Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui. Realios.

QUOTE(Malena @ 2013 01 03, 21:06)
Darbo jėga biggrin.gif

lotuliukas.gif taikliai pasakyta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 01 03, 20:06)
Nelabai matau ryšio.

kai centriniai bankai spausdina pinigus, pačių pinigų vertė mažėja. Todėl ir kyla kainos, už prekę tenka mokėti daugiau, nes mažesnė pinigo vertė
Atsakyti
QUOTE(jolita23 @ 2013 01 03, 20:58)
kai centriniai bankai spausdina pinigus, pačių pinigų vertė mažėja. Todėl ir kyla kainos, už prekę tenka mokėti daugiau, nes mažesnė pinigo vertė

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Prekiu nepasidaro daugiau, o pinigu rinkoje padaugeja 4u.gif
Atsakyti
Šįkart maisto kainų prognozuojamas kilimas siejamas su dyzelino, pervežimo kainų didėjimu.

Straipsnis į temą:
http://verslas.delfi...s.d?id=60346773
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 01 04, 00:14)
Šįkart maisto kainų prognozuojamas kilimas siejamas su dyzelino, pervežimo kainų didėjimu.

Taip: tai dyzelinas brangsta, tai derlius suniokotas, tai kiauliu nebeaugina, tai dar kazkas... Juk niekas tiesiogiai nekalba, o procesai vyksta... Ir tokiems brangimams itaka daro centriniu banku vykdoma politika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaiciukas1: 04 sausio 2013 - 00:23
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2013 01 04, 00:20)
Taip: tai dyzelinas brangsta, tai derlius suniokotas, tai kiauliu nebeaugina, tai dar kazkas... Juk niekas tiesiogiai nekalba, o procesai vyksta... Ir tokiems brangimams itaka daro centriniu banku vykdoma politika  4u.gif

Aš tų procesų nelabai suvokiu blush2.gif , bet man atrodo jei valdžia norėtų, tai tos maisto kainos taip neaugtų.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 01 04, 00:26)
Aš tų procesų nelabai suvokiu blush2.gif , bet man atrodo jei valdžia norėtų, tai tos maisto kainos taip neaugtų.

Nelygu apie kokia valdzia kalbam 4u.gif Nesu tikra, kad Lietuvos valdzia gali labai daug ka padaryti situo klausimu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2013 01 04, 00:37)
Nelygu apie kokia valdzia kalbam  4u.gif Nesu tikra, kad Lietuvos valdzia gali labai daug ka padaryti situo klausimu  unsure.gif

Kažkiek gali, bet žinoma yra visokių "platesnių" planų ir įsipareigojimų. Brangimą skatins ir minimalios algos didinimas, vien taip kiek dirbtinai kainas išaugins, nes negali verslas gauti mažiau nei įprasta doh.gif
Atsakyti

Atsakyti

Jei prekė perkama net ir pabrangusi, tai verslininkas negali tuo nepasinaudoti ax.gif Ir kodėl valdžia turėtų norėti, kad kainos neaugtų g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 04 sausio 2013 - 21:52
QUOTE(Sophi @ 2013 01 04, 21:51)
Jei prekė perkama net ir pabrangusi, tai verslininkas negali tuo nepasinaudoti ax.gif Ir kodėl valdžia turėtų norėti, kad kainos neaugtų g.gif

Apie norėjimą nieko nerašiau. Verslininkai naudojasi ir naudosis ir visada atsiras 100 priežasčių kodėl nedidint kainų neįmanoma lotuliukas.gif Tik tiek kad maisto produktai turi būt prieinami ir pensininkam kaip pvz., todėl tą augimą reikėtų bent minimaliai pristabdyti.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 01 04, 22:18)
Tik tiek kad maisto produktai turi būt prieinami ir pensininkam kaip pvz., todėl tą augimą reikėtų bent minimaliai pristabdyti.

Tai prieinami: prieina, pamato kainą ir nueina - nevalingai prisiminiau šitą juoką blush2.gif
Atsakyti