Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie tvoras

QUOTE(Arti @ 2016 03 02, 20:05)
Sveiki  smile.gif

Gal galit kasnors paaiskinti kaip ten su tom tvoros kiaurymem yra  ? biggrin.gif Kiaurymių plotas turi sudaryti 25-50%  viso bendro tvoros ploto.

Kaip suprantu tokia tvora nera aklina, nes pro ja vis gi saule patenka ? g.gif [attachmentid=235394]

Sunkiai-.Pro-tarpus,-tik-skersai-ant-žemes
Atsakyti
Mda... Kazkurioj temoj zmogus rase, kad jei jis butu Cibulis , tai jau pasistatytu rumus. Bet kadangi jis tik paprastas zmogelis, tai statosi paprasciau... biggrin.gif Tai dabar supratau, kodel cia visi apie auksaranki Cibuli kalba...

Na, bet as irgi ne Cibulis, tai ieskau kokios imones, kad tvora pastatytu. Noreciau paprastos, metalines, tokio "tinklo" ir vartu. Gal galit ka rekomenduot? Ir kiek metras tokios tvoros kainuotu? O kokios vartu kainos - su automatika ir be? Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MadlenaX: 03 kovo 2016 - 13:14
QUOTE(MadlenaX @ 2016 03 03, 13:13)
Mda... Kazkurioj temoj zmogus rase, kad jei jis butu Cibulis , tai jau pasistatytu rumus. Bet kadangi jis tik paprastas zmogelis, tai statosi paprasciau... biggrin.gif Tai dabar supratau, kodel cia visi apie auksaranki Cibuli kalba...

Kokius dar rūmus? Aš jokių rūmų nestatau. Ir nesu joks auksarankis. Kiekvienas mano vietoje tokią (ar panašią) tvorą darytų, jei turėtų galimybę, nes ji man kainuos panašiai kaip eilinė vielos tvora.

Aš tik norėjau pasakyti, bet matau, kad ne visi vienodai gerai supranta, kad tokią kaip mano tvorą tikrai nėra sunku pasidaryti. Kiekvienas metalą gali supjaustyti pats. Beliks susirasti suvirintoja, kad suvirintų. Net apsivalyti, nušlifuoti galima pačiam. Reikia tik darbo įdėti ir tikrai ji nebus tokia brangi kaip atrodo.
Atsakyti
pavasaris, tai apsiklauses vartininkų, nutariau darytis vartus pats (nors ir nesu toks auksarankis, kaip Jūsu minimas asmuo) smile.gif
Segmentai-belgiški 16-17e, vartu kainos nuo 500-1700e.
Pasiskaiciavus samata, gaunasi apie 300max. Automatika - 350e.

QUOTE(MadlenaX @ 2016 03 03, 12:13)

Na, bet as irgi ne Cibulis, tai ieskau kokios imones, kad tvora pastatytu. Noreciau paprastos, metalines, tokio "tinklo" ir vartu. Gal galit ka rekomenduot? Ir kiek metras tokios tvoros kainuotu? O kokios vartu kainos - su automatika ir be? Aciu.

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 03 03, 10:49)
atsistojus pries tvora kiek jus tarpu matysit? nuli turbut. Tai kiek  procentu saules praeina? Ne reikia isvedzioti kad va,kazkokiu tai kampu,kazkokiu tai momentu saulei pasvietus  sviesa kirs tvora.  50%pralaidumas,reiskia  kas antra lentele ant tvoros o ne tokia barikada kur jus pirmose fotkese idejot.  smile.gif

ziurint kaip ziuresiu lotuliukas.gif nu bet esme supratau ax.gif

Radau sau priimtina varianta..stai toki..biski saulytes..biski privatumo ax.gif
[attachmentid=235400]
Papildyta:
QUOTE(Zirzille @ 2016 03 03, 11:21)
Manau, kad jei su kaimynu normalūs santykiai, tai ir susitari, o jei normalių santykių nėra, tai ir nekreipti dėmesio į reikalavimus būtų kiek rizikinga... smile.gif

butu tie kaimynai tai tikrai daug paprasciau butu..aisku yra sklypu savininkai, nu bet sugaudyk tu juos..ir tai..siandien vienas savininkas..rytoj kitas doh.gif
Atsakyti
Skirtingose sklypo pusėse yra skirtingi "kiaurymių" reikalavimai. O leidimą kitokiai, nei numato įstatymai, tvoraireikia gauti iš dabartinio savininko. Jei jis keisis - naujasis pretenzijų reikšti nebegalės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 03 kovo 2016 - 14:36
QUOTE(Zirzille @ 2016 03 03, 12:21)
Manau, kad jei su kaimynu normalūs santykiai, tai ir susitari, o jei normalių santykių nėra, tai ir nekreipti dėmesio į reikalavimus būtų kiek rizikinga... smile.gif

O mes su kaimynais butent tokia ir darysim per puse :)ir problemos nera 😊😊😊
Atsakyti
Kiek laiko uztruko visa tai padaryti?
QUOTE(cibulis @ 2016 03 03, 12:58)
Mes tvorą gaminom taip. Aš su dėde pjausčiau metalą, o brolis virino ir šlifavo. Metalo vamzdžių matmenys tokie 60x40x2 mm. Vamzdžio ilgis - 6 metrai. Pirmiausia 6 metrų strypą pjaustėm į keturias dalis po 1,50 m (realiai vamzdžiai ilgesni nei 6 m, todėl likdavo apie 3-6 cm likučiai). Kai supjaustydavome tokias štangas, tada pjaudavome viršų 45 laipsnių kampu. Dangtelius pjaustėme iš 60x5 mm plokštės. Realiai reikėjo 40 mm pločio, bet tokios Lytagra neturėjo, tai  teko nuo 60 mm nupjauti 20 mm. Tada pasižymi į reikiamus ilgius ir prisipjaustai dangtelius.

