
Kondensuoto pieno keksas
pusė indelio kondensuoto saldinto pieno
pakelis (200 g. ) minkšto sviesto
180 g. miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
50 g. cukraus
šaukštelis vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 v. š. nesaldintos kakavos miltelių
3 kiaušiniai
Sviestą išsukti iki mikseriu purumo su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti. Įmaišyti išplaktus kiaušinius, vėl išmaišyti. Tešlą padalinti per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, padalinti į dvi dalis. Į vieną įdėti kakavos. Supilti miltus į tešlas - su kakava į vieną, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti, ir kekso formą ištepus sviestu, supilti tešlas. Pirmiausia baltą, vėliau kakavinę. Kepti iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Skanaus!
