Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Ar buvo dilgeline? (38 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Innamoratta @ 2012 12 09, 15:35)
As kazkaip turiu itarima, kad mums netinka nei fruktoze nei cukrus  doh.gif nes kazkaip lyg kai ant koses kurio nors pasibarstau, ziuriu, kad zandams ne i gera...yra dar kokiu saldinimo priemoniu ? g.gif

Yra cukraus įvairaus: palmių cukrus, kokosų žiedų cukrus ir pan. Ar jau išbandėt visus?

Taip pat galiu pasakyti iš savo patirties: jei verdat purkštas chemikalais kruopas, tai niekad neatsikratysit jokių odos bėdų... Taip pat ir su džiovintais vaisiais..

Iš kruopų, esančių Maximoj ir IKI parduotuvėse, šiuo metu galima vartoti tik šias (ta prasme jos sveikos):
- grikiai "Granum extra" (Maxima);
- grikiai Galinta su raudonu (IKI);
- ryziai Galinta Basmati su mėlynu uzrasu (Maxima);
- ryziai Limor ilgagrudziai (IKI);
- soru kruopos visos geros;
- avizos tik Bruggen firmos;
- mieziai (perlines) negeri visi siais metais;
- kukuruzai visi modifikuoti, t.y. negeri;
- rugiu siemet nera parduotuvej, nebent pernai metu kas turi.
Čia bioenergetikės atliktas patikrinimas.
Aišku čia tik toms mamytėms, kurios tiki ir supranta, ne diskusijai, tik informacijai, nes norisi vaikučiams padėti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TomaKa: 10 gruodžio 2012 - 10:12
QUOTE(TomaKa @ 2012 12 10, 11:06)
Yra cukraus įvairaus: palmių cukrus, kokosų žiedų cukrus ir pan. Ar jau išbandėt visus?
Taip pat galiu pasakyti iš savo patirties: jei verdat purkštas chemikalais kruopas, tai niekad neatsikratysit jokių odos bėdų... Taip pat ir su džiovintais vaisiais..

Iš kruopų, esančių Maximoj ir IKI parduotuvėse, šiuo metu galima vartoti tik šias (ta prasme jos sveikos):
- grikiai "Granum extra" (Maxima);
- grikiai Galinta su raudonu (IKI);
- ryziai Galinta Basmati su mėlynu uzrasu (Maxima);
- ryziai Limor ilgagrudziai (IKI);
- soru kruopos visos geros;
- avizos tik Bruggen firmos;
- mieziai (perlines) negeri visi siais metais;
- kukuruzai visi modifikuoti, t.y. negeri;
- rugiu siemet nera parduotuvej, nebent pernai metu kas turi.
Čia bioenergetikės atliktas patikrinimas.
Aišku čia tik toms mamytėms, kurios tiki ir supranta, ne diskusijai, tik informacijai, nes norisi vaikučiams padėti 4u.gif

Oho! Cukraus isbandziau tik paprasta ir fruktoze...o kur to kitokio galima nusipirkti?
Atsakyti
Is naturaliu saldykliu dar yra stevija, tik nebandziau.
Atsakyti
o ka galima butu duoti primaitinimui 5men maziukui? mastau apie banana,nes su viduriais bedos,bet dabar jo tokia bukle,kad nesuprasciau,ar nealergizuoja... beje,ar gali kai oda labai labai sudirginta,iki zaizdeliu nuejusi,buti neauksta temperatura? slapimo tyrimas priduotas,kadangi turi maziukas bedu su inkstais,bet bandau save itikinti,kad gal cia nuo alergijos... be to,jis pora dienu normaliai nemiegojes,tai gal ir tai galejo itakoti temperatura? nesinoretu praejus porai savaiciu tik,vel girdyti stipriais antibiotikais.... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2012 12 10, 12:33)
o ka galima butu duoti primaitinimui 5men maziukui? mastau apie banana,nes su viduriais bedos,bet dabar jo tokia bukle,kad nesuprasciau,ar nealergizuoja... beje,ar gali kai oda labai labai sudirginta,iki zaizdeliu nuejusi,buti neauksta temperatura? slapimo tyrimas priduotas,kadangi turi maziukas bedu su inkstais,bet bandau save itikinti,kad gal cia nuo alergijos... be to,jis pora dienu normaliai nemiegojes,tai gal ir tai galejo itakoti temperatura? nesinoretu praejus porai savaiciu tik,vel girdyti stipriais antibiotikais.... sad.gif

manau, kad temperatura tikrai pakilti gali, nes tos zaizdeles yra uzdegimukai, tai gal del to ir temperatura pakilo.

