Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna,basma ir kitomis žolėmis, 11 t

QUOTE(bytte @ 2012 11 11, 16:29)
Labai gražiai rudai radau nusidažiusią moterį, grynai mano plaukų spalva, tik jin nepražilus... Ji chna maišo su kava. Bet kavą pliko net 9 šaukštus su kaupu doh.gif  tokiam vandens kiekiui, kuriuo užpila chna. Chnos nesupratau kiek, tik kad 5/6 pakelius, atrodė tokie mažiukai, gal po 125 ml  g.gif
Papildyta:
Va ką rašo apie spalvas (čia jai šviesūs plaukai... žili irgi):
    Vibrant red Color - 100% Pure Henna Powder
    Light Brown - 2/3 Henna & 1/3 Indigo Powder
    Medium Brow/Golden - ½ Henna & ½ Indigo Powder
    Deep Brown - 1/3 henna & 2/3 Indigo Powder
    Black - To Achieve black, use henna First Then Indigo step by step Note: these colors are also available premixes to achieve better result.
Taip pat imni kad oksiduojantis indigo nudažo ... tai kaip ir be maišiuko geriau dažyt su basma g.gif

ačiū labiausiai, eksperimentuosime. iš pradžių - su kava, nes jos yra po ranka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lil'angel @ 2012 11 11, 16:59)
Goccia nemanau, kad išgausit rudą dažydama dvižingsniu, greičiausiai gausis juoda  g.gif Galit maišyti ir dėti daugiau basmos, negu chna, tokiu atveju įmanoma išgauti rudą (bet nuo raudono atspalvio nepabėgsit)  mirksiukas.gif Prislopinti raudonumą/ryžumą, kad būtų rudesnė spalva galima dėti įvairių priedų: beržų pumpurų, mėlynių stiebų, šermukšnių žievės, juodalksnių nuoviro, graikinių riešutų miltelių, kitos sako, kad ir kiaušinio trynys rudumą paryškina, na priedų daug minima visagaliame internete  mirksiukas.gif esu dėjusi santykiu 3:1 tai gavosi tamsi spalva, raudonumas tik prieš saulę išlįsdavo  ax.gif Bet girdėjau, kad kai kurioms ilgai dažančioms su daug basmos ir mažai chna pradeda lysti violetinė arba mėlyna spalva  blink.gif Arba galit bandyti rainbow henna, ten, mačiau, yra mišinio dažančio rudai  g.gif
Po pirmo dažymo spalva turėtų matytis prieš šviesą, nes nėra labai plaukai tamsūs  mirksiukas.gif

Na tada reikes bandyt su misiniu. Katik ploviau galva (plaukai gi dabar slenka) tai prisirinkau kuoksteli. Reiks pirma ant ju kuria diena isbandyt, o tada jei rezultatas tiks, jau ir ant visos galvos tepliotis.
Ir dar tada kavos nusipirksiu (neturim namuos nes negeriam)

Beje nesenai skaiciau, kad kazkuri planuoja dazyt misinuku is AZ kur pas juos parasyta ruda chna (ten misinukas riesutu su basma). Ar jau bandet? As juos nusiziurejus, bet dar nepirkau - nuo ju ir pradejau paieskas rolleyes.gif iki tol galvojau (nuo vaikystes likes toks isitikinimas), kad tik ryzai galima nusidazyt be chemijos ax.gif
Atsakyti
Aš radau sąrašą dažomųjų žolių, skiriasi nurodytos spalvos nei kur audinių dažyme, bet ten visokius "kandiklius" naudoja, kurių ant galvos dėti negalima... tai manau galim tikėt blush2.gif
plaukus dažantys augalai

Dar keliose vietose radau, kad norint kad basma gerai kibtų, nereikia dėti kepurėlės. Ir dar radau, kad žilus plaukus norint natūralaus rezultato reikia dažyti dvižingsniu pirma su basma, paskui su chna. Basma laikyti pusvalandį... chna dvi valandas...

