Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzija

Peržiūrėjau forumą, neradau temos apie hortenzijas.
Gavau dovanų šią gėlę vazone. Iki šiol galvojau, kad jos auga tik lauke. Neturiu supratimo, kaip ją prižiūrėti. Mano namuose išgyvena tik labai atsparios gėlės. O šią nuolatos reikia laistyti. Baisu, kiek ji vandens ryja - kaip traktorius. Lieju po stiklinę ryte, vakare ir dar kartais per pietus. Jei nepalieju, lapai pradeda raitytis, džiūti. Gal kas auginate šią gėlę? Pasidalinkite patirtimi, kaip ją reikėtų prižiūrėti, kaip dažnai ir kokiais kiekiais laistyti - bijau supūdyti.
O gėlė labai graži, trys didžiuliai mėlyni žiedai, būtų labai gaila.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antroji: 10 gegužės 2006 - 14:07
Tos geles kur vazonuose siltnamiuose augintos ir lapai gal raitosi nes oras per sausa, bet ar ja reikia purksti net nezinau.
As hortenzija turiu lauke pasodinus, bet man su ja nesiseka jau kelis metus auginu o ji nezydi, kiek zinau jeu trasu truks tai ziedai is melynu pasidarys roziniai. Pasodinta sauletoje vietoje, tresiu. Tai tiek ir zinau apie jas 4u.gif

Atsakyti
ir as auginu hortenzijas, bet lauke

tikrai jos vanden laaabai daug suvartoja, tik geriau gausiai palieti karta dienoj
o lauke augancios nezydi, nes greiciausiai senos sakos nusala
jos ziedus krauna tik ant antameciu stiebu, todel reikia ziemai tinkamai apdengti
tik va beda su tuo "tinkamai": reikia, kan nenusaltu ir kad nesusustu
o trasas kokias naudoji nezinau, bet kad ziedai butu melyni, o ne ruzavi reikia gelezies. as vienais metais netycia nudaziau (surudijusiais vinim), tai prireike triju metu, kad melynumas pranyktu
Atsakyti

Hortenzijas trešiu ,kaip ir rododenrus ir auginimo principas toks pat ir žydi.
Atsakyti
Trašų kol kas nenaudojau jokių, nes dar labai neseniai ji pas mane. Bet pastebėjau, kad du žiedai iš pradžių buvo žali, o dabar visi trys mėlyni. Savaitgalį buvau išvažiavus, tris dienas buvo nelieta, tai visų lapelių galai sausi. Gal visgi reikia purkšti?
Atsakyti
aš turiu ruzavą pastačius ant vakarinės palangės ir dar uz medzio tai liet reik tik kas dvi trys dienos smile.gif bet šią vasarą nešiu laukan.taip zydi tik antramečiai ūgliai,jei labai labai tanki reik pragenėt mirksiukas.gif o kaip čia su ta vinim?ar galit smulkiau paaiškint? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(siaudukes @ 2006 05 12, 14:50)
o kaip čia su ta vinim?ar galit smulkiau paaiškint? unsure.gif

netycia as hortenzija perdaziau: ispyliau pelenus, kadangi visoki slamsta deginom, tai buvo nedideliu vynuciu, parudijusiu blush2.gif
o hortencijos, kai gauna gelezies kieki didesni pamelynuoja
mano kaimyne daugiau ismano apie geles tai ir paaiskino, kad nuo to nusidaze, o ji pasirodo specialiai visokias parudijusias gelezis skutineja, noredama ziedus melynai nudazyti, cia zinoma liaudiskas metodas, siaip reiketu tresti su trasomis turinciomis daug gelezies (man atrodo kazkokios specialios buna)
kadangi man ruzava grazesne, tai nezinau kaip su trasom buna, bet ka isbandziau- tai tirai melyni ziedai buvo, kitais dviem metais violetiniai murzini tokie schmoll.gif , o tada jau vel ruzavi biggrin.gif
Atsakyti
draugaite, dėkutis 4u.gif 4u.gif 4u.gif dazysiu ir as
Atsakyti
Neseniai ir as ysigijau hortenzija,labai grazi gelyte biggrin.gif bet kiek as zinau,tai kiekviena diena tikrai negalima jos lieti,radau informacijos,kad uztenka lieti 2 kartus per savaite,negalima palikti vandens pertekliaus vazone ar lekstutej,bet dregme reikia palaikyti nuolat.Tik va is kur zinoti kur tas vidurys,nes kaip tik perliejus,ima raitytis lapai ir vysti,nu bent jau su viena gele taip buvo.Tad atsargiai liekit,saikingai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(draugaite @ 2006 05 12, 16:28)
netycia as hortenzija perdaziau: ispyliau pelenus, kadangi visoki slamsta deginom, tai buvo nedideliu vynuciu, parudijusiu  blush2.gif
o hortencijos, kai gauna gelezies kieki didesni pamelynuoja
mano kaimyne daugiau ismano apie geles tai ir paaiskino, kad nuo to nusidaze, o ji pasirodo specialiai visokias parudijusias gelezis skutineja, noredama ziedus melynai nudazyti, cia zinoma liaudiskas metodas, siaip reiketu tresti su trasomis turinciomis daug gelezies (man atrodo kazkokios specialios buna)
kadangi man ruzava grazesne, tai nezinau kaip su trasom buna, bet ka isbandziau- tai tirai melyni ziedai buvo, kitais dviem metais violetiniai murzini tokie schmoll.gif , o tada jau vel ruzavi  biggrin.gif

bet hortenzijai reikia rugscios dirvos, o pelenai kalkina blink.gif
as ir sodinau, ir tresiu, ir ziemai dengiau kaip rododendrus, tik pavasari ji man si nusuto verysad.gif
teisingai kazkas pasake "ka reiskia tinkamai"?
su japoniniu kleveliu, tai kaip su kudikiu sia ziema, tai uzdengiu, tai dar daugiau uzdengiu, tai nuimu lotuliukas.gif bet ciki, isgyveno, o hortenzija papuvo verysad.gif
Atsakyti
Šiemet anksti pavasarį nusipirkau nukainotą hortenziją Senukuose. Buvo žūstančių augalėlių gelbėjimo manija užėjusi biggrin.gif Tokią visai nudžiūvusią, tik keletas atžalėlių prie šaknų matėsi. Pardavėja sakė, jog tai turėtų būti miniatiūrinė plačialapė hortenzija g.gif Parsinešus persodinau į didesnį vazoną su viltimi, kad kitą pavasarį gal sulauksiu žiedų. Atšilus išnešiau į lauką. Visai neseniai pastebėjau, jog nedidelės, maždaug 15 cm. atžalos jau sukrovę žiedus blink.gif Įdomiai turėtų atrodyti tokio dydžio hortenzija.
Atsakyti
nusipirkau Hydrangea paniculata "Grandiflora" ( žiauriai norėjau tokios blush2.gif bigsmile.gif ). Gal kuri jūsų augina tokią? Jei taip, ar reikia ją pririšti - kolkas ji vazone ir toks vaizdelis, kad jai reiktų prie kažko pasilaikyti hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 22 birželio 2007 - 12:32