QUOTE(S.B @ 2013 04 07, 21:30)
Turiu klausima Cibuliui (gal jau ir kazkas minejo nepamenu) kodel atmetei tarkim kaip mano atveju keraminius Lode blokelius 25cm?
Dėl to, kad jie labai nesandarūs. Vakar kaip tik vaikščiojau po statybas ir lyginau silikatinių ir keraminių blokelių sienas. Silikatinių blokelių siena turi tarpų, bet jų daug mažiau nei keraminių blokelių sienoje. Pridėjau ranką prie Lode keraminių blokelių, tai vertikaliuose sujungimuose vėjas košia kiaurai. Žinoma, tinkas iš vidaus ir apšiltinimas pagerina reikalą, bet esu girdėjęs, kad padarius rozetes ir pan. vėl vėjai sienoje švilpia. Žodžiu, man nepatinka, kad nesandari siena.
Papildyta:
QUOTE(mfsouth @ 2013 04 07, 23:32)
pas mane akytbetonis ir armavom labai paprastai : kas tris eiles dare du griovius ir dejom 6mm armatura. Kadangi akytbetonis lengvai pasiduoda grioviu darymui tai buvo paprasciau ir geriau,nei skandinti armatura klijuose.
Vakar paskaitinėjau apie akytbetonį, tai įmanomi du armavimo variantai: arba tas tinklelis, arba armatūra. Tik nežinau iš kokių blokelių jūs mūrijote, bet Aeroc rekomenduoja dėti 8 mm armatūra.