Dar... ar esate kas laikęs mišinį prieš naudojimą? radau kad tada greičiau nusidažo?
Aš tai tikrai nenoriu miegot su apvyniota galva, man labai pradeda skaudėt ją, jai bent kiek spaudžia, net nuo paprastų tampresnių kepurių doh.gif . Tai norėčiau kuo labiau sutrumpinti procedūrą. O jai su kava tepti, tai miegot matyt net nebūtų įmanoma, kofeinas manau patektų į kraują per odą g.gif
Atsakyti
Ačiū Bytte už sąrašą, tikrai pravers 4u.gif

Apie laikymą Jūs šnekat su rūgštimi? Jei taip, esu laikiusi, nes palaikyta šiltai su rūgštimi chna išskiria dažus greičiau ir todėl turėtų greičiau nusidažyti, bet kadangi aš per naktį laikau, tai man niekas nepasikeitė, nusidažė taip pat, kaip ir viską sumaišius ir iškart ant galvos dėjus ax.gif
Įdomiai su kava, Hennaforhair vienoj iš nemokamų knygų skaičiau, kad kava jokio atspalvio nesuteikia (pati nesu bandžiusi) g.gif Dar rašė, kad aliejai ir kiaušinis trukdo plaukui nusidažyti gražiai ir spalva gaunasi blankesnė. Bet tada labai plaukus išsausintų, na nebent aliejines ir pan. kaukes naudoti tarp dažymų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 11 11, 19:30)
Ir dar radau, kad žilus plaukus norint natūralaus rezultato reikia dažyti dvižingsniu pirma su basma, paskui su chna. Basma laikyti pusvalandį... chna dvi valandas...

Dar... ar esate kas laikęs mišinį prieš naudojimą? radau kad tada greičiau nusidažo?

Tikrai taip, dažant dvižingsniu išgaunamas geriausias žilų plaukų suvienodinimo rezultatas, bet norinčioms šviesesnės spalvos, vargu ar toks dažymo būdas tiks - taip dažant spalva išgaunama išties tamsi (tamsiai ruda, beveik juoda, nors tai , žinoma, priklauso nuo pradinės plaukų spalvos), o be to, po kelių plovimų žiliukai vis vien pamažu išryškėja. Pati dažiau dvižingsniu gan ilgą laiką, išgaudama optimaliausią man variantą, nes norėjosi kuo mažiau ryžumo/raudonumo ir padengti kiek galima labiau žilus plaukus, bet ilgainiui pabodo terliotis ir perėjau prie Rainbow chnos mišinių.

Žilų plaukų dažymui patarčiau į košę įmesti šiek tiek druskos (aš naudoju jūros druską), mano žiliukams pasislėpti ji šiek tiek padeda
Kas dėl mišinio laikymo, tai išties galima jį laikyti net ir šaldytuve, tikima, kad taip paruošti dažai gaunasi net labiau pigmentuoti. Esu taip dažiusi, bet didesnio skirtumo nei dažant ką tik paruoštais dažais, nepastebėjau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selga: 11 lapkričio 2012 - 19:15
Gaya lbai grazus ir ilgi jusu plaukai 4u.gif 4u.gif

Aciu jum visom uz naudinga info.

Uzsakiau rainbow. Galvoju isoradziu jau paruosta misinuka o po to jau turbut kursiu pati smile.gif

Jau laukiu nesulaukiu smile.gif Na savaite teks palaukt.
Atsakyti
Goda* Kokią spalvą bandysit? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lil'angel @ 2012 11 11, 23:27)
Goda* Kokią spalvą bandysit?  mirksiukas.gif

lil'angel uzsakiau medium brown. Paziuresiu kas gausis o galvoju kai pati darysiu tai 50/50 chna ir basma, o jei su rainbow persviesi gausis tai basmos daugiau desiu ir dar amlos imesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Selga @ 2012 11 11, 19:54)
Tikrai taip, dažant dvižingsniu išgaunamas geriausias žilų plaukų suvienodinimo rezultatas, bet norinčioms šviesesnės spalvos, vargu ar toks dažymo būdas tiks - taip dažant spalva išgaunama išties tamsi (tamsiai ruda, beveik juoda, nors tai , žinoma, priklauso nuo pradinės plaukų spalvos), o be to, po kelių plovimų žiliukai vis vien pamažu išryškėja. Pati dažiau dvižingsniu gan ilgą laiką, išgaudama optimaliausią man variantą, nes norėjosi kuo mažiau ryžumo/raudonumo ir padengti kiek galima labiau žilus plaukus, bet ilgainiui pabodo terliotis ir perėjau prie Rainbow chnos mišinių.

