas paviršius, ar pribėgo į vidų pro skylutes. Moki už priaugintus kg.

1. Cinkuotojams kam? Pakabinti kabliams, kad galėtų patogiai pamerkti į vonią? Dėl geresnio cinkavimo? Dėl kitų priežasčių?

2. Man sakė, kad moki už kg. Bet jei gerai supratau, tai moki už metalo kg. O gali būti, kad ir už sunaudoti cinko kg. Ar sunkus cinkas? Kiek su 1 kg galima padengti? Koks reikalaujamas minimalus padengimo storis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 06 rugpjūčio 2015 - 22:31
QUOTE(cibulis @ 2015 08 06, 23:30)
1. Cinkuotojams kam? Pakabinti kabliams, kad galėtų patogiai pamerkti į vonią? Dėl geresnio cinkavimo? Dėl kitų priežasčių?

2. Man sakė, kad moki už kg. Bet jei gerai supratau, tai moki už metalo kg. O gali būti, kad ir už sunaudoti cinko kg. Ar sunkus cinkas? Kiek su 1 kg galima padengti? Koks reikalaujamas minimalus padengimo storis?

1) as sakyciau, kad skyles reikalingos staigiai besipleciancio oro vamzdziuose isleidimui.
2) greiciausiai moki uz sunaudoto cinko kg. turbut pasveria pries ir po ir sumoki uz skirtuma. jei moketum uz tvoros metalo mase, tai tvora, pagaminta is metalo strypu, turetu kainuoti du kartus brangiau, nei tvora is vamzdziu, kuri yra du kartus lengvesne uz strypu tvora, nors cinko strypams reiktu maziau.
na, karsto cinkavimo metu cinko kiekis ant metalo pasilieka rimtas. uzteks keliasdesimciai, jei ne simtams metu.
Atsakyti
1. Aš ne cinkuotojas, niuansų nežinau, tai kad nenusigrybaučiau daugiau nebesiplėsiu. Geriau pats braliukam pasiskambyk
2. Už cinko kg moki. Cinko tankis. Storis - mikronas metams. Nori 100 metų - 0,1mm. Kaip suprantu, jei nedažyta. Bet ilgaamžiškumas dar priklauso ir nuo kaimynų ar šiaip praeivių nešiojamų vinių aštrumo.
QUOTE(cibulis @ 2015 08 06, 23:30)
2. Man sakė, kad moki už kg. Bet jei gerai supratau, tai moki už metalo kg. O gali būti, kad ir už sunaudoti cinko kg. Ar sunkus cinkas? Kiek su 1 kg galima padengti? Koks reikalaujamas minimalus padengimo storis? <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 08 06, 23:58)
1. Aš ne cinkuotojas, niuansų nežinau, tai kad nenusigrybaučiau daugiau nebesiplėsiu. Geriau pats braliukam pasiskambyk
2. Už cinko kg moki. Cinko tankis. Storis - mikronas metams. Nori 100 metų - 0,1mm. Kaip suprantu, jei nedažyta. Bet ilgaamžiškumas dar priklauso ir nuo kaimynų ar šiaip praeivių nešiojamų vinių aštrumo.

Seip tai kiek ziurinejau visi raso kad cinko tarnavimo laikotarpis 20-30 metu. Niekas nesvajoja kad ilgiau laikys. Tik Bruonius... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 08 07, 07:08)
Seip tai kiek ziurinejau visi raso kad cinko  tarnavimo laikotarpis 20-30 metu. Niekas nesvajoja kad ilgiau laikys. Tik Bruonius...  smile.gif

Bruonius tikisi, kad karstas cinkavimas laikys 100 metu, nes cinkas dar bus nudazytas atmosferos poveikiui atspariais dazais. Minimum 100netu.
Atsakyti