O man tai labai sunku issiaiskint ar paberimas siaip atsiranda tie keli spuogeliai ar maistas netiko sad.gif(((( ka daryt ? jei pamatau paberima to dalyko nebeduot ir bandyt kazka kita? o paskui po kiek laiko vel ano bandyt ?

Gal patartumet kaip tas ivedimas tiksliau vyskta...nes as cia pabandziau avizines koses, na atrodo kazkokiu reakciju dideliu nepamaciau (tfu tfu tfu). D vit daviau, atrodo paumejo, nustojau...vakar vel daviau lasiuka is ryto, vakare atsirado nauju spuogiuku, na tai jo jau atsisakysiu...ir dar pradejau cuku su fruktoze itarti, bet labai kazkaip sunku man susigaudyti sad.gif((
Atsakyti
QUOTE(arunele @ 2012 12 09, 19:21)
dar vienas pastebėjimas - giminaitė pediatrė (jau apie 60 m.) iš paktios pataria nutraukti MP, sako,, ...pamatysi, baigsi maitinti, baigsis alergijos..."Gal kam taip ir buvo? Nors kauno klinikų alergologė imunologė patarė maitinti MP - berniukui dabar geriausia. net nežinau g.gif daug nuomonių dėl MP maitinimo su AD.

Nu man nustojus maitinti, berimu nepamazejo, gal tik reguliuoto buvo lengviau.... Nors ir maitindama pati dietos laikiausi, bet suprasti nuo ko beria, nesiseke... Nuo 4,5 men. nustojau maitinti.... Misinukai jokie netiko... Tik Aptamil alergy care kazkiek sumazino slapiavimu.... Net Neocate berimus nueme tik kelioms dienoms.... Sugrizo berimai su dviguba jega vos po keliu dienu.... dabar primaitinimas yra labai sunkus.... Kol kas valgom tik grikius su triusiena ir ryzius su obuoliu.... Bet berai dar vis.... Is tu produktu man itarima kelia ryziai arba abuoliai... Kol kas visiskai pasitikiu tik grikiais ir triusiena...
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2012 12 10, 13:14)
Nu man nustojus maitinti, berimu nepamazejo, gal tik reguliuoto buvo lengviau.... Nors ir maitindama pati dietos laikiausi, bet suprasti nuo ko beria, nesiseke... Nuo 4,5 men. nustojau maitinti.... Misinukai jokie netiko... Tik Aptamil alergy care kazkiek sumazino slapiavimu.... Net Neocate berimus nueme tik kelioms dienoms.... Sugrizo berimai su dviguba jega vos po keliu dienu.... dabar primaitinimas yra labai sunkus.... Kol kas valgom tik grikius su triusiena ir ryzius su obuoliu.... Bet berai dar vis.... Is tu produktu man itarima kelia ryziai arba abuoliai... Kol kas visiskai pasitikiu tik grikiais ir triusiena...

Grikiai - ar nepriskirti prie alergizuojamčių? g.gif Mes iš grūdinių tik ryžius ir kukurūzus valgom rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Innamoratta @ 2012 12 10, 12:49)
manau, kad temperatura tikrai pakilti gali, nes tos zaizdeles yra uzdegimukai, tai gal del to ir temperatura pakilo.

