Gal galit patarti dėl ekskursijų - ar yra vietinių agentūrų organizuojamos, ar geriau sėsti į traukinuką (kalbu apie greta Barselonos esančius kurortus), pasiimti žemėlapį ir pačiam ieškotis. Tiesa, kaip su turizmo informacijos centrais - ar įmanoma gauti naudingos informacijos angliškai?
Aš manau, kad tai priklauso nuo žmogaus ir jo poreikių. Gal jūs jausitės ramiau ir saugiau pirkdami ekskursijas. Jus nuvež į reikiamą vietą, dar ką nors papasakos ir parveš namo. Bet tai kainuos brangiau.
Mums pavyzdžiui nepatinka būti minioje ir priklausyti nuo kitų žmonių, todėl mes visada keliaujam patys. Prieš važiuodami prisirenkame informacijos internete, atsispausdinam traukinių grafikus, žemėlapius. Kai gerai susiplanuoji - visai gerai gaunasi.
Tiesa, šiemet važiavom iš savo kurorto į Valensiją visai neplanuotai. Tik pasižiūrėjom, kada važiuoja traukinys, kiek trunka kelionė ir kiek kainuoja. Nuvažiavom neturėdami jokio žemėlapio, traukinių stotyje tik išlipę užėjom į informacijos centrą, ten gavome puikų žemėlapį, parodė kur verta nueiti, kokiu autobusu nuvažiuoti į akvariumą. Žodžiu, jokių problemų svetimame mieste neturėjome.
pries kelias savaites buvau Ispanijoj, taigi keletas informacijos trupineliu: keliavau ne per kelioniu agentura, tikslas buvo susipazint su salim, trukme-6 paros. Skrydis su persedimu Kopenhagoj. Keliones trukme gavosi 5 val, pervargti neteko. Nakvyne pasirinkau hostelyje ( siulau tik tiems, kas nori tik lovos, duso ir kriaukles). Tvarka hostelyje normali, patalyne duoda, ramu ir nebrangu ( apie15-20eur para). be to galima susirasti paciam centre. mano atveju gyvenau centrinej Madrido gatvej, pacioj senamiescio sirdyje. Madride, labai pasistengus ir nesipleciant i muzieju lankyma, galima uztrukti dvi paras. senamiesti per diena imanoma apvaikscioti du kartus neskubant. Asmeniskai man labiausiai patiko ju parkai. ir siaip paziureti ir fotografuoti yra ko. toliau nuomavausi masina ir vaziavau prie Vidurzemio juros. Nuomos kaina ( jei nesirenki baisiai dideles) apie 40 eur parai. pastaba: privaloma grazinti iki vakaro 17 val, nes kitaip skaiciuojasi nauja para. Kuro kainos beveik identiskos musiskem: benzinas apie eura, dizelinas 0.95-0.98 eurocentu. keliai netgi labai geri, mokamom autostradom (autopistom) vazinet neapsimoka, nes nemokamos yra musu autostrados lygio. vairavimo salygos uzmiestyje pakenciamos, mieste vazineti reikia tureti saltus nervus. bet siaip vairuotojai gana mandagus, praleidzia kur reikia, tik del kiekvieno menkniekio signalizuoja. idomus sviesoforai ties pesciuju perejom: ten, kur pas mus yra zalia ir geltona, pas juos mirksi dvi geltonos. suprask, galima vaziuoti. karstis buvo nuo 32 iki 38 vidurdieni, bet jei gerai suplanuoji ir paskiri ta laikotarpi vaziavimui, visai nieko. Autostradoj greitis 120, bet nedaug kas paiso, laksto 140-160. Madride maisto kainos kavinese senamiestyje tos pacios, kas pas mus litais, tik ten eurais. pietus kainuoja apie 20 euru zmogui. vertetu pasiimti bent minimalu zodyna, nes su anglu kalga pas juos labai prastai. Meniu beveik 100 proc parasyti ispaniskai, todel gali uzsisakyti kartais visai ne tai, ka norejai ir galvojai. patys jie angliskai, net ir padavejai, beveik nekalba. provincijoje maisto kainos tris kartus mazesnes, prilygsta musiskem ( pietus tavernoje gali pavalgyt uz 5-7 eurus) taigi, toliau kelione vyko pajuriu link afrikos apie 200 km, kokiu tai izimybiu nera, bet vietoves fantastiskos. griztant buvo aplankytas Toledo ( senoves sostine) ir karaliu vasaros rezidencija. ispudziu daug, nuotaika fantastiska, oras puikus. geros keliones, kas ruosiasi vaziuot.
as i Ispanija vaziavau su draugais su masina, tikslas buvo Barselona, nu man pritruktu visos dienos kad viska papasakoti ir isreiksti ispudzius, bet nuvaziuoti i Ispanija ir neaplankyti Braselonos ir tos baznycios tai nuodeme. Barselona mano svajoniu miestas, vos ten nepasilikau
ir mes budami Ispanijoj uzsukom i Barselona teko pamatyti SAGRADA FAMILIA baznycia kazkas neitiketino ir protas negali suvokti kaip tai galejo buti pastatyta Cia
Gal jaukas grįžot, galit papsakoti apie ekskursijų kainas, ar daug pinigėlių tam atsidėti? Sename "nuo...iki" skaičiau apie Barselonos sendaikčių turgus, gal teko kam apsilankyti, ką šiaip verta pirkti Ispanijoje
as i Ispanija vaziavau su draugais su masina, tikslas buvo Barselona, nu man pritruktu visos dienos kad viska papasakoti ir isreiksti ispudzius, bet nuvaziuoti i Ispanija ir neaplankyti Braselonos ir tos baznycios tai nuodeme. Barselona mano svajoniu miestas, vos ten nepasilikau
vat, vat, pilnai sutinku Barselona aplankyti būtina.. Aš ten buvau 2003 gegužį... tai irgi vos nepasilikau... man tai vienas gražiausių miestų pasaulyje.. o mačius esu tikrai nemažai...
labiausiai mane ten žavi visa Gaudi architektūra... Sagrada Familia išvis šedevras...
