Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzija

O mano ružavoji auga, šluotelinė hortenzije ''Early Sensation" - kiekvienais metais iškasu ir laikau patalpoje, o pavasarį po šalnų vel įkasu į žemę. Jau tuoj žydės rolleyes.gif
Atsakyti
As pernais is vienos SM nusipirkau 3 ruzevas hortenzijas ir rudeni pasodinau. Kiekvienos po viena stieba tik buvo. Po ziemos radau 2 ugliukus paleidusias (trecia dingo doh.gif ). Ziema niekuo nedengiau, augo lauke. Ugliukai kiekvienos keli, bet labai mazi.
Atsakyti
laba vakara...turiu klausima: ar yra skiepyta hortenzija g.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
nusipirkau melyna hortenzija, buvo labai grazu. Bet, praejus kiek daugiau nei menesiui, jos lapai pradejo raudonuoti. Ziedai irgi neteko graziai melynos spalvos, bet, galvoju,. gal tiesiog baigia perzydeti.. Tik baisu, kad nebutu kas rimciau...
Atsakyti
Kaip auga Jūsų hortenzijos? Ar pas kurią pražydo mėlynais žiedeliais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(paliulaite @ 2009 07 13, 13:55)
sveikos smile.gif
nusipirkau melyna hortenzija, buvo labai grazu. Bet, praejus kiek daugiau nei menesiui, jos lapai pradejo raudonuoti. Ziedai irgi neteko graziai melynos spalvos, bet, galvoju,. gal tiesiog baigia perzydeti.. Tik baisu, kad nebutu kas rimciau...

skaičiau, kad mėlyni žiedai būna nuo to, kad augalus gausiai laisto geležies prisotintu tirpalu. Šioj temoj anksčiau yra apie tai kalbėta.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 07 26, 22:02)
skaičiau, kad mėlyni žiedai būna nuo to, kad augalus gausiai laisto geležies prisotintu tirpalu. Šioj temoj anksčiau yra apie tai kalbėta.

na, apie ziedus tai isskaiciau ir as ir cia viskas aisku smile.gif bet man del paciu lapu neramu-nebuna juk raudonlapiu hortenziju smile.gif bet nieko, ziuriu, kad nauju pumpuriuku prikrovusi (tik dar nesuprantu, ziedai ten bus ar nauji lapai), tai isgyvens turbut smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paliulaite: 27 liepos 2009 - 12:19
Šiandien mačiau pirkti baltą šluotelinę hortenziją nemažais žiedais, bet ne tokią, kaip auginu ružavą, čia jau daugiau kūminė ir pardavėja sakė, kad žiemai nereikia dengti. Gal kas auginate tokią? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 08 08, 23:59)
Šiandien mačiau pirkti baltą šluotelinę hortenziją nemažais žiedais, bet ne tokią, kaip auginu ružavą, čia jau daugiau kūminė ir pardavėja  sakė, kad žiemai nereikia dengti. Gal kas auginate tokią? g.gif

Na jei ta senovine- tai aš ją turiu.
Atsakyti
QUOTE(dovesa @ 2009 08 09, 14:38)
Na jei ta senovine- tai aš ją turiu.

Ne, senovinę ir aš turiu, bet lapai kaip senovinės, net žiedai stambūs. Iki šiol neteko tokios matyti g.gif
Atsakyti
Turiu štai tokią hortenziją:

user posted image

user posted image

Nežinau tikslaus pavadinimo, nes gavau dovanų. Pirmoji nuotrauka - pernai metų maždaug šiuo metu, gal net šiek tiek anksčiau, antroji - rudenį.
Gal galima identifikuoti šią hortenziją? Man aktualu jos dengimas žiemai. Šią žiemą nedengiau, bet buvo po storu sniego sluoksniu. Viršūnės nušąlo, bet atsprogo ir užaugo didesnis krūmas nei pernai (pernai pavasarį sodinta). Tik nesuprantu, kodėl vis dar nežydi g.gif Jau matosi pumpurai, bet pernai šiuo metu jau pilnu tempu žydėjo. Ar taip gali būti, nes nebuvo dengta žiemą?
Dengimo klausimas dar aktualus, nes pasodinau prie žibintų su mintim, kad žiemą apsišviestų sausi hortenzijų žiedai. Bet jei reikėtų jas dengti, tuomet rudenį norėčiau jas perkelti, nebebūtų išvaizdūs uždengti krūmai blush2.gif
Atsakyti
Aš turiu šluotelinę hortenziją ,ji pas mane dar nežydėjo .bet žinau ka jos žiedai susitelkę į tankias pailgas šluotelės,pirmiau žydi baltai o rudenėjant nusidažo rausva spalva,ji išties yra atspari žiemos šalčiams.

linuke man regis šitas hortenzijas reikia dengti ar netgi įnešti į rūsį.Aš tokia panašią turiu ,kaip vadinasi tiksliai net nežinau,pernai žiemavojo lauke gerai aptūlota ,mane vienas augintojas protina neva jas reikia nešti į rūsį,o aš jam sakau tikrai mačiau didelį krūmą kurį uždengia stropiai,jau kelinti metai ji stebiu ir puikiausiai peržiemavoja žydi gausiai.Aš neturiu rusio tai žiemai klosiu jai šiltus patalus.Gal kas iš forumiečių irgi gali pasigirti tokia praktika.
Atsakyti