Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(skm @ 2012 11 27, 15:33)
mes darome orchidariumus iki max 1,2 m aukščio, tai optimaliausias variantas.

O koks jo plotis? Ir galbut esat skaiciave kiek jis turi sanaudu per menesi esant pilnai komplektacijai - lempos, sildymas, ruko generatorius (auto laistymas)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 27 lapkričio 2012 - 17:17
QUOTE(Dantiste @ 2012 11 27, 17:33)
Ačiū Mumrikai už atsakymą apie Haraella 4u.gif
va mano dičkiai biggrin.gif Haraella odorata ir Gastrochilus sororius smile.gif

nėr už ką mirksiukas.gif

super pirkinukai thumbup.gif man labai gražūs ir haraellos pumpurai - ne pailgi kaip pvz. phalaenopsių, o apvalios "sagutės" smile.gif

QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 27, 18:03)
O ir seminare kiminus minėjo iš gerosios pusės kiek pamenu  smile.gif
Papildyta:
Atrodo stiprios naujokės  thumbup.gif

Kiminai yra netgi labai gerai, gyvuose kiminuose kai kurios orchidėjos puikiausiai auga ir tuo džiaugiasi, tik vat su jais reikia mokėt "apsieit", kad pasijustų nauda ax.gif
Atsakyti
dėkui wub.gif Gastrochilus irgi žiedstiebį leidžia ax.gif tik nors visą kelionę prasėdėjo man ant kelių, bet sugebėjo išlipt iš vazonėlio, teko kišt atgal biggrin.gif tikiuosi nesustresuos labai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nila_ks @ 2012 11 27, 10:20)
Man labai  patiko straipsnis, šaunuolė  4u.gif Lengvai ir įdomiai skaitomas, ne sausa teorija  smile.gif

Ačiū Nila 4u.gif Labai pergyvenau ar tiks ir patiks ax.gif

skm, ačiū už info, labai lauskiu savo gėlytės 4u.gif Dabar tik gailiuosi, kad to gastrochilus nepaėmiau, bet jei dar bus papildymas lotuliukas.gif
Dėl straipsnelių, tai aš kol kas esu parašiusi tik vieną, nežinau ar mano kompetencija šiuo atveju Jus tenkintų blush2.gif
Papildyta:
Dantiste, naujokės labai žavingos smile.gif Sėkmės auginti!
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 11 27, 19:04)
dėkui wub.gif Gastrochilus irgi žiedstiebį leidžia ax.gif

Bent pas mane gastrochilus (aš turiu gastrochilus japonicus) irgi yra viena iš žydėt nepailstančių gėliukų wub.gif Žiedeliukai mažučiukai, bet vis leidžia ir leidžia naujus pumpurėlius thumbup.gif Nuo tada kai nusipirkau prieš kelis mėnesius nebuvo taip, kad nežydėtų. Ir naujas šaknytes greit leidžia, vaikiukai šauniai auga (kai pirkau buvo suaugęs augalas ir dvi "atžalos") thumbup.gif
Atsakyti
Kas liečia kiminus, tai aš labai ir labai juos naudoju thumbup.gif Pastebėjau, kad kai pradžiūva vazonėlio paviršius iki pusės ir nėra kiminų, papurškus ant substrato paviršiaus, vanduo vistiek patenka beveik iki apačios, ypač, jei mažas vazonėlis ir augaliukas. Tas man nepatinka, tai uždėjus kiminų, susidaro tokia kaip ir apsauga - vazonėlio paviršius sušlampa, bet vanduo neina kiaurai iki dugno. Man labai pasiteisino, tiek vasarą, tiek dabar. Ypač drėgmę labiau mėgstantiems rūšiniams phalaenopsiams.
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 27, 20:00)
Ačiū Nila 4u.gif Labai pergyvenau ar tiks ir patiks  ax.gif

skm, ačiū už info, labai lauskiu savo gėlytės 4u.gif Dabar tik gailiuosi, kad to gastrochilus nepaėmiau, bet jei dar bus papildymas lotuliukas.gif
Dėl straipsnelių, tai aš kol kas esu parašiusi tik vieną, nežinau ar mano kompetencija šiuo atveju Jus tenkintų blush2.gif
Papildyta:
Dantiste, naujokės labai žavingos smile.gif Sėkmės auginti!

