Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzija

As irgi nusiprkau nukainuota. Pasodinau lauke palieju per sausra. Dabar lija tai manau kad dregmes tai uztenka. Atsigavo pradejo leisti naujus uglius. Tik pas anyta tai niekad nezydi kazkodel , sako kad nusala. Tai dabar net nezinau kas ises mums su tom hortenzijomis. Kazi ar jos ziemos pas mus. Is tiesu tai man tas pat kokia spalva bus rase kad melyna. Pasodinau dalinoje pauksmeje, patresiau rododendru trasomis, bet vel problema, ir rododenrai buvo nukainuoti tai ir tie nezydi doh.gif doh.gif doh.gif Tai va tokia is manes patareje ir gelininke.
Atsakyti
QUOTE(Ausma @ 2007 06 15, 08:46)
Šiemet anksti pavasarį nusipirkau nukainotą hortenziją Senukuose. Buvo žūstančių augalėlių gelbėjimo manija užėjusi biggrin.gif Tokią visai nudžiūvusią, tik keletas atžalėlių prie šaknų matėsi. Pardavėja sakė, jog tai turėtų būti miniatiūrinė plačialapė hortenzija g.gif Parsinešus persodinau į didesnį vazoną su viltimi, kad kitą pavasarį gal sulauksiu žiedų. Atšilus išnešiau į lauką. Visai neseniai pastebėjau, jog nedidelės, maždaug 15 cm. atžalos jau sukrovę žiedus blink.gif Įdomiai turėtų atrodyti tokio dydžio hortenzija.

Man irgi tokia pati manija. drinks_cheers.gif Vadinasi "Išgelbėk gėlytę". doh.gif "Maximoje" nukainotą "Grandiflorą" nupirkau. Bėda -- nežinau, kaip su ja elgtis. Ir internete nieko aiškaus apie hortenzijų priežiūrą neradau. Kažkaip įtariu, kad nelabai jos, Olandijoje užaugintos, mūsų permainingas žiemas atlaikys, tai taip vazone ir auginu, o žiemą tikriausiai teks rūsyje apgyvendinti. Jei kas daugiau apie hortenzijas žinote, apsidalinkit patirtimi g.gif
Atsakyti
merepopins, galiu duot nuorodą, kur nemažai parašyta kaip prižiūrėt. Gal ir aiškiau pasidarys wink.gif
Štai -> straipsnis , čia pagrinde apie didžialapę hortenziją "Endless summer", bet manrods turėtų tikti ir kitoms ( aišku, jei ji nėra kambarinė).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 22 birželio 2007 - 22:45
Ačiū, Srauniau, už nuorodą. biggrin.gif Dabar galutinai įsitikinau, kad teks maniškę hortenziją auginti kaip "konteinerinį augalą". Taip vis didesnė tikimybė jos žiedus kada nors išvysti, o ne nugalabyti per žiemą lauke palikus. Sėkmės hortenzijų gelbėtojams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(draugaite @ 2006 05 12, 15:28)
netycia as hortenzija perdaziau: ispyliau pelenus, kadangi visoki slamsta deginom, tai buvo nedideliu vynuciu, parudijusiu  blush2.gif
o hortencijos, kai gauna gelezies kieki didesni pamelynuoja
mano kaimyne daugiau ismano apie geles tai ir paaiskino, kad nuo to nusidaze, o ji pasirodo specialiai visokias parudijusias gelezis skutineja, noredama ziedus melynai nudazyti, cia zinoma liaudiskas metodas, siaip reiketu tresti su trasomis turinciomis daug gelezies (man atrodo kazkokios specialios buna)
kadangi man ruzava grazesne, tai nezinau kaip su trasom buna, bet ka isbandziau- tai tirai melyni ziedai buvo, kitais dviem metais violetiniai murzini tokie schmoll.gif , o tada jau vel ruzavi  biggrin.gif

