QUOTE(Lea Lu @ 2012 11 03, 13:35)
Perkeliu savo klausimuką iš kitos temos, gal atsiras žinančių ir galinčių padėti?
Noriu megzti lininę skarą, radau gražių spalvų, bet nežinau kiek siūlų jai reikia. Parduotuvėje ne matkeliuose, o babinose įvairiais svoriais. Kiek ten metrų- pardavėja nežino.
Gal kas neblogai orientuojatės tokiuose reikaluose ir galėtumėt man padėti?
Kaip mūsų lietuviškas linas atitinka metrai- gramai? susukta yra ir po 1 ir po 2 ir po 3. Pačiupinėjus ko gero tinkamiausias storis būtų 2 siūliukų susuktų. Kiek man pirkti?
Noriu megzti lininę skarą, radau gražių spalvų, bet nežinau kiek siūlų jai reikia. Parduotuvėje ne matkeliuose, o babinose įvairiais svoriais. Kiek ten metrų- pardavėja nežino.
Gal kas neblogai orientuojatės tokiuose reikaluose ir galėtumėt man padėti?
Kaip mūsų lietuviškas linas atitinka metrai- gramai? susukta yra ir po 1 ir po 2 ir po 3. Pačiupinėjus ko gero tinkamiausias storis būtų 2 siūliukų susuktų. Kiek man pirkti?
į tokį klausimą labai sunku atsakyti dėl kelių priežasčių: 1. neaišku apie kokią skarą kalbam, nes nuo rašto siūlų sunaudojimas priklauso, 2. kokio dydžio skarą planuoji megzt.
Aš esu mezgus tokią lininę

Kitą kartą megzdama imsiu 4 gijų iš karto liną, nes dvigubu sunkoka megzt, plonesnio nei 3 gijų neimčiau.
Kiekis - jeigu skara nori, kad būtų ne kaklaskarė, o kaip skraistė ant pečių - imčiau ~150-200g