Įkraunama...
Įkraunama...

Abortai-kas tai?

Apklausa: Ar esat dariusi aborta? (121 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Soled @ 2012 11 02, 21:10)
neįmanoma vertinti vienareikšmiškai, kad tai tik labai geras dalykas ar, kad tai tik labai blogas dalykas.

Asmeniškai aš manau, kad tai labai blogas dalykas. Nebent kartais tai būna mažesnė blogybė.
Atsakyti
QUOTE(Su apyranke @ 2012 11 02, 21:29)
Asmeniškai aš manau, kad tai labai blogas dalykas. Nebent kartais tai būna mažesnė blogybė.

drinks_cheers.gif
Va cia ir yra esme, kai is dvieju blogybiu renkamasi maziausia. Ir didzioji dalis cia diskutuojanciu tai suvokia. Bet kazkodel kai kurie zmones manosi, jog tas psirinkimas yra labai lengvas ir daromas siaip sau, nes menulio pilnatis.
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 11 02, 19:41)
Bet kalba apie tai, kad abortas turi būti pati kraštutinioji priemonė, kada jau tikra nėra išeities, o ne, kai  "ai, geriau vėliau", kaip kokios duonos vėliau nusipirkti...

drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(Su apyranke @ 2012 11 02, 20:02)
O kada gemalas pradeda kažką jausti?

QUOTE(Su apyranke @ 2012 11 02, 20:11)
O kada jos susiformuoja?

kartoju
http://provita.vdu.lt/pv/zmpaslapt.htm
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 11 02, 19:41)
Aš taip pat nesu už abortų uždraudimą. bet mano morlinės nuostatos yra už gyvybę ir jaučiu pareigą tai propaguoti.
10 kartą rašau, kad , mano nuomone, asocialios moterys turėtų būti priverstinai sterilizuojamos.  Ir moteris turi tisę darytis abortą. Turi. Ir man tikrai gaila tų vaikų, kurie turėjo sunkią vaikystę.  bet jie urėjo teisė gimti, didelė dalis jų ras savo nišą gyvenime ir taps laimingi.
Bet kalba apie tai, kad abortas turi būti pati kraštutinioji priemonė, kada jau tikra nėra išeities, o ne, kai  "ai, geriau vėliau", kaip kokios duonos vėliau nusipirkti...

O kas anot jusu privalo spresti, ar ta priemone krastutine, ar ne?
Tai kodel nepalikti teises spresti tam zmogui, kuris ir nes uz tai atsakomybe, pries save ir pries dieva, jei tokiu tiki?
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 11 02, 21:39)

Ne, rašinėlių apie tai, kad "šiandien prasidėjo mano gyvenimas" gal nereikia. Gal geriau kokį sausą mokslinį faktą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Su apyranke: 02 lapkričio 2012 - 20:56
Žydryne, perskaičiau jūsų idėtą straipsnį. Jeigu net mokslininkų įrodyta, kad nuo pat prasidėjimo tai yra žmogus, reikėtų už abortus taip pat kaip ir už žmogžudystes bausti. Moteris sėstų į kalėjimą, jei nužudytų kūdikį ar vaiką. Tai kodėl tada abortai iš viso leidžiami? g.gif Dviguba moralė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2012 11 02, 21:53)
Jeigu net mokslininkų įrodyta, kad nuo pat prasidėjimo tai yra žmogus

Aš va šito kažkaip nesuprantu. Nes tada spiralė, kuri neleidžia tam žmogui implantuotis gimdoje, yra žudymo įrankis. Kuris parduodamas kiekvienoje vaistinėje..
Atsakyti
TAigi vis niekaip neislipam is teisimu,vertinimu,juoda balkta,ferai blogai.... g.gif
TAigi, del tos taip vis garsinamos frazes:As uz moters teise rinktis.
KAi kalbama apie abortus, tai kaip ir ta teise labai propaguojama.
Bet kai kalbama apie gimdyma tai jau prasideda taip: jei jau gimdysi ir atiduosi globoti, busi parazite ir net grasinama sterealizacija, jei gimdysi ir auginsi ir gyvensi is pasalpu irgi busi parazite.
Man kazkaip logiska isvada persasi, jei pastojai ir neturi pakankamai lesu oriam gyvenimui(siap ta ir nesupratau,kas tai?) ir biznio plano bent 2 m i prieki -tai viena tavo teise rinktis- aborta. g.gif Ar ne taip, paneikit mano si supratima, gal kazka ne taip interpretavau? unsure.gif
Ajste, saket jus butumet salia moters ar palydeti i parduotuve pirkti drabuzeliu, ar darytis aborta ,jus irgi uz visiska teisia rinktis. O palydetumet 16 ,kuri dulkinosi pakampiais ir pastojo, i socialini skyriu tvarkyti pasalpu? bigsmile.gif
Dar klausimas jums.Ar teisingai suprantu,kad jums zmogus zmogumii tampa pagal mamos nora? /jei moteris galvoja,kad tai zmogus jos pilve,tai jis ir yra zmogus.Jei moteris galvoja,kad nezmogus-tai ir nezmogus?Ta prasme viskas priklauso nuo minties? g.gif