Va del tos priezasties, kad ziliukus geriau nudazo as irgi norejau dvizingsniu bandyt. Sakykit ar jums labai tamsiai nudazydavo dvizingsniu? Kokia pradine spalva buvo? Mano rudi, dabar tokie ne sviesus, tamsesni su beamoniakiais dazyti.
Beje, o rainbow misiniai gerai ziliukus nudazo? ilgiau ju nesimato nei dvizingsniu dazant?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2012 11 12, 07:50)
Va del tos priezasties, kad ziliukus geriau nudazo as irgi norejau dvizingsniu bandyt. Sakykit ar jums labai tamsiai nudazydavo dvizingsniu? Kokia pradine spalva buvo? Mano rudi, dabar tokie ne sviesus, tamsesni su beamoniakiais dazyti.
Beje, o rainbow misiniai gerai ziliukus nudazo? ilgiau ju nesimato nei dvizingsniu dazant?

Lyginant dvižingsnį su Rainbow, drįsčiau teigti, kad dvižingsnis "žiliukų slėpimui" efektyvesnis g.gif
Mano plaukai tamsiai rudi, bet jau apie 5m. dažomi chna, tad man dvižingsnio spalva nebuvo per tamsi.
Rainbow žiliukus tonuoja turbūt taip pat, kaip ir visos chnos - nepasakyčiau geriau ji tai daro ar blogiau. Faktas tik tas, kad jei norite rudesnės spalvos ir neryškaus ryžumo/raudonumo, tada geriau dažyti Rainbow mišinių brown atspalviais arba dvižingsniu. Sudarant savo mišinius naudojau įvairios rūšies chna, basmą, amlą, graikinių riešutų miltelius, įvairius nuovirus, bet vis vien lįsdavo man nenorimas ryžumas/ raudonumas, o Rainbow mišinukai tą labai ženkliai nugesino. Matyt dėl jų sudėtyje esančios cassia žolės, kuri šviesiems plaukams suteikia auksinį atspalvį ir sąveikaudama su Rainbow chna/basma, sumažindama išgaunamos plaukų spalvos ryžumą/ raudonumą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selga: 12 lapkričio 2012 - 09:32
Labas nauja rytas

Pagaliau atkeliavo mano iHerb'o siuntinukas su surya dazais, jau sutariau su podruske del ryt dazymo bigsmile.gif jauciu sianakt neuzmigsiu, kaip noriu pagaliau juos isbandyt doh.gif lotuliukas.gif

Ale kaip ju ten mazai, labai tikiuos kad mano galvai kaip nors uzteks. Esu isitikinus kad jei pati dazyciaus, tai gal puse kaip nors ir uztepciau, ale gal kirpeja kaip nors mokes lygiai paskleist ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Selga @ 2012 11 12, 09:27)
Lyginant dvižingsnį su Rainbow, drįsčiau teigti, kad dvižingsnis "žiliukų slėpimui" efektyvesnis  g.gif
Mano plaukai tamsiai rudi, bet jau apie 5m. dažomi chna, tad man dvižingsnio spalva nebuvo per tamsi.
Rainbow žiliukus tonuoja turbūt taip pat, kaip ir visos chnos - nepasakyčiau geriau ji tai daro ar blogiau. Faktas tik tas, kad jei norite rudesnės spalvos ir neryškaus ryžumo/raudonumo, tada geriau dažyti Rainbow mišinių brown atspalviais arba dvižingsniu. Sudarant savo mišinius naudojau įvairios rūšies chna, basmą, amlą, graikinių riešutų miltelius, įvairius nuovirus, bet vis vien lįsdavo man nenorimas ryžumas/ raudonumas, o Rainbow mišinukai tą labai ženkliai nugesino. Matyt dėl jų sudėtyje esančios cassia žolės, kuri šviesiems plaukams suteikia auksinį atspalvį  ir sąveikaudama su Rainbow chna/basma, sumažindama išgaunamos plaukų spalvos ryžumą/ raudonumą. 4u.gif

Ane g.gif ... ta moteris kur mano norimą spalvą išgavo dėjo bespalvę chną per pus su paprasta chna (bet paaiškinimuose rašė, kad taupumo sumetimais, nes bespalvės rast pirkt lengviau) ir kava... radau kad bespalvė chna ir yra ta cassia obavata?
Visur rašo kad chna su kava duoda rudą spalvą (santykiu 1 šaukštas kavos prie 25 gr chnos), gal kava kažką keičia, kaip koks "kandiklis", tarkim vario sulfatas, dažant audinius g.gif nes kažkaip nesitiki kad kava labai dažytų.
Norėjau pasimėgint su ta paprasta rusiška chna, bet rusiškuose forumuose moterų nuomone ten pripila bele ko ir prideda sintetinių dažų... atseit tikra chna ten net nekvepia. O chna derinyje su sintetiniais dažikliais gali duoti stiprią alergiją... doh.gif
Atsakyti