Žr. paskutinę žinutę

QUOTE(astoria @ 2013 02 28, 10:35)
Klausiate: Kur as parasiau, kad i klausima "ar mokote sunu tokiais budais" as atsakiau TAIP ??? gal galit pacituot doh.gif ???
Ar atsakiau?
Ar atsakiau?
nesusisnekam

TAIP, as sunu mokysiu spresti problemas visais imanomais budais ( kaip ir sprendziau pati butent konkretu atveji apie kuri snekam) - is pradziu elgiesi kaip doras pilietis ir kvietiesi policija, kai policija nesureaguoja, bandai perspeti zmogu pats ir jeigu jau tada niekas nepasikeicia, galima pasiieskot kitokiu budu, kurie padetu ( siuo atveju, kai rastu ant masinos sono rakto zyme, kita karta pagalvotu , kur stato masina).
Nesakiau, kad TAIP, iskart imi rakta ir varai braizyt dureliu masinos.
Papildyta:
Prisiminiau atveji, kuris ne per seniausiai buvo aprasytas, per TV rodytas...
Viena mokini pastