Tą patį galėtų abi pusės pasakyti

Perskaicius kaip gimdytojos supranta kitaip
mastanciu postus tikrai norisi verkti
Niekas neagituoja abortu, tiesiog bandom pasakyti, kad kartais ivyksta tie apvaisinimai, subrendusiems mastantiems su sazine ir kitais priedais zmonems, ir daromi tie abortai ne malonumui, o kai pasverus uz ir pries deja tenka priimti skaudzius sprendimus, bet teisuoles to nesupras, nes per siauras akiratis, per bukas gyvenimo supratimas, dave burna duos ir duonos, ne be tie laikai, iseikit i gatve, paklauskit tu vaikuciu vaiku namuose augusiu, jei butu tureje teise rinktis, ka but pasirinke. Labai gudrus sukauti pries abortus, bet kol nepabuvojote kito zmogaus situacijoje neturite teises net mintyse peikti. Bet ne man jus gedinti ar mokyti.
mastanciu postus tikrai norisi verkti

QUOTE(Fungu @ 2012 11 01, 20:25)
Ania... Abejoju.
O as manau, jog amoralios yra ne tos, kurios darosi abortus, priimdamos atsakomybe uz pasekmes, o tos, kuios agituoja gimdyti, suteikia moteriai vilti ir palieka ja uz borto, paciai kose srebti. Negerbiu zmoniu, kurie linke svetimom rankom zarijas zarstyti, ir mansoi, jog jie yra moralus.
Pritariu del vaidinmo dievus. Juk dabar medicina gali tiek, kad pries pora simtu metu degintu ant lauzo kaipo raganas uz tokius burimus, kai veik mirusi zmogu is mirties gniauztu isplesia, zmones pradeda vaikscioti, praregi, isgirsta, siamo dvyniai sekmingai atskiriami, transplantuojami organai, veidai, kuriami dirbtiniai organai... Galima iki pamelynavimo vardinti nuostabius medicinos pasiekimus. Ir kuo tai nera vaidinimas dievu? Anksciau ir nuo elementaraus plauciu uzdegimo mirdavo. Tai bukim iki galo saziningi ir atsisakykim to. Cia kaip is diskusijos "as ziauriai pries bandymus su gyvunais, bet jei reikia butinai naudosiuos tu bandymu vaisiais
".
Cia per daug demesio skiriama liniju braizymui, kad yra taip ir ne kitaip. O kur lankstumas? Visokiu isimciu gyvenime yra. Na ir man ta gyvybe brangi, bet uz kita as jos issaugot negaliu, negaliu labiau noreti vaiko nei moteris, kurioje jis uzsimezge. Kaip sakiau, niekuo neprisidesiu nei prie aborto nei prie gimdymo ir auginimo. Savo atveju priimsiu savo sprendima. Jei taip atsitiktu, kad nuo manes priklausys kitos nestumas, pvz dukters, spresiu pagal aplinkybes ir padesiu nesciajai kaip reikes (ar palydet i klinika aborto ar i parduotuve rubeliu), nes ir su visais mano pazadais vistiek ne man gimdyt ir augint, nes tai ne keliu dienu uzsiemimas ar hobis, kuriuo uzsiimi po pora valandu tris dienas per savaite.

Cia per daug demesio skiriama liniju braizymui, kad yra taip ir ne kitaip. O kur lankstumas? Visokiu isimciu gyvenime yra. Na ir man ta gyvybe brangi, bet uz kita as jos issaugot negaliu, negaliu labiau noreti vaiko nei moteris, kurioje jis uzsimezge. Kaip sakiau, niekuo neprisidesiu nei prie aborto nei prie gimdymo ir auginimo. Savo atveju priimsiu savo sprendima. Jei taip atsitiktu, kad nuo manes priklausys kitos nestumas, pvz dukters, spresiu pagal aplinkybes ir padesiu nesciajai kaip reikes (ar palydet i klinika aborto ar i parduotuve rubeliu), nes ir su visais mano pazadais vistiek ne man gimdyt ir augint, nes tai ne keliu dienu uzsiemimas ar hobis, kuriuo uzsiimi po pora valandu tris dienas per savaite.
Vat aš ir galvoju, kad į visai tai žiūroma labai siaurai ir bukai. Norima vieną "nužudymo modelį" pritaikyti milijonams. Kiekvienos moters istorija skirtinga, negalima įsikabinus į kelis žodelius "gyvybė, nužudymas" vertinti visų moterų poelgius kaip viena. Toks jausmas, kad kai kas net nenori girdėti, kas yra sakoma. Varo tą patį per tą patį, kaip sugedę telefonai "vaiką nužudė, o siaubas kaip taip galėjo"