Laba, gal galetu kas patarti ka apsilankyti costa del solyje savaites laikotarpyje keliata dienu busime marbelloje, likusias salia estaponos. Planuojam nuomuotis masina, apziureti aplinkinias vietas. Labai noretusi ir i atrakcionu parka, bet kad pasiziurejau tai labai jau toli randasi Gal kuri mamyte gyvena ispanijoj ir gali pasakyti kokie dabar ten karsciai, jauciu dar baisau nei pas mus Ir vat dar vienas klausimas, vienam viesbuti i paslaugas neieina plauku dziovintuvas, o as be jo gyventi negaliu tai galvoju veztis savaji, bet kaip ten kazin tie elektros laidai, ar eis ikisti savo dvieju sakuciu fena? Na tikiuosi supratot ka norejau paklausti
Keliones visada organizuojan patys su vyru. Pernai rudenį buvom Ispanijoje. Kelionė 10 dienų: 7 Ispanijoje, 3 Andoroje. Skrydžiai lėktuvais su SAS avialinijom, viešbučiai rezervuoti naudojan el. duomenų bazes. Viešbučių atsirinkimo kriterijus: ten kur neveža lietuviškos agentūros, ne mažiau 4 žvaigžtutės. Barselonoje dvi dienas važinėjom turistiniais autobusais; geriau už bet kokį lietuvišką gidą. Mašinos nuoma AVIS agentūroje: rezervuota iš Lietuvos per el. sistemą. Diena Valencijoje, diena Zaragosoje. Atvažiavus susirandi turizmo informacijos centrą ir žemėlapį su lankytinomis vietomis gauni nemokamai. Pati pasirenki tempą ir objektus. Pinigų netaupėm, jautėmės komfortabiliai. Šį rugsėjį važiuosim į kita Ispanijos dalį. Aš net ispanų kalbos kiek pasimokiau . Greičiau tos atostogos .
Todėl kad:
1. Norim atsiriboti nuo poilsiaujančių tautiečių. Pakankamai prisibendraujam darbo metu.
2. Lietuviškos agentūros už viešbutį užsideda sau nemenką procentą. Mes visada surandam viešbutį su dar geresniu servisu už geresnę kainą.
Visa tai ne taupumo sumetimais. Galutinis variantas gaunasi visuomet komfortabiliasnis: žinom už ką mokam ir nesutinkam neblaivių tautiečių.
Ruosiames rugsejo pradzioj vykti i koki nors kurorta Katalonijoje. Gal kas nors galetu patarti, kur geriau vaziuoti. Man atrodo, kad grazus miestelis Tossa de Maras. Jei kas nors neseniai buvo siame regione, labai lauktumem ispudziu.
Ruosiames rugsejo pradzioj vykti i koki nors kurorta Katalonijoje. Gal kas nors galetu patarti, kur geriau vaziuoti.
Man atrodo, kad grazus miestelis Tossa de Maras.
Jei kas nors neseniai buvo siame regione, labai lauktumem ispudziu.
Ka tik grizome is Ispanijos .Keista , nesutikome ne vieno neblaivaus lietuvio, ir blaivaus taip pat, isskyrus flamego vakara. Buvome 7 paras, operatorisu Novaturas. 3 maitinimai, isleidome siek tiek daugiau.Bet jatemes kaip europieciai .Viena diena ilsejomes, o kita vaziavome tai i Dali musieju, Monsarat vienuolyna, korida, Barselona, flamengo vakara , dainuojanys fontanai. Neisivaizduoju ten saves besitusanciso visas septyniad dienas su zemelapiu rankoje. Polisis buvo puikus, bet ir kas antra diena vazinedami mikroautobusus i ekskursijas pavargome nerealiai, o ka jau kalbeti jei ta butume dare kasdiena, o dar suke galva kur pigiau pavalgyti. As nesuprantu kodel visi taip sprendzia trecio maitinimo klausima , uz ji mokti tik 140 litu, o blogiausiu atveju pasiimti piktika, jri isvaziuoji i ekskursijas. As nezinau , bet mat neteko amtyti patieklu uz 5 eurus. Maziausiai us pieus mokejome 25 , daugiausiai 55 eurus. O viesbuciu 5 zvaigzduciu ir beveik nebuna , nes nera paklausos, vakariecia tokiu nesirenka, o rytieciams per brangu time, kurie vaziuoja i Kosta Dorado . Bet musu 3 zvaigzduciu Martim prinses savo aptarnavimu ir meniu neatsiliko nuo Turkijos 5 zvaigzduciu, tik jau aisku nelyginsim pramogu pasiulos , teritorijos ir t. t. Kalbu tik apie kambarisu, aptarnavima ir maitinima.