Paruošus tokius ruošinius brolis privirindavo dangtelius. Ir pats juos apsivalydavo.

Pasiruošus reikiamą kiekį strypų belikdavo juos suvirinti. Tam buvome pasiruošę tokį ruošinį. Tos metalinės kaladėlės (92 mm pločio) yra privirintos prie pagrindo fiksuotu žingsniu. Į tarpus dedami metaliniai 1,50 m ilgio strypai. Apačioje dedamas išilginis 60x40 strypas ir išilginė juosta. Visi strypai lyginami pagal viršuje pridėtą metalą. Tuomet belieka viską suvirinti. Čia video medžiaga kaip buvo gaminama tvora.

Vienas segmentas yra 197 cm ilgio. Aukštis - 154 cm (150 cm segmentas + 4 cm apatinis strypas). Į vieną segmentą eina 15 strypų. Iš viso pagaminamo 18 tokių segmentų. Vadinasi reikėjo pasigaminti 270 vnt. tokių strypų. Dar vartams ir varteliams reikėjo 34 strypų. Taigi iš viso 304 strypai.

Geriausiai tokį strypą į pamatą įbetonuoti 19 cm. Tuomet mano strypo aukštis būtų 134 cm. Minimalus įbetonuoto segmento aukštis būtų 15 cm, nes apačioje esanti juosta yra 14 cm nuo apačios. Tokiu atveju segmento aukštis išeitų 139 cm. Pridėjus 20 cm rostverko aukštį išeitų apie 160 cm aukščio tvora.

Atsakyti
QUOTE(daraupats @ 2016 03 03, 15:02)
Kiek laiko uztruko visa tai padaryti?

Pradėjom rugsėjo 2 d. pabaigėm kovo 2 d. Kaip ir pusę metų, bet... Sausį visai nedirbome, gruodį tik vieną kartą. Dirbdavome tik šeštadieniais ir kartais sekmadieniais. Ir gana trumpai: dažnai nuo 9-10 val. iki 15 val. Keletą kartų dirbome iki 18 val. Bendrai paėmus išėjo kelios savaitės. Ne daugiau.
Atsakyti
Cia tik mano nuomone, bet isivaizduok klojini, tarp kuriu 15cm tarpas, -6cm tvora, lieka 9cm / 2 po 4.5cm is abieju pusiu. Man tai neatrodo paprasta i toki tarpa supilti kelis kubus betono nei su zarna nei su kibiru.. Net s3 betonas kuris skystas kazin ar lengvai isbegiotu..

QUOTE(cibulis @ 2016 03 03, 12:33)
Taip, pamato dar nedariau. O kas čia tokio sudėtingo. Pasidarai polius, kurių viršuje įbetonuoji įdėtinę detalę. Tada statai tvorą ir privirini prie poliaus įdėtinės detalės. O toliau klojiniai ir bėtonas. Eilinis pamatas.

Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2016 03 03, 16:34)
butu tie kaimynai tai tikrai daug paprasciau butu..aisku yra sklypu savininkai, nu bet sugaudyk tu juos..ir tai..siandien vienas savininkas..rytoj kitas doh.gif

Pas mus pačius situacija analogiška buvo. Sugaudėm smile.gif o dėl kito savininko Gediminas teisus, jei senasis davė sutikimą - naujas savininkas neturės teisės jo atšaukti smile.gif kas ir būtų jei kaskart naujai atėję kaimynai lieptų senbuviams senas tvoras nusigriauti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(santropez @ 2016 03 03, 16:52)
O mes su kaimynais butent tokia ir darysim per puse :)ir problemos nera 😊😊😊

Tai daugeliu atvejų tų problemų nebūna, o jei dar kaimynas ir per pusę dedasi prie tvoros, tai išvis liuks smile.gif taip ir turėtų būti, nes tvorą statant ant ribos, kaimynas tampa bendrasavininkiu.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 03 03, 15:39)
Cia tik mano nuomone, bet isivaizduok klojini, tarp kuriu 15cm tarpas, -6cm tvora, lieka 9cm / 2 po 4.5cm is abieju pusiu. Man tai neatrodo paprasta i toki tarpa supilti kelis kubus betono nei su zarna nei su kibiru.. Net s3 betonas kuris skystas kazin ar lengvai isbegiotu..

Kiek išsiaiškinau, tai dažniausiai daro 20 cm pločio pamatą. Tvora - 6 cm. Vadinasi iš šonų lieka po 7 cm. Man atrodo pakankamai.
Atsakyti