Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik.. II

Pora kg avižinių dribsių. Kur pasiūlytumėt sunaudoti? g.gif
Košių nieks nevalgo...
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2014 02 27, 11:08)
Pas mus su tiek žmonių ne balius smile.gif))) tiek mūsų susirenka eiliniams pietums  lotuliukas.gif O susitvarkiau paprastai su normaliu karštu ir keliais užkandžiais. Darau mėsos suktinukus ar užkeptus korbonadus ar faršo krepšelius su bulvių įdaru. Darau tokį karštą, kad būtų galima dėti į orkaitę ir nestovėti prie puodų. Toliau darau dvi salotas, vienas, kad tiktų prie karšto kitas su mėsyte/žuvim ar kokiom jūros gėrybėm. Labai gerai eina cezario salotos. Dar pagaminu sluoksniuotos tešlos picukes ar sumuštinukų, farširuotų kiaušinių, sūrio rinkinį, mėsytės rinkinuką ir fsio. Maisto kaip visada dar lieka  smile.gif

Musu nedidele seima smile.gif Patys artimiausi susirinks.Man tai vargas buna kai daugiau zmoniu susirenka.Nemgstu gaminti dideliam buriuj zmoniu blush2.gif Nes prikraunu visada sau labai daug darbo.Norisi kiekviena kart vis naujais imantriais patiekalais nustebint,pradedant mesos vyniotiniais,baigiant dideliu,skaniu tortu smile.gif Bet si karta pasakiau sau,kad tiek nevargsiu,dvi dienas prie vyrikles nestovesiu.Uztad si karta noriu issisukt pigiau bet,kad zmones neliktu alkani. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetavova @ 2014 02 27, 10:20)
Pora kg avižinių dribsių. Kur pasiūlytumėt sunaudoti?  g.gif
Košių nieks nevalgo...

Gamindama kotletus maišykit į faršą. Puresni gaunasi, bet jų nesijaučia ir niekas net nesupras, o faršo susitaupys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2014 02 27, 10:54)
Gamindama kotletus maišykit į faršą. Puresni gaunasi, bet jų nesijaučia ir niekas net nesupras, o faršo susitaupys  smile.gif


Pamenu mama taip kepdavo, man labai skanu būdavo bigsmile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetavova @ 2014 02 27, 11:20)
Pora kg avižinių dribsių. Kur pasiūlytumėt sunaudoti?  g.gif
Košių nieks nevalgo...

Labai skanu sausainiukai iš avižinių dribsnių.
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2014 02 27, 10:21)
Aj,istrins tai istrins mano posta.Bet pabandyt verta  smile.gif
Mergynos patarkite.Turiu po savaite baliu,gaminsiu pati,zmoniu bus apie 12(suaugusiu),kaip pigiau issisukt? blush2.gif Ar daugiau saltu padaryti,ir mizerna karsta,ar maziau saltu ir didele,socia porcija,karsto patiekalo?Kas is savo patirties,is savu pasiskaiciavimu gali patarti?Aciuuu  4u.gif