Ačiū 4u.gif aš dar du ar tris Gastrochilus palikau mirksiukas.gif biggrin.gif

Mumrikai, atsimenu jūsų japonicus thumbup.gif labai mielas pasirodė, sudomino. Kiek internete skaičiau, tai daug kas šneka, kad jie lengvai auga ir pastoviai žydi. Japonicus irgi norėčiau turėt, nors ir panašūs jie blush2.gif man dabar kažkokia miniatiūrų manija užėjus doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 11 27, 21:52)
Mumrikai, atsimenu jūsų japonicus thumbup.gif labai mielas pasirodė, sudomino. Kiek internete skaičiau, tai daug kas šneka, kad jie lengvai auga ir pastoviai žydi. Japonicus irgi norėčiau turėt, nors ir panašūs jie blush2.gif man dabar kažkokia miniatiūrų manija užėjus doh.gif blush2.gif

Panašūs ir japonicus, tik man japonicus labiau patinka, nes žiedeliai labiau matosi žalių lapų fone. Šis augaliukas tokio aiškiai išreikšto ilgo žiedstiebio kaip kad sakykim phalaenopsiai neturi, žiedukai būna tarp lapų pasislėpę ir prie pat "kamieno", tai jei žiedukų mažiau ar jie tamsesni, tai ir beveik nesimato mirksiukas.gif

Pas mane šiuo metu pražydo trys žiedeliukai augalo šone beveik prie pat substrato, tai juos pamačiau tik laistydama, nes atsukau tą augaliuko šoną kur jie slėpėsi doh.gif

................

o vat kad taip kad žydėtų mūsų orchytės kaip šios medalininkės

http://www.orchidweb...blue_ribbon.htm
Atsakyti
Sveikinu visas su naujais rūšiniais gėliukais thumbup.gif
O pas mane atsirado paprastučiai hibridukai naujokai smile.gif
user posted image
user posted image
ir mažutė vandutė - ji man pirmoji, nesu auginusi vandų g.gif
user posted image
Atsakyti
Sveikos orchidėjų augintojos 4u.gif

Noriu informuoti, kad orchidėjų puslapis jau gausiai pildomas naujai atkeliavusiomis, kaip visad gražiomis, su žiedynais orchidėjomis 4u.gif Taip pat primenu, kad yra galimybė šį penktadienį, t.y. lapkričio 30 d. augalus pristatyti į vieną vietą Kaune, ačiū forumietei XX, kad sutiko priglausti augaliukus, taip išvengtume siuntimų paštu, augalai saugiau pasiektų kauniečių namus. Pageidavimus iki lapkričio 30 d. 12 val. siųskite man asmeniškai skaiste@orchidejos.lt arba galima tiesiai į info@orchidejos.lt

Gražios, nors deja ir ne saulėtos, Jums dienos 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2012 11 27, 18:16)
O koks jo plotis? Ir galbut esat skaiciave kiek jis turi sanaudu per menesi esant pilnai komplektacijai - lempos, sildymas, ruko generatorius (auto laistymas)?

plotis gali būti koks norite, tik, kad Jums būtų patogu jo viduje tvarkytis, pasiekti augalus. Kiek žinau sąnaudos tikrai nėra didelės, tikrai neturėtų pasijausti finansiškai jo išlaikymas, bet jei norite kažkokių tikslesnių skaičiavimų tai čia jau mano vyro reiktų klaust mirksiukas.gif

Papildyta:
[quote=janudi,2012 11 28, 14:11]

janudi, Ascocenda labai daili thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Vis paziurineju jusu puslapiuka, maciau, kad jau pildotes.
Atsakyti
QUOTE(janudi @ 2012 11 28, 14:11)
ir mažutė vandutė - ji man pirmoji, nesu auginusi vandų g.gif

Labai gražūs falenopsiai, o Ascocenda - nuostabi wub.gif, man labai patinka tokie kompaktiški augaliukai thumbup.gif
Kur tokių grožių radai?
Atsakyti