Man moteris turi pasirinkimo laisve ,kai sprendzia uz save, pvz santykiauti su vyru ar ne. Kai pastoja jos teises neaprepia kito zmogaus teisiu, netgi ,jei jis jos pilve. Taigi toms, kurios sako .kad zmogus tampa tik nukirpus bambagysle, pagryskit prasau placiau, kodel? g.gif
KAzkodel jau taip buvo sutvarkyta ,kad zmogus deda ne kiausinius, ne ikrus isleidzia,ar autaugas auginasi, bet kaip ir kiti zinduoliai auginasi savo vaikeli pilvukyje, kol jis pajegus gyventi siomis atmosferos salygomis. Bet dar ilgai jam reikalinga pireziura, jis dar ir gimes negali isgyventi niekaip pats. TAigi ta pati maista mama jam duoda per krauja pilve, paskui per kruti-piena, paskui jau parnesa darzoves, vaisius ir t.t. verda,kepa, paduoda. Savarankiskai musu pasaulyje zmogus isgyventu gal paauglysteje? Kodel jums atrodo,kad gimes jau savarankiskas?g.gif
Ar bambagysles nukirpimas padaro ta butyba-zmogumi?
Nu atjungia nuo moters kuno,bet jei koki kita organa isimtumem ar lastele ji zmogumi netaptu ar taptu?

Zydryne labai dekui uz paaiskinima apie pojucius ka jaucia vaikelis pilve, kaip tik norejau pasiieskoti. Bet bent jau logika sako, kad jei jau yra nervu sistema, o ji juk buna vos ne nuo pradziu, tai ir skausmas jauciams. unsure.gif
Bet skausmas man nera didziausias rodiklis,nustatant,zmogus tai ar ne ir ar abortas nuzudymas zmogaus ar siaip lasteliu isvalymas is gimdos.
Fizines kuno kancios yra viena,kad ir kokios butu,jos baigiasi, bet uzkirtsti kelia zmogui gimti, tai visai kas kita, kas apskaiciuos visas pasekmes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Su apyranke @ 2012 11 02, 21:52)
Ne, rašinėlių apie tai, kad "šiandien prasidėjo mano gyvenimas" gal nereikia. Gal geriau kokį sausą mokslinį faktą.

tai jūs klausėt kada susiformuoja,kada pradeda jausti,tai ten viskas ir išdėstyta,gal jūs tik pradžią skaitėt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 02 lapkričio 2012 - 21:03
QUOTE(žydrynė @ 2012 11 02, 22:01)
tai jūs klausėt kada susiformuoja,kada pradeda jausti,tai ten viskas ir išdėstyta  g.gif ,gal jūs tik pradžią skaitėt

Klausiau. Ar nori pasakyt, kad jau tą dieną, kai spermatozoidas susijungė su kiaušialąste, ta apsivaisinusi ląstelė viską jaučia ir rašo laiškus "šiandien prasidėjo mano gyvenimas"?
Atsakyti
QUOTE(Su apyranke @ 2012 11 02, 22:05)
Klausiau. Ar nori pasakyt, kad jau tą dieną, kai spermatozoidas susijungė su kiaušialąste, ta apsivaisinusi ląstelė viską jaučia ir rašo laiškus "šiandien prasidėjo mano gyvenimas"?

nenoriu,jūs viską skaitėt?
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 11 02, 22:00)

Man moteris turi pasirinkimo laisve ,kai sprendzia uz save, pvz santykiauti su vyru ar ne. Kai pastoja jos teises neaprepia kito zmogaus teisiu, netgi ,jei jis jos pilve.

O jei apvaisinta ląstelė - kiaušintakyje? Na, tokia nėštumo patologija, sakykime. Ar moteris gali kreiptis į ginekologą (numanant, ką jis pasakys)?
Atsakyti