QUOTE(Mamuciukas_Jurgita @ 2012 11 07, 15:12)
Laba diena, mamytės
Mes su naujienomis

. Buvome šiandien Kauno klinikose pas chirurgą, kuris operuoja gomuriukus - Tercijoną. Važiavome dėl to , jog reikėjo išrašo dėl grupės. Ir ką, jis man pasirodė labai kompetentingas ir šaunus gydytojas. Mokantis padrasinti, paaiškinti

Jis sukėlė man daug pasitikėjimo juo ir dabar turiu daug abejonių kur reiks operuotis

Gyvenam Kaune, tai pliusas būtų čia operuotis, tačiau tai nesvarbu, norisi, kad tik leliukui kuo geriau būtų. Bet jis teigė, jog Kaune operuoja tik 1,5 metukų, anksčiau operacijos nedaro. Pagrindė, kodėl būtent tik 1,5 metukų, paaiškino... Dabar turiu apmąstyti viską ir nuspręsti... pasimetus esu visiškai
Beje, sutikome ir kitą mamytę iš šio forumiuko - hirondelle

. Kaip jums sekėsi? Kada paskyrė operaciją?
Jurgita,manau operuokitės Kaune. Tiesa,nesigyriau,mes visai neseniai taip pat nuvažiavom pasikonsultuot pas Tercijoną. Labai ilgai kalbėjomes,nes kaip ir rašiau man ramybės neduoda tas klausimas del faringoplastikos. Ir butinai norejau išgirsti ir šio gydytojo,turinčio ilgametę patirtį nuomonę. Deja,jo gydymo metodai šiek tiek kitokie nei Žalgirio klinikos gydytoju. Jis mums pasakė,kad keista,kodel jie Gediminui nepailgino iškart gomuriuko,kai darė operacija gomurio plastikos. Sakė,jie,iškart įvertina vaiko gomurio ilgį,ir iškart jį prailgina. Plius sužinojau,kad Kaunas alveolę operuojant stato kauliuka iškart į abi puses,o žalgiris tai daro per du kartus. Aplamai,pastebėjau,kad šitas gydytojas stengiasi,kad vaikams kuo mažiau daryt tu operaciju,stengiasi padaryti viska ka galima vienu metu. Žodžiu,mums pasake taip,kad tonziliu tikrai nereikia operuoti prieš darant faringoplastika,jos tikrai netrukdo kepavimui,tačiau,jei ilgint gomurį,tai bent jau Gedukui,reikia visa gomurį iš naujo rekonstruot

Sakė,,žiurekit ka sako logopedai,ir jis mums siulo,kad netgi galima statant kauliuka,tuo pačiu tada ir pertvarkyt gomurį. Kolkas gyvensim,o veliau žiuresiu,jei ta kalba taip ir negerės,tai teks kažka daryti. Tiesa sakant tik suglumau,galbut tęsti Gedimino gydyma Kaune,net nežinau....
Tiesa,žalgiris gomurius taip operuoja 1,5. Na bent jau Gediminui tokio amžiaus operavo.