Įkraunama...
Įkraunama...

Abortai-kas tai?

Apklausa: Ar esat dariusi aborta? (121 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
[quote=Onomotopėja,2012 11 04, 14:34]
Laime, laime, toks salyginas dalykas. Na zinoma, ar lenciuginis suo suvokia, jog yra apdalintas? Turi buda, kasdienini srebalo bliuda. Manau jog ne, nes jo gyvenimas jam yra norma, kitokio nezino. Taip ir su zmogumi.
[/quote]

Supratau jūsų mintį, na taip, vardiniais rūbais nevaikštau, ai, tiesa, Piekeutaitės batus turiu lotuliukas.gif ,kvepalai tik treji ant staliuko, vilos Majamy nėra, keliauju porą kart per metus tik, vargšė aš... toks tas ir šuniškas mano laimės suvokimas....
[/quote]

Na matot kaip idomiai, velgi jus bandote mane pamatuoti savo svertais. As rasydama galvojau apie pasaulio pazinima. Na taip, taip, kiekvienas pasauli pazista savaip, na as nekalta, jog jums snobiskas pazinimas arciau dusios. Bet velgi tai ne as rasiau, o jus, tai ne mano mintys, intencijos, o jusu. Supantu, jog jums lengviau manyti, jog anapus monitoriaus sedi snobe, kaip ir tos, kurios darosi abortus butinai yra malonumu ieskotojos. Bet ar tai tiesa, kas jums atrodo... Cia jau kitas klausimas mirksiukas.gif Beje, mes vienmetes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 04 lapkričio 2012 - 13:41
Prie ko čia pasaulio pažinimas? Kalba yra apie tai, kad esu laiminga, o laiminga esu tuo, kad tenkinu savo poreikius, turiu du vaikus, mylimą žmogų ir neturiu jokių rimtų rūpesčių. Kokį dar kosminį laimės suvokimą norite pripiršti? Neužsiiminėkim filosofia, palikim hamletiškus kausimus kitoms temoms...
Mes vienmetės, Monte, taigi gyvenimiška patirtis panaši, abi esame mačiusios šalto ir šilto, keista, kad esame skirtingose barikadų pusėse. Nematau aš jumyse snobės, bet taip nuskambėjo mintis apie šunį prie būdos, gali būti, kad ne taip supratau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onomotopėja: 04 lapkričio 2012 - 13:45
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 11 04, 14:42)
Prie ko čia pasaulio pažinimas? Kalba yra apie tai, kad  esu laiminga, o laiminga esu tuo, kad tenkinu savo poreikius, turiu du vaikus, mylimą žmogų ir neturiu jokių rimtų rūpesčių. Kokį dar kosminį laimės suvokimą norite pripiršti? Neužsiiminėkim filosofia, palikim hamletiškus kausimus kitoms temoms...

Prie ko cia jusu laime ir mano laime? Ir konkretaus zmogaus tragedija. Kuo aplamai visa tai tarpusavyje susije. Ar ta musu laime gali buti priezastis moralizuoti kitam?
Atsakyti
Monte, ar apsimetėte nepatebėjusi, kai šitoje ir praeityje temose kelios moterys parašė, kad nenori gimdyti, nes tai joms suteiks papildomų rūpesčių, smagu ir taip gyventi, pagimdys, kai ateis laikas ir t.t. Juk tik dė to ir rašau čia.
Nepriimtinas man toks hedonistinis požiūris savo vaiko gyvybės sąskaita ir esu 100 procentų tikra, kad nepriimtinas ir tau, nu negali būti kiatip.
Moralizuoju tik būtnt tokioms oponentėms,o neįgalias, juodo skurdo prispaustas, išprievartautas, pacankes palieku ramybėj, čia jau nepamoralizuosi, kai skurdi, korumpuota valstybė negali padėti... Bet jų tik maža dalis.....
Jaunos ištekėjusios moterys daro abortus, kaip bulves perrinkinėja, va kas yra baisu....darė seniau, kai priemonių mažai buvo, daro dabar, kai jų apsčiai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onomotopėja: 04 lapkričio 2012 - 13:53
QUOTE(ada21lt @ 2012 11 03, 20:29)
Nu atrodo neignoravau nei vieno klausimo ar ziinutes, tik,kad jau labai daug tos informacijos cia surasyta, i viska atsakyti nera laiko, bet o ir kartojasi daug klausimu smile.gif
As nezinau kodel jus taip uzsiciklinot apie ta smura pires vaikus. Ar jau cia tokie dazni atvejai,akd vaika mustu kaip bosko kriause, prievartautu?Jei zinote tokius atvejus reiktu pranesti nedelsiant ppolicijai ar vaiku teisiu tarnybom, tada vaikai butu paaimti is tokiu tevu. Nelabai zinau ka dar i tai tureciau atsakyti?Norite,kad pasakyciau, kad toks gyvenimas labai baisus ir verciau tuos vaikus reikejo abortuoti?Tikrai taip nepasakysiu, yra zmoniu patyre baisiausia vaikyste ir paskui sugebeje pasiekti labai daug gyvenime ir padeti kitiems zmonems.(pvz Oprah) TAigi, kad ir kokia numanaomai gali buti ziauri baisi vaikyste, tai to zmogaus kelias, jo patirtis, jo pamokos ir jos matyt jam reikalingos, nesvarbu,akd ne visi aplinkiniai tai gali suprasti. Nuzudant ta zmogu atimamas jam tas sansas tobuleti, gyventi ir t.t. O mamai vis tiek nieko gero nebus, vis tiek jau reiks uz ta savo poelgi uzmoketi. FAktas,kad abortas niekam niekada napdarys nieko gero. GAl tik laikina iliucija daugaiu laiko,pinigu, kazkokia karjera, tai tik laikina ir vissikai nesvarbu jei ziuresim is amzinybes perspektyvos ir zmogaus esmes. 4u.gif
Papildyta:

Iveskit i google abortatyvinis poveikis, turetu ismesti daug straipsniu.
Esme trumpai hormonai sukelia tokia reakcija, kad gimda tampa tokia kaip nevaisingomis dienomis, kai apvaisintas kiausinelis negali isitvirtinti. Kadangi tai nera tikrosios nevaisngos dienos, tai kiausides ir toliau karts nuo karto gali isleisti kiausineli.

TAigi grynas jovalas dedasi pas moteri viduj hormoninis disbalansas, nei pati nezino vaisinga ji siandien ar ne, nezino kiek tu abortu ivyksta ir t.t.  unsure.gif
Cia buvo sulyginimas, kad zmogus gali vadintis zmogumi ,nes protaujair tai jo skirtumas nuo gyvunu. Deja, ir gyvunai protauja ypac aukstas inelektas yra delfinu , drambliu, bezdzioniu.  O kai kurie zmones atrodo nesiekia net gyvunu lygio,deja.... unsure.gif

doh.gif

QUOTE(Onomotopėja @ 2012 11 04, 13:24)
Nelaikau savęs likimo sužalota. Šiai dienai puikiai gyvenu, turiu du puikius vaikus, ilgametį gyvenimo draugą, nuosavą stogą virš galvos, pakankamai apmokamą darbą ir esu laiminga.
Likimo sužalota buvau, kai netyčiuką gimdžiau ir 5 metus po jo gimimo.
Jei būčiau negimdžiusi- būčiau buvusi sužalota iki mirties. To linkite kitoms?

Nereikia čia tų ribų prikišioti, Monte. Kitus niekindama netapsite tobulesnė...

Tai as taip iseina esu likimo suzalota? Zinot ka pasakysiu, CIA Visoms teisuolems, jau ne karta buvo sakyta, abortas blogybe, bet kartais turi ivykti kas blogo vardan gerio. Ir senoliu patarle, neissizadekit nieko, nes dievulis megsta tokiems teisuoliams mestelti pamokele kita. Bet velgi protingosios atsirinks kas ir kaip ir issikraipys mano zodzius pagal save, tiek to, kam reikes tas supras ka bandau nuo pirmo posto pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 11 04, 14:42)

Mes vienmetės, Monte, taigi gyvenimiška patirtis panaši, abi esame mačiusios šalto ir šilto, keista, kad esame skirtingose barikadų pusėse. Nematau aš jumyse snobės, bet taip nuskambėjo mintis apie šunį prie būdos, gali būti, kad  ne taip supratau.

Musu patirtis visiskai nepanasi. Gal tik tiek, kad pragyvenom ta pati laikmeti. Dar labiau, visa nugyventa gyvenima pragyvenau salyginai "teisingai", mano sekme yra pacios ranku darbas. Bet manau, jog man tai nesuteikia teises, menkinti kitus, kurie maziau sekmingi, maziau orientuoti i tiksla, vnz. nera kovotojai, kaip as. O mano gyvenimas negali buti pvz. kitam. Vien todel, kad lygiai tokie pat zmones, tureje tokia pat gyvenimiska situacija jau yra mire, kai as esu gyva, nes turejau palaikyma is salies, be jo vargu tas mano kovotojo raugas butu ka padejes. Todel as puikiai skiriu ir suvokiu visuomenes, salimais esanciu zmoniu itaka, i beda pakliuvusiam zmogui.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2012 11 04, 13:10)
Pritariu alfijai, kad likimo suzaloti nori, kad ir kiti butu lygiai tokie pat kaip ir jie. Nes psichologinis smurtas, gyvu zmoniu likimu zalojimas joms yra norma, kaip kvepavimas.
Tiesa pasakius, visai nesistebiu, jog pateikiamos tos pseudo teorijos. Ko noreti is zmoniu, kuriu domejimasis yra separatyvus, kai siekiamybe yra integralus pasaulio, reiskinio suvokimas. Todel ir ju isvados, pavyzdziai, net domejimosi kryptys yra ribotos, o ribos tai jau yra proto ribotumo pozymis.

Kad ir kaip to norėtumėte,nesu likimo sužalota,esu labai laiminga moteris smile.gif
Ir vėl doh.gif čiupt už vadžių vėl iš pradžių.Mes nekalbam dabar apie asocialias moteris,kurių vaikai kenčia smurtą,badą arba palikti likimo valiai niekam nereikalingi,mes kalbam apie normalias moteris,darančias abortus,dažniausiai gyvenančias šeimoje.Bėda ta,kad tos asocialios,kurių jūsų minimi vaikai kenčia,nesidaro abortų ir nevartoja kontracepcijos.
O žemindama ir juodindama kitus nepademonstruosit intelekto,greičiau savo kultūros lygį.

QUOTE(Ajste @ 2012 11 04, 14:14)
Tai ar abortas yra lengviausia iseitis ar kankinasi po jo iki mirties? Ar cia viskas cituojama pagal situacija, kad nieko baisaus, darosi viena po kito, kitam atsakyme poabortine depresija unsure.gif

Aš nerašiau apie poabortinius sindromus,tik užsiminiau apie jų terapiją vienoje žinutėje.Tai lengviausia išeitis tuo momentu,o paskui būna visaip
Atsakyti
QUOTE(Fanore @ 2012 11 04, 13:52)
doh.gif
Tai as taip iseina esu likimo suzalota? Zinot ka pasakysiu, CIA Visoms teisuolems, jau ne  karta buvo sakyta, abortas blogybe, bet kartais  turi ivykti kas blogo  vardan gerio. Ir senoliu patarle, neissizadekit nieko, nes dievulis megsta tokiems teisuoliams mestelti pamokele kita. Bet velgi protingosios atsirinks kas ir kaip ir issikraipys mano zodzius pagal save, tiek to, kam reikes tas supras ka bandau nuo pirmo posto pasakyti.

Man jau mestelėjo, jei dar sykį mestelės, niekur nedingsiu...bet jums, matau, pamokėlė nedavė jokios naudos...nėra gėrio , pateisinančio blogį...
Atsakyti
QUOTE(amita @ 2012 11 04, 12:25)
As esu is tu nepastojanciu(tik nenaturaliste, bo taupom pinigus IVF)  g.gif  Tik i doros kelia dar nebandziau nieko atvedineti.. Ir traukinys mano nenuvaziaves dar, ir fabrikas nebankrutaves lotuliukas.gif

doh.gif: pasiziurekite kokiam kontekste Jusu cituotas sakinys! Kalbeta, kad zemesnio vaisingumo moterys postringauja apie kontraceptiniu priemoniu 100% patikimuma ir bando atvesti kitas i doros kelia apsisaugojimo prasme.
Atsakyti
QUOTE(Onomotopėja @ 2012 11 04, 14:48)
Monte, ar apsimetėte  nepatebėjusi, kai šitoje ir praeityje temose kelios moterys parašė, kad nenori gimdyti, nes tai joms suteiks papildomų rūpesčių, smagu ir taip gyventi, pagimdys, kai ateis laikas ir t.t. Juk tik dė to ir rašau čia.
Nepriimtinas man toks hedonistinis požiūris savo vaiko gyvybės sąskaita ir esu 100 procentų tikra, kad nepriimtinas ir tau, nu negali būti kiatip.
Moralizuoju tik būtnt tokioms oponentėms,o  neįgalias, juodo skurdo prispaustas, išprievartautas, pacankes palieku ramybėj, čia jau nepamoralizuosi, kai skurdi, korumpuota valstybė negali padėti... Bet jų tik maža dalis.....
Jaunos ištekėjusios moterys daro abortus, kaip  bulves perrinkinėja, va kas yra baisu....darė seniau, kai priemonių mažai buvo, daro dabar, kai jų apsčiai....

drinks_cheers.gif va jau ir parašė Onomotopėja mano mintis anksčiau negu aš suspėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2012 11 04, 14:55)
Kad ir kaip to norėtumėte,nesu likimo sužalota,esu labai laiminga moteris smile.gif
Ir vėl doh.gif čiupt už vadžių vėl iš pradžių.Mes nekalbam dabar apie asocialias moteris,kurių vaikai kenčia smurtą,badą arba palikti likimo valiai niekam nereikalingi,mes kalbam apie normalias moteris,darančias abortus,dažniausiai gyvenančias šeimoje.Bėda ta,kad tos asocialios,kurių jūsų minimi vaikai kenčia,nesidaro abortų ir nevartoja kontracepcijos.
O žemindama ir juodindama kitus nepademonstruosit intelekto,greičiau savo kultūros lygį.
Aš nerašiau apie poabortinius sindromus,tik užsiminiau apie jų terapiją vienoje žinutėje.Tai lengviausia išeitis tuo momentu,o paskui būna visaip

GErai o is kur jus sprendziat, kad jau tuose namuose, kur gyvena salyginai laimingos seimos, yra viskas gerai?
Anot jusu, jei uzdirba gerai, jus gaunate is ju banko pilnas atskaitas, ar nesigirdi nuolainiu skandalu, ar tai yra "gerumo" garantas?
..............

Na arba siuolaikines krizes itaka. Zmones pasieme paskola, tapo bedarbiais, netyciukas, jie saugojosi, bet va taip isejo. AR anot jusu jei jau neturi galimybiu tai ir seksas uzdraustas? Tai ka dabar, juos reikia dar labiau ikaltinti i situacija, pabloginti jau dabar esanciu vaiku gyvenimus, kurie minta labdaros maistu? As pvz. pazistu aibes zmoniu, kurie slepia, jog jiem siuo metu yra blogai, nes geda pries kitus buti nesekmingais. Ima labdara ir gedisi, o kiek dar neima, nors priklauso. Ir vel pasakysite mes apie tokius nekalbam...
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2012 11 04, 14:58)
doh.gif: pasiziurekite kokiam kontekste Jusu cituotas sakinys! Kalbeta, kad zemesnio vaisingumo moterys postringauja apie kontraceptiniu priemoniu 100% patikimuma ir bando atvesti kitas i doros kelia apsisaugojimo prasme.

Ir as galeciau postingauti apie kontraceptikus, abortu zala ir visa kita, nes esu sterili. Bet is kitos puses, ar turiu tam teise moralizuoti...
Papildyta:
Susidaro toks jausmas, kad kazkas gyvena Menulyje.
Siuo metu labiausiai itakojomos seimos yra jaunu zmoniu. Nors ir pensininkai yra nustekenti, bet jie dar turi "riebaliuku" is kito sekmingesnio gyvenimo, buta, manta, kuria uzgyveno seniau, kai dabartiniai jauni zmones ganetinai vargsta. Nelyginkime Vilniaus, Kauno, Klaipedos ar kitu didmiesciu kur siaip taip galima rasti darbo, tai ne visa Lietuva. Tigi, jauni zmones provincijoje gyvena vargingai, neretai paslysta i asocialu gyvenima, vartoja svaigalus ir t.t. Darbo uzimtumas provincijoje zemas, tik nepradekite svaigti apie ukininkus ir ten duodama darba, jis suteikiamas ne kiekvienam ir ne daug zmoniu pas juos dirba, o jei dirba, tai tikrai nera pinigais aplipe. Velgi tai realija. Vieni vaziuoja i uzsieni, kiti bando siaip taip issilaikyti, o treti "sminga". Ir jus dabar dybavosite moteri, kuri gyvena tokiomis aplinkybes, jei ji spres daryti aborta?
Ada21, tik jus patylekite, pati nedirbdama nemokedama mokesciu, beje kuriu deka padeda visuomene vargstantiems, sededama ant vyro sprando. Beskaitant jus, as irgi susidariusi paveiksliuka apie jusu patogu gyvenimeli. Sotus alkano neuzjaucia.
Atsakyti
QUOTE(Fungu @ 2012 11 02, 23:10)
Soled, tą patį per tą patį rašai. Ar tu apmoki aborto pasidariusių moterų psichologo ir vėliau, jei prireikia, dirbtinį apvaisinimą?

o kodel tu galvoji, kad kiekvienai moteriai pasidarius aborta/isvalyma gali priereikti psichologo pagalbos arba net dirbtinio apvaisinimo proceduros g.gif
matosi, kad apie nevaisingumo problemas isvis neturi nei maziausio supratimo doh.gif , kad rasai jog moteris pasidarius keliu savaiciu isvalima, kur nera jokios proceduros, apart tabletes igerimo, taps nevaisinga doh.gif koks tamsumas doh.gif

pati turejau pries 10 metu ankstyva isvalima, ir po jo tikrai man nereikejo jokio psichologo pagalbos mirksiukas.gif tiesiog tuo metu neturejau salygu buti mama ir rupintis vaiku, nes pati savimi nelabai galejau pasirupinti. ir jei buciau turejus vaika, tai niekad nebuciau susikurus tokio gyvenimo, koki turiu dabar cool.gif atejo tinkamas laikas ir salygos ir pagimdziau vaika, be jokiu dirbtinio apvaisinimo proceduru lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Izolda*: 04 lapkričio 2012 - 15:13