Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija 2012

QUOTE(Cererakennel @ 2013 03 08, 11:02)

Užsisakėm apartamentus  smile.gif pasirašinėjau kelias dienas su keletu savininkų. Mus priimsianti šeima pasirodė labai šilti žmonės . Omiše, su vaizdu į jūrą smile.gif du miegamieji, valgomasis , kondicionierius. Mūsų 4 suaugusių ir 2 vaikų šeimai kainuos 60 eur/parai. Šeimininkas dar siūlo nemokamą parkingą Splite, ir šiaip visokių vaišių smile.gif

Gal nuorodą galit įmest?
Mums dar virtuvė būtu aktualu.
Atsakyti
QUOTE(Juny @ 2013 03 08, 14:31)
Gal nuorodą galit įmest?
Mums dar virtuvė būtu aktualu.

Tai apartamentuose kas be ko virtuvė yra smile.gif įmesiu nuorodą kai grįšiu namo. dabar po ranka neturiu
Atsakyti
Trieste buvome ir bent jau mums nepaliko kažkokio įspūdžio schmoll.gif Neįspūdingas, pramoninis miestas, tiek kad garsėjantis tuo, kaip kavos pirklių - prekybos sostinė, bet šiaip tai nerekomenduočiau. Miestas kaip miestas, yra ir vertingesnių. Tiek kad ilga miesto pliažo zona, tai kam aktualu, tai gali užsukti. Bet mums ten maudytis po Kroatijos švaros ir visko kažkaip nekilo noras schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 03 08, 14:23)
Jeigu ieina kondicionierius ir yra dar kitu privalumu, kaip internetas ar da rkazkas, tai manau normali kaina. Orientacijai, 10-20 eur zmogui, tai manau norma. ax.gif
Papildyta:

Gal galit nuoroda imesti? Gal ir nieko variantas  g.gif Jeigu su pusryciais, nereikia sukt galvos nuo ryto... Paziureciau, kaip ten vaikus skirsto pg amziu ir kokia vieta  biggrin.gif
Mes dar neissirinkome vietoves, kur apsistot. Mano sirdis linksta prie Omiso ir aplink ji. Bet nejaugi vaziuosi i ta pacia vieta, kai ta Kroatija tokia didele  biggrin.gif

Mobile Homes Materada

Nežinau dar ar tikrai šį variantą imsime g.gif Rezervaciją galima atšaukti. Dar mane vilioja prie Pulos esantis kempingas, ten turbūt būtų daugiau komforto, bet strategiškai šis prie Porečo geriau.
Šeima nori būtent ant jūros kranto gyventi, tad daug variantų atkrinta savaime. blush2.gif
Atsakyti
Eceri, jei neklystu, Tu rašei, kad gyvenot Seline kaimuke ir minėjai, kad turi kontaktus? Gal galėtum į až, pabandyčiau susisiekt mirksiukas.gif
Atsakyti
Sakykit ar esat kas bandę į Kroatiją nusigaut nemokamais keliais? Ar labai blogi tie keliais? 4u.gif Laiko atžvilgiu mes labai neskubame, kelionę pirmyn planuojama per 4 dienas įveikt, atgal per tris, neskubėdami, pavarlinėdami, apžiūrėdami vietines įžymybes smile.gif Važiuojame jaunimas, be vaikų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(nicolle_ @ 2013 03 09, 15:41)
Sakykit ar esat kas bandę į Kroatiją nusigaut nemokamais keliais? Ar labai blogi tie keliais?  4u.gif Laiko atžvilgiu mes labai neskubame, kelionę pirmyn planuojama per 4 dienas įveikt, atgal per tris, neskubėdami, pavarlinėdami, apžiūrėdami vietines įžymybes smile.gif Važiuojame jaunimas, be vaikų cool.gif

Laisvai galima, jeigu neskubate ir norite aplinkui apsidairyti. Man labai patinka pro Slovakiją važiuoti, nes ten labai gražu, kalneliai, nors ir ilgiau užtrunka. Vengrijoje galima palei Balatoną neautostrada važiuoti. Nors kelias šiaip Vengrijoje nėr labai gražus, tad sukom į autostradą, bet paraleliai galima neautostrada pravažiuoti. (Balatonas apskritai mano nuomone nevertas dėmesio, turi vengrai vieną maurais apaugusį ežerą, tai aplipę jį visi, bet nieko ten gražaus.)

Greitis sumažės, nes daug kur neautostradinis kelias ves per miestelius, vingiuos. Bet smagu, ypač jaunystėj. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 09 kovo 2013 - 15:39
Mes važiavome visa Kroatijos pakrante nuo šiaurinės dalies iki Splito. Kelio kokybė puiki, ideali, tiek kad nepalėksi, vingiuota, dvi juostos, todėl ir sugaištama daug laiko. Bet vaizdai fantastiniai. Todėl jei važiuoti pakrante ir yra laiko, tai rekomenduoju.

Vidinėje Kroatijos dalyje tikrai neverta ir neapsimoka, nes vėl gi, kelių kokybė gera, bet labai vingiuota ir beprasmiškai sugaištas laikas, kartais laiko atžvilgiu sugaištama kelios valandos dėl pusvalandžio ar dar trumpesnio kelio. Kam? Nieko nesutaupai. Kuras, laikas, nervai. Nes keliai ne iš paprastųjų.
Atsakyti
Kroatija wub.gif https://www.youtube....h?v=aIyHTYy0WiM
Atsakyti
QUOTE(nicolle_ @ 2013 03 09, 15:41)
Sakykit ar esat kas bandę į Kroatiją nusigaut nemokamais keliais? Ar labai blogi tie keliais?  4u.gif Laiko atžvilgiu mes labai neskubame, kelionę pirmyn planuojama per 4 dienas įveikt, atgal per tris, neskubėdami, pavarlinėdami, apžiūrėdami vietines įžymybes smile.gif Važiuojame jaunimas, be vaikų cool.gif

Esam vaziave ir pirmyn i atgal. Laiko atzvilgiu tikrai prasti reikalai. Kuro - taip pat. Labai daug isdeginom, cia gavosi minusas bent 200lt. sutaupem keliams 200lt biggrin.gif

Austrijoje kalnais ir miesteliai daug maltis, tada D.alpiu keliu vaziavom (mokamai smile.gif ), ir i slovenija nemokamu, tai ten teko pagal GPS vaziuoti tokiais keliukais, kad masina vos trauke i kalnus...
Kroatijoje iki pajurio nemokamais vel daug vargo buvo. Bet 8-asis kelias pajuriu - super. MAP. Vaziavom atgal palei zagreba nemokamu - kancia. Slovakija ne ka geriau nei lenkija. Vengrijoje 50km vaziavom tik, nes truko kantrybe ir varem toliau autostrada.

Nemokamais brangiai gaunasi. Nebent optimalu butu iki Kroatijos mokamais, o joje galima nemokamu kuo puikiausia. Daugiausia sumokama ant keliu - kroatijoje, o kuro isdeginama iki kroatijos nemokamais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo locato: 10 kovo 2013 - 09:40
Dėl pačios vidinės Kroatijos nemokamų kelių, kad neva apsimoka, tikrai nepritariu, nes laiko atžvilgiu ir kuro sąnaudų atžvilgiu tas sutaupymas per gerklę po to išlenda, ypač jei važiuoji nuo Lietuvos, ir taip esi nusikalęs ir pavargęs, dar papildoma valanda ar dvi vingiuotais dviejų juostų keliais, kai teoriškai gaunasi va toks paskaičiavimas:

Pagal Google maps'ą

Zagrebas - Rijeka

Mokama autostrada: 160 km, 1 valanda 48 minutės
E65

Nemokama: 186 km, 2 valandos 57 minutės
D3

O praktiškai gali išsitęsti dar ilgiau, ypač jei pakliūni vėlai vakare ar kada, jei kokie kelių remontai. Arba važiuoja koks vietinis "pirdalas" vos velkasi, ir tu jo neaplenksi, nes arba skardis, arba toks vingiuotas kelias, kad nulis matomumo. Po to visokie vingiavimai į kalną, nuo kalno. Taip tik atrodo. Man kartą teko patekti ne savo noru važiuojant iš Lietuvos, lyg tyčia pasitaikė mokamos autostrados remontas, tai nukreipė nemokama. Aš prakeikiau tą dieną ir maniau nupušiu ten bevažiuodama, prisiminiau visus keiksmažodžius ir iš nuovargio stogas važiavo. Tiesa, aš viena vairuoju nuo LT iki Kroatijos, tai man atleistina. Bet ta pamoka man buvo žiauriai gera. Kad dar kada nors važiuočiau viduje Kroatijos nemokamais. devil.gif

Papildyta:
Arba kitas palyginimas, populiarus maršrutas Rijeka - Splitas.

Jei nemokamai: Siūlomi maršrutai

350 km, 4 valandos 52 minutės
E65
357 km, 5 valandos 22 minutės
D1

Jei mokama autostrada:

Siūlomi maršrutai

366 km, 3 valandos 53 minutės
E71
414 km, 3 valandos 56 minutės
E71 ir E65

Teoriškai sutaupai valandą, čia google taip rodo, bet praktiškai sutaupai dar daugiau, nes autostradoje paprastai važiuoju (bent jau aš) greičiau nei leistinu, bent dešimt km/h. Ir autostradoje visus besivelkančius aplenkiu, kas nemokamame kelyje gan sudėtinga, ir nemokamas gali būti apkrautas srautais.
Atsakyti
QUOTE(locato @ 2013 03 08, 11:51)
Mes taip vaziuojame MAP Visur mokamai, o slovenijoje apvaziuojame 30km makamos autostrados (15euru). Prarandame max 30min. Kelias salia autostrados gana geras, vaizdai taip pat geresni nei iprastai lekiant. Per pacia slovenija tik 65km berods.

visiskai pritariu kolegai locato. mes irgi isbandem pernai gryzdami slovenijos nemokamus-30-40 min ilgiau uztrukom, bet 15 euru liko lauktuvem thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Vandenė @ 2013 03 08, 22:14)
Eceri, jei neklystu, Tu rašei, kad gyvenot Seline kaimuke ir minėjai, kad turi kontaktus? Gal galėtum į až, pabandyčiau susisiekt  mirksiukas.gif

labai atsiprasau, bet nerandu kur padejau blush2.gif . paziuresiu masinos bordaciokyje gal bus, tuomet parasysiu
Atsakyti