QUOTE(draugaite @ 2006 05 12, 15:28)
netycia as hortenzija perdaziau: ispyliau pelenus, kadangi visoki slamsta deginom, tai buvo nedideliu vynuciu, parudijusiu
o hortencijos, kai gauna gelezies kieki didesni pamelynuoja
mano kaimyne daugiau ismano apie geles tai ir paaiskino, kad nuo to nusidaze, o ji pasirodo specialiai visokias parudijusias gelezis skutineja, noredama ziedus melynai nudazyti, cia zinoma liaudiskas metodas, siaip reiketu tresti su trasomis turinciomis daug gelezies (man atrodo kazkokios specialios buna)
kadangi man ruzava grazesne, tai nezinau kaip su trasom buna, bet ka isbandziau- tai tirai melyni ziedai buvo, kitais dviem metais violetiniai murzini tokie

, o tada jau vel ruzavi
Dar skaičiau, kad norint nudažyt žiedus mėlynai tinka ir geležis kaip tu sakai ir juodoji arbata. Ją reikia po krūmu pakast
Papildyta:
Dar hortenzijoms reikia rūgščios žemės, kaip rododendrams ir azalijoms. Aš labai noriu laipiojančios H. Bet kažkoks deficitas. Aikštelėse mačiau, bet kaina nuo 70 iki 120lt.....

tai nežinau. Bet jau krūmeliai nemaži, gal 80 cm. Skaičiau kad lėtai auga. Bet jau grožis koks...Anglijoje mačiau, fantastika. Gal žinot kur pigiau?
Papildyta:
QUOTE(jolita123 @ 2007 06 22, 19:00)
As irgi nusiprkau nukainuota. Pasodinau lauke palieju per sausra. Dabar lija tai manau kad dregmes tai uztenka. Atsigavo pradejo leisti naujus uglius. Tik pas anyta tai niekad nezydi kazkodel , sako kad nusala. Tai dabar net nezinau kas ises mums su tom hortenzijomis. Kazi ar jos ziemos pas mus. Is tiesu tai man tas pat kokia spalva bus rase kad melyna. Pasodinau dalinoje pauksmeje, patresiau rododendru trasomis, bet vel problema, ir rododenrai buvo nukainuoti tai ir tie nezydi

Tai va tokia is manes patareje ir gelininke.
Patrešk hortenzijoms skirtoms trašom, reik rūgščios žemės