Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik.. II

QUOTE(picco @ 2013 01 13, 11:31)

Dekui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 01 13, 11:54)
koks šakotis išeitų, na ne visai tikras, bet ir orkaitėj keptas tikrai labai skanus.

O gal galit koki isbandyta sakocio recepta patarti ? ax.gif
Is aknskto dekui 4u.gif
Atsakyti
Merginos, gal ir juoksites is mano klausimo, bet ka pagaminti is neskaniu koldunu ax.gif Kazkada juos pirkdavome ir budavo visai neblogi, nors visiska piguma, o si karta man jau jie visai ne kokie pasirode. Gal, kad seniai buvom nepirke, o gal skonis pasikeite biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(racke @ 2013 01 16, 00:07)
Merginos, gal ir juoksites is mano klausimo, bet ka pagaminti is neskaniu koldunu  ax.gif Kazkada juos pirkdavome ir budavo visai neblogi, nors visiska piguma, o si karta man jau jie visai ne kokie pasirode. Gal, kad seniai buvom nepirke, o gal skonis pasikeite  biggrin.gif

Racke,mano patarimasbutu toks,kolduniukus issikept{nevirti}padaziuka paruosti su megstamais prieskoniais,ir skonis gal pasikeis.
Atsakyti
Turiu imbiero sakni...
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2013 01 16, 01:14)
Racke,mano patarimasbutu toks,kolduniukus issikept{nevirti}padaziuka paruosti su megstamais prieskoniais,ir skonis gal pasikeis.

Aha, kepti man daug skanesni už virtus. Taip pat mėgstu užkeptus. Į apkepo indą dėti, užpilti mėgiamu padažu (aš darau su kepintų svogūnų/lašinukų/grietinės + prieskoniai pagal nuotaiką. Prieš baigiant kept - tarkuoto f. sūrio. Skanu, bet... besilaikančioms dietos - neskaityti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Tetavova @ 2013 01 16, 11:40)
Turiu imbiero sakni...

Man vaikų daktarė patarė kaip "antigripiną" padaryti: vienodom dalim imbiero šaknies tarkuotos, medaus ir citrinos sulčių. Vartoti 3 kart per dieną po a.š.
Taaaačiau... Užteko mums su dukra pavartoti 1 dieną ir įsitaisėm skrandžio uždegimą blink.gif doh.gif
Taigi, kas gera vieniems, nebūtinai bus gera kitiems.
Atsakyti
Turiu imbiero sakni...

Tinka kinu patiekalams 4u.gif
Atsakyti
Turiu imbiero sakni...

imbiero cukatai mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau turbut menesi laiko guli 3 citrinos. gal kas turi ideju?
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2013 01 20, 13:15)

Man tai skanu salotų užpilas citrinos sultys+medus+druska+alyvuogių aliejus.
Žiema, kai daržovių nedaug, tai kartais tiesiog pekino salotą supjaustau, užpilų... Paprasta, greita, gaivu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2013 01 20, 14:15)

Gal citrinų keksiukų?
Čia iš SM keksų temos išsisaugojau, tikiuosi, kad autorė nesupyks blush2.gif
3 kiausiniai
180g miltu
170g cukraus
120ml aliejaus
½ pakelio kepimo milteliu
2 citrinos
Ziupsnelis sodos
Ziupsnelis druskos

Paruosti citrinas : nuplauti, smulkiai sutarkuoti vienos citrinos odele, isspausti abieju citrinu sultis.
Isplakti kiausinius su cukrum, kol susidarys putos. Sudeti miltus, druska ir alieju, ismaisyti. Sudeti likusius produktus ir ismaisyti. Tesla supilti i formeles ir kepti iki 180°C ikaitintoj orkaitej 50min

Ir komentaras naudingas buvo po juo:
"isbandziau vakar si receptuka ir teko nusivilti, nes tik produktus sugadinau. Dvieju citrinu sulciu yra tikrai perdaug. Be to sodos manau irgi nereikejo, nes jau dedam kepimo miltelius ir ji jautesi keksiukiose, nors jos dejau tik ziupsneli (tiek pat kiek ir druskos). Nezinau gal ka ne taip supratau, bet tos kurios isbandysite, bukite atsargios."

Aš kurį laiką tik tokį ir kepiau. Ir mažus keksiukus, ir paskui visą tešlą supyliau ir kepiau kaip keksą. Buvau labai pamėgus, bet pabodo. Kada nors, žinoma, vėl jį kepsiu biggrin.gif
Atsakyti
as citrinas su medum supjaustau ir laikau saldytuve stiklainyje, paskanint arbatas skanu ri ilgiau issilaiko taip uzkoncervuotos 4u.gif
Atsakyti
Citrinas gerai nuplauti,nusausinti ,nutarkuoti zievele,sudziovinti.
O ,is likusios citrinu dalies isspausti sultis,supilti i sterilu indeli laikyti saldytuve,panaudoti arbatoms,salotu uzpilams.
Isgerti su medumi.
Atsakyti