Dar skaičiau, kad norint nudažyt žiedus mėlynai tinka ir geležis kaip tu sakai ir juodoji arbata. Ją reikia po krūmu pakast
Papildyta:
Dar hortenzijoms reikia rūgščios žemės, kaip rododendrams ir azalijoms. Aš labai noriu laipiojančios H. Bet kažkoks deficitas. Aikštelėse mačiau, bet kaina nuo 70 iki 120lt..... schmoll.gif tai nežinau. Bet jau krūmeliai nemaži, gal 80 cm. Skaičiau kad lėtai auga. Bet jau grožis koks...Anglijoje mačiau, fantastika. Gal žinot kur pigiau?
Papildyta:
QUOTE(jolita123 @ 2007 06 22, 19:00)
As irgi nusiprkau nukainuota. Pasodinau lauke palieju per sausra. Dabar lija tai manau kad dregmes tai uztenka. Atsigavo pradejo leisti naujus uglius. Tik pas anyta tai niekad nezydi kazkodel , sako kad nusala. Tai dabar net nezinau kas ises mums su tom hortenzijomis. Kazi ar jos ziemos pas mus. Is tiesu tai man tas pat kokia spalva bus rase kad melyna. Pasodinau dalinoje pauksmeje, patresiau rododendru trasomis, bet vel problema, ir rododenrai buvo nukainuoti tai ir tie nezydi doh.gif  doh.gif  doh.gif Tai va tokia is manes patareje ir gelininke.

Patrešk hortenzijoms skirtoms trašom, reik rūgščios žemės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal kas zino kaip laipiojancia dauginti?As del ko klausiu kaimyne turi prie tvoros pasodinusi,tai atzalos i musu pusia islindi blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaičičeku @ 2007 06 25, 12:56)
Dar hortenzijoms reikia rūgščios žemės, kaip rododendrams ir azalijoms. Aš labai noriu laipiojančios H. Bet kažkoks deficitas. Aikštelėse mačiau, bet kaina nuo 70 iki 120lt..... schmoll.gif tai nežinau. Bet jau krūmeliai nemaži, gal 80 cm. Skaičiau kad lėtai auga. Bet jau grožis koks...Anglijoje mačiau, fantastika. Gal žinot kur pigiau?

Ar cia tos kur baltai zydi, ar matei dar grazesniu g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2007 06 25, 14:19)
Gal kas zino kaip laipiojancia dauginti?As del ko klausiu kaimyne turi prie tvoros pasodinusi,tai atzalos i musu pusia islindi blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

nugi pasistatyk vazoną su žemėmis iš savo kiemo pusės, prilenk prie vazono žemės šakutę ir kokiu smegtuku sutvirtink, turėtų išleist šakneles arba bandyk šakelę įšaknydint wink.gif
Pas draugę auga balta ir šiuo metu taip žydi, kad akių negalima nuo jos atitraukt wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
As pasilauziau sakeliu ir ikisau pavesy dregnai... Graziausia, tai kad ant etiketes lietuviskas tos hortezijos pavadinimo vertimas buvo - GEBENE biggrin.gif . Pasiziuriu, na is tikruju sakeles labai panasios i gebeniu, ir tu barzdeliu (ciuptuku) ant sakeliu priauge, tai galvoju, tikrai kaip gebene is sakeles prigis tongue.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 26 birželio 2007 - 10:48
Mano ružavoji hortenzija senųjų šeimininkų buvo pasodinta prie pat namo, tai puikiai išžiemodavo ir žydėdavo. O aš pakeičiau vietą ir vis man ten nušaldavo. Tai praėjusiais metais sukišau į kibirus visokius ir į rūsį nunešiau. Ten tamsu tai susodinau pavasarį jau net ištįsusiais ūgliais išblyškusiais. Bet vistiek toks žiemojimas puikiai suveikė. Šiemet krauna žiedus po žiedų. Vis dar gausiai žydi mano gražuolės.
user posted image

user posted image

user posted image

O baltoji visiškai nereikli-nei pridengti, nei laistyti. Žydi , plečiasi

user posted image

Atsakyti
O kai rūsyje laikai, ar ją laistai nors kiek?
Atsakyti
QUOTE(Eglėmama @ 2007 10 17, 10:37)
O kai rūsyje laikai, ar ją laistai nors kiek?

Taip. Bet tik kelis kartus per žiemą, nes užmirštu blush2.gif Bet išgyveno bigsmile.gif
Atsakyti