O man tai labai sunku issiaiskint ar paberimas siaip atsiranda tie keli spuogeliai ar maistas netiko sad.gif(((( ka daryt ? jei pamatau paberima to dalyko nebeduot ir bandyt kazka kita? o paskui po kiek laiko vel ano bandyt ?
Dėl žaizdelių; kaip tik pamatot, tepkite Fuksin - medicininiai dažai

Gal patartumet kaip tas ivedimas tiksliau vyskta...nes as cia pabandziau avizines koses, na atrodo kazkokiu reakciju dideliu nepamaciau (tfu tfu tfu). D vit daviau, atrodo paumejo, nustojau...vakar vel daviau lasiuka is ryto, vakare atsirado nauju spuogiuku, na tai jo jau atsisakysiu...ir dar pradejau cuku su fruktoze itarti, bet labai kazkaip sunku man susigaudyti sad.gif((

Atsakyti
QUOTE(arunele @ 2012 12 10, 18:00)
Grikiai - ar nepriskirti prie alergizuojamčių? g.gif Mes iš grūdinių tik ryžius ir kukurūzus valgom rolleyes.gif
Papildyta:

Nuo kukuruzu mano maziuka stipriai beria...
Atsakyti
QUOTE(meow @ 2012 12 10, 12:33)

bananas kietina vidurius. o jei ir naudoti, tai reikia pirkti toki, kur jau ant zieves juodu taskeliu turi smile.gif man pediatre aiskino, kad kai tie taskeliai yra, tai kazkokios kenksmingos medziagos nebeturi bananai, kitaip sakant, tuomet jie buna sunoke jau.
Zodziu, as pasiulyciau ve ta pati avokada smile.gif zaliaskuriai turi buti ne kieti ir ne minksti kaip plastelinas, o tie tokie tamsiaskuriai, tai gali buti ir kieti isoreje, bet viduje prinoke 4u.gif

Pagal virbuliu nuomone mano vaiks gali vaikyti kiausini, nuo kurio anafilaksinis, bet kokia mesa ir visus kitus draudziamus produktus. Taip, mes visi tuo klausimu taip pat turime po savo nuomone 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzhine: 10 gruodžio 2012 - 18:43
QUOTE(leja06 @ 2012 12 10, 19:13)
Nuo kukuruzu mano maziuka stipriai beria...

o aš maniau kukurūzai iš vis nekalti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2012 12 10, 19:41)
bananas kietina vidurius. o jei ir naudoti, tai reikia pirkti toki, kur jau ant zieves juodu taskeliu turi smile.gif man pediatre aiskino, kad kai tie taskeliai yra, tai kazkokios kenksmingos medziagos nebeturi bananai, kitaip sakant, tuomet jie buna sunoke jau.
Zodziu, as pasiulyciau ve ta pati avokada smile.gif zaliaskuriai turi buti ne kieti ir ne minksti kaip plastelinas, o tie tokie tamsiaskuriai, tai gali buti ir kieti isoreje, bet viduje prinoke  4u.gif

Pagal virbuliu nuomone mano vaiks gali vaikyti kiausini, nuo kurio anafilaksinis, bet kokia mesa ir visus kitus draudziamus produktus. Taip, mes visi tuo klausimu taip pat turime po savo nuomone  4u.gif

Kaip issirinkti tinkama avokada? ir ar reikia kaip nors apdorot pries valgant? Atsiprasau uz kvaila klausima, bet as nei moliugo, nei cukinijos nei avokado nesu simta metu valgius ir siaip gal tik koki karta kur nors netycia ragavus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2012 12 10, 21:01)
Kaip issirinkti tinkama avokada? ir ar reikia kaip nors apdorot pries valgant? Atsiprasau uz kvaila klausima, bet as nei moliugo, nei cukinijos nei avokado nesu simta metu valgius ir siaip gal tik koki karta kur nors netycia ragavus  doh.gif

Reikia desimt kartu suklysti, tad ajau zinai ko ieskai smile.gif AS nuplaunu. viduryje yra toks didelis kaulas, todel padalinu avokad ai keturias ar dvi dalis ir visa mase lengvai nusiima nuo kaulo. zieve nevalgoma.
viskas vyksta mazdaug taip kaip sitame filmuke, tik as kauliuko su peiliu taip neisimineju, nes dazniausiai vaiku yra salia.
Atsakyti