QUOTE(Moonte @ 2012 11 01, 19:32)
Ania... Abejoju.
O as manau, jog amoralios yra ne tos, kurios darosi abortus, priimdamos atsakomybe uz pasekmes, o tos, kuios agituoja gimdyti, suteikia moteriai vilti ir palieka ja uz borto, paciai kose srebti. Negerbiu zmoniu, kurie linke svetimom rankom zarijas zarstyti, ir mansoi, jog jie yra moralus.
o jūs padedate moterims įveikti depresijas, kylančias po abortų, supratus, kad klaida padaryta? Mano viena pažįstama nebegalėjo su ta kalte gyventi, o va juk jai kažkas patarė kaip ir jūs, kad kam reikia, dar jauna esi, pinigų nedaug turi, ką tam vaikui pasiūlysi. Todėl geriau siūlyčiau savo pažįstamoms gimdyti ir padėčiau visa kuo galiu, nei užsikrauti dvigubą kaltę ant savęs - vaiką ir dar plius motiną.
QUOTE(Fungu @ 2012 11 01, 20:44)
o jūs padedate moterims įveikti depresijas, kylančias po abortų, supratus, kad klaida padaryta? Mano viena pažįstama nebegalėjo su ta kalte gyventi, o va juk jai kažkas patarė kaip ir jūs, kad kam reikia, dar jauna esi, pinigų nedaug turi, ką tam vaikui pasiūlysi. Todėl geriau siūlyčiau savo pažįstamoms gimdyti ir padėčiau visa kuo galiu, nei užsikrauti dvigubą kaltę ant savęs - vaiką ir dar plius motiną.
Apie save nerasysiu, nes jau gavau velniu. Tad mane ir neklauskite. Trumpai, dalyvauju socveikloje todel tiesiogiai susijusi su vaikais ir smurtu pries moterys, ne hipoteiskai darau, o realiai, ir ne vienus metus.
Aš ne to klausiau. Ar patarusi moteriai atsikratyti vaiko, jai užmokate psichologo, o gal vėliau, jeigu jai dėl to nebeišeina pastoti, ir dirbtinių apvaisinimų paslaugas?
Būna visokių moterų, kurioms tai jokių žymių nepalieka, bet deja žinau keletą ir tragiškų atvejų. Prisiimtumėte atsakomybę ir tokiais atvejais?
Būna visokių moterų, kurioms tai jokių žymių nepalieka, bet deja žinau keletą ir tragiškų atvejų. Prisiimtumėte atsakomybę ir tokiais atvejais?
QUOTE(Fungu @ 2012 11 01, 20:53)
Aš ne to klausiau. Ar patarusi moteriai atsikratyti vaiko, jai užmokate psichologo, o gal vėliau, jeigu jai dėl to nebeišeina pastoti, ir dirbtinių apvaisinimų paslaugas?
Na nejau man reikia visa savo darbu sarasa parasyti, kokius esu atlikusi?
Ne karta esu parasiusi, jei suteikiu zmogui vilti, prisiimu uz ji atsakomybe iki jo/savo gyvenimo pabaigos. I parama ieina visokeriopa pagalba, net suteikiu pastoge, nes turiu tokia galimybe. Padedu zmonems, nepriklausomai koki sprendima jie padare.
Jei dar kas papriekaistaus, jog vel giriuosi, neuzdavinekite konkreciu klausimu, nebus atsakymu.
Tada šaunu, Moonte. Džiaugiuosi. Ir visai tai ne gyrimasis
O kaip su kitom kategoriškosiom abortų šalininkėm?

O kaip su kitom kategoriškosiom abortų šalininkėm?

QUOTE(applejuice @ 2012 11 01, 19:50)
O del skausmo, 12 sav (veliausia kada galima atlikti lietuvoje) vaisius skausmo dar nejaucia, taigi ir anestetiku nereik jam.
ania,iš kur žinot?Čia buvo įdėta nuoroda,kad jau 6sav jaučia skausmą
QUOTE(žydrynė @ 2012 11 01, 18:17)
ania,iš kur žinot?Čia buvo įdėta nuoroda,kad jau 6sav jaučia skausmą
Pasiskaitykite bent viena mokslini straipsni, ar vadoveli. Tos 6 sav is pirsto lauztos. Apie 20 sav realiai, nors vyksta daug debatu truputi anksciau ar veliau, bet niekas net neuzsimena iki 12 sav.