Žinoma, kad pigiau ir mažiau laiko atims, jeigu ruošite normalų sotų karštą patiekalą ir keletą užkandžių.
Kai ateina daugiau žmonių, aš kaip ir AkvileZ visada stengiuosi kažką gaminti orkaitėje. Kol kepa, galima ruošti užkandžius, padažus ir salotas smile.gif
Tikrai nebrangiai kainuoja kepti vištieną, maltos mėsos kepsnelius su įdaru, užkepėlė su daržovėmis ir vištiena.
Šventiniam stalui labai tiktų ir armonika iš sprandinės arba kepsnys vyrų džiaugsmas. Prie patiekalo pagaminkite keletą padažų, salotų. Skanu ir sveika morkų salotos su česnaku. Kitas galima gaivias padaryti iš šviežių daržovių. Nebrangu pasiūlyti marinuotų daržovių asorti (jeigu turite pasiruošusi).
Užkandžiams pakepčiau duonos su varškės-žalumynų padažu. Papjaustyčiau apelsinų, vynuogių. Paruoščiau sūrio asorti. Padėčiau alyvuogių. Ir dar iškepčiau sumuštinukų su džiovintais pomidorais. smile.gif
Daug kas priklauso kokio amžiaus susirinks žmonės, koks jų mėgstamas maistas.smile.gif
Atsakyti
Čia tuoj mes užversime Nanitą pasiūlymais lotuliukas.gif
Manau, kad lengviausia yra kepti gabalą mėsos. Iškepkite kiaulienos kumpį gabale, kokių 3 kg. likusį suvalgysite šaltą arba pasišildę su padažu. Nors baliams padažai nelabai rekomenduojami, bet jei yra mėgėjų juos valgyti, gaminkite grietinės ar grietinėlės padažą su džiovintais grybais ir pievagrybiais. Salotas prie kiaulienos siūlyčiau kopūstų My Webpage,
marinuotų daržovių arba bruknių džemo (bet tiems kas valgys kumpį be padažo).
Sprandinė armonika taip pat tiks, tik su ja šiek tiek daugiau darbo.
Aš kaip tik nesiūlyčiau jokių sumuštinukų, jokių užtepėlių, jei tai iškilmingesnė proga. Tokie patiekalai užima labai daug laiko, kol viską supjaustai apkepi duoneles. Ir dar užteplioji viską. Jei susirinks vyresni žmonės galima paruošti jiems silkės. Ir tai padaryti iš vakaro. Aplamai šaltiems reikėtų gaminti tokius patiekalus kuriuos reikia pasiruošti iš anksto. Įvairūs paštetai (jie tiks su morkų česnakų, ar morkų- obuolių salotomis). Dar galima padaryti (metu nuotodas, nes gal greičiau bus taip)
1. Lašišos suktinukai įdaryti krevetėmis su pikantišku pomidorų bei alyvuogių užpilu My Webpage
2. Rūkyta lašiša su salierų obuolių salotomis http://geravirtuve.b...ru-obuoliu.html
3.Vištienos užkandėlė su avokadu ir mangu My Webpage
Dar galima įdaryti kiaušinius ar padaryti pomidorų- mozarelos salotas. Ar paprasčiausiai tik gaivių salotų iš šviežių daržovių.
Atsakyti
QUOTE
Manau, kad lengviausia yra kepti gabalą mėsos.


Visiškai pritariu. Pamarinuoji, į rankovę ir į orkaitę. Užkandžiui rinkčiausi nesaldžią tartą (pvz.:daug daržovių ir lašas vištienos) - puikiai tinka valgyti šaltą ir gaminasi sąlyginai greitai, taip pat užkandžiams gaminčiau mažą kiekį sumuštinukų, gal kokias salotas.
Atsakyti
Verskite,verskite biggrin.gif Aciu,kad dalyvaujate,man padedate 4u.gif

Prasti zmones susirinks be kaprizu smile.gif Amzius nuo 30 iki beveik 80 metu.Valgo viska smile.gif
Del gabalo kumpio,abejoju,nesigauna man minksto iskept nors ir rankovei,buna kas kart kaip guma. g.gif Del armonikos visai buvau pamirsius,kepiau ja pries metus tiems patiems sveciams.Tai gal si karta kazka naujo,kad nesikartuoti.Galvoju apie kugeli?Su grybu padazu.Ne per kukliai?
Patiko,Dalete,lasisu suktinukai bet neisivaizduoju kaip svecias turetu pasivaisinti is bendro bliudo jais?Neistys,neissisuks suktinukas?
Jau mazdaug benrda vaizda stalo su vaisiais turiu.Tik del silkes,nzn ka naujo ir skanaus sugalvoti.O silkes reikia bus ant stalo ir stipresni alkoholiniai gerimai.
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2014 02 28, 11:47)
Galvoju apie kugeli?Su grybu padazu.Ne per kukliai?


AŠ norėjau siūlyti kugelį, bet galvojų gal mėsiško būtent norite patiekalo...Man kugelis asmeniškai fantastiškas dalykas, labia mėgstam. Į vidų galima dėti rūkytos arba žalios vištienos arba faršo. Skanumėlis.
O dėl armonikos įdaro tai galima improvizuoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2014 02 27, 10:54)
Gamindama kotletus maišykit į faršą. Puresni gaunasi, bet jų nesijaučia ir niekas net nesupras, o faršo susitaupys  smile.gif

drinks_cheers.gif
man dar patiko is dribsniu kotletukai. tiesiog dribsnius isbrtinkini sultini, imusi kiausa, pora saukstu miltu ir kepi. mano seima valgo tokius


ka patartumet is kalakutu sirdeliu? turiu apie kilograma kameroj, bet mergaites troskinio is ju nevalgo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2014 02 28, 10:47)
Jau mazdaug benrda vaizda stalo su vaisiais turiu.Tik del silkes,nzn ka naujo

Ar bandete silke suomiskai? Nors neesu didele silkiu megeja, bet tokios salotos ir man buvo naujove ir tikrai patiko, patiko ir visiems ragavusiems, kas tuo metu sveciavosi pas mus. Tik as gal deciau ciut maziau cukraus. mirksiukas.gif Sitos salotos buvo labai aptarinejamos cia, SM, Kuciu stalo ar Kaledu patiekalu temoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 28 vasario 2014 - 14:34