Įkraunama...
Įkraunama...

Žuvo embrioniukas

Nesenai praradau vaikelį (10 savaičių). Prieš tai buvo 2 nesėkmingi bandymai ( pastodavau, bet būdavo tuščia gemalinė puslytė). Trečias kartas buvo sėkmingas (vos pastojus gėriau Dufaston). Iki 8 savaites embrionukas augo normaliai, jaučiausi puikiausiai. Bet kadangi prieš tai buvo 2 nesėkmingi bandymai, tai lakstydavau pas gydytoją neramia širdimi vos ne kas savaitę. Ir 10 savaitę gydytoja apžiūrėjusi echo pasakė, kad embrionukas žuvęs. Kažkas jį l. stipriai spėjo „sugraužti“ nes jis visas suiręs (per 2 sav!). Gydytoja įtaria herpes virusą. Iš tiesų tuo metu man buvo iškilęs herpes. Konsultavausi su dermatologu kuris specializuojasi Herpes srityje, jis sako, kad herpes negalėjo pakenkti embrionui, nes perduodamas krauju, o kadangi placenta nesusiformavusi dar iki 12 sav., tai embriono užkrėsti negalėjo.

Gal kam buvo panaši problema? Kas galėjo pakenkti mano embrioniukui?
Ar buvo kam nors iškilęs herpes nėštumo metu?
Ką dar man patartumėte išsitirti?
Iš genetikos pusės viskas OK, buvom tyręsi.
Atsakyti
As taip pat praradau savo mazyli ir puikiai tave suprantu...praeita savaite mano mazyliui turejo buti 14 sav., taciau ryte,kai reikejo eiti pas gydytoja sutartai konsultacijai, pajutau kraujavima. Nuejus pas gydytoja is karto nusiunte daryt echoskopija...ten jau nieko nebuvo galim apadaryti, embriono nebebuvo, liko tik...kraujas... sad.gif buvo be galo skaudu, juk sis mazylis jau gyveno manyje... ir nezinau nuo ko jis galejo zuti.daktarai sako,kad kazkokia infekcija galejo isimaisyti, bet as nesirgau visiskai, jauciausi puikiai.. Beliko laukti kitu gandru.Buvau tikrai laiminga..nors labai trumpai..
Linkiu stiprybes ir tau...
Atsakyti
QUOTE(Aja* @ 2006 05 10, 12:07)
Nesenai praradau vaikelį (10 savaičių). Prieš tai buvo 2 nesėkmingi bandymai ( pastodavau, bet būdavo tuščia gemalinė puslytė).


Aš nežinau priežasčių, tik noriu išreikšti nuoširdžią užuojautą. Puikiai Tave suprantu, nes ir pati esu turėjus 2 persileidimus, ir galiu tiek pasakyt: nepastoti yra klaiku, bet persileisti - milijoną kartų klaikiau.

Būk tvirta, aiškinkis priežastis, nenuleisk rankų ir pamatysi - kada nors viskas vis tiek bus gerai. wub.gif
Atsakyti
Man baisu pagalvoti , kad negaliu pastoti.....bet tikiu, kad tai viestiek anksčiau ar veliau įvyks....dabar pradedu bijoti pačio neštumo, nes sunkumai susiję su pastojimu t.y. visai kitkas negu persileidimas....bijau, kad to neištverčiau.

Užuojauta
Atsakyti
QUOTE(Aja* @ 2006 05 10, 11:07)
Gal kam buvo panaši problema? Kas galėjo pakenkti mano embrioniukui?
Ar buvo kam nors iškilęs herpes nėštumo metu?
Ką dar man patartumėte išsitirti?
Iš genetikos pusės viskas OK, buvom tyręsi.

nu man nebuvo herpes virusas, tai tikrai negaliu pasakyti taip ar ne, bet manau kiekvienas virusas, kad ir pats "nekalciausias" gali tikrai pakenkti maziukui, juk jis toks dar silpnutis buna, as priezasciu kodel praradau savo maziuka, iki siol taip ir nezinau vieni sako, kad PKs galejo itakoti persileidima, bet duaguma atsakymu, taip gamta sudeliojo doh.gif
Atsakyti
Aja, labai labai užjaučiu tave.Suprantu tavo skausmą, nes ir aš persileidau du kartus. verysad.gif
Gydytojai kaltę dažniausiai suverčia genetikai, manoma, kad labai dažnai persileidžiama dėl chromosomų anomalijų. unsure.gif
Atsakyti
Ačių visoms merginoms už palaikymą. Kai paskaičiau čia keletą formumo temų, supratau kiek daug kam tenka iškęsti įvairių sunkumų ir skaudulių, kad pagaliau sulauktum didžiausio stebuklo!
Man buvo sunkiausia dėl to, kad visus 3 kartus aš nepradėdavau nei kraujuoti, nei dar kaip kitaip blogai jaustis, bet gydytojos pasižiūrėjusios echo pasakydavo - labai gaila... laukti daugiau neverta.. reikia daryti abrazija... Ir žemė išslysdavo iš po kojų..

Atrodo, kad bent žinotum priežastis, galėtum gydytis, kažko vengti ar dar kaip nors saugotis, o dabar... absoliučiai niekas neišku.. Vien viltis, kad kitas kartas bus sėkmingesnis...
Atsakyti
QUOTE(Aja* @ 2006 05 10, 19:29)
Atrodo, kad bent žinotum priežastis, galėtum gydytis, kažko vengti ar dar kaip nors saugotis, o dabar... absoliučiai niekas neišku.. Vien viltis, kad kitas kartas bus sėkmingesnis...

bet kazkaip keistai cia, juk jau siaip ir po antro man atrodo nesivystancio ar persileidimo daro isamiu tyrimus, nes juk reikia, kad kazas yra, o cia t6ry ir vis tiek nesiaiskina aks ir kodel g.gif laikykis, pamtysi turi mums visoms pasisekti anskcia uar veliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*gidryte* @ 2006 05 10, 21:37)
bet kazkaip keistai cia, juk jau siaip ir po antro man atrodo nesivystancio ar persileidimo daro isamiu tyrimus, nes juk reikia, kad kazas yra, o cia t6ry ir vis tiek nesiaiskina aks ir kodel  g.gif laikykis, pamtysi turi mums visoms pasisekti anskcia uar veliau  4u.gif

Pagrindinius tyrimus , tame tarpe ir genetikos tiek man, tiek vyrui, darė, bet kad visi jie geri- neranda prie ko prikibti.
Sako pastoji- vadinasi viskas gerai. Pries tai nepakako geltonkūnio, todėl neįsitvirtindavo. Paskutinį kart įsitvirtino, bet tipo hepes "suardė"..
Atsakyti
Girdejau ir as,kad herpes gali paveikti vaisiu, tik niekad negalvojau, kad viskas taip rimta...nors as isvis niekuo nesirgau ir rodos jokos infekcijos nepagavau, bet...embrioniukas zuvo... sad.gif..
Atsakyti
tuscia gemaline puslyte? herpes? gamta?
visur tik spejimai...

liudniausia kai praeina kiek laiko... ir kartais ryte pabundi taip vangiai... nepatogiai... lyg pilvas ishsiputes... kiek kartu man taip buvo... ir visada taip apsidziaugdavau... o po keliu sekundziu... nors strauk ish skausmo- cia vaidenais ar kazkas... nezinau... bet "tas" jausmas man gryzta kartss nuo karto... verysad.gif
Atsakyti
Mano maziukas irgi zuvo apie 8 savaite, tiesiog nustojo plakt sirdute.
Tikra tiesa , kad nepastoti labai baisu, bet kad persileisti taip baisu niekad negalvojau... bet va man gydytoja pasake kad priezasciu ieskoma tik jei 3 kartus persileidziama... Paminejo, kad kalta gali buti spermos kokybe ir kad reiketu IUI.
As kazkaip visad galvojau, kad nesvarbu ar naturaliai ar dirbtinio metu apvaisina vistiek pats geriausias grikiukas, argi ne taip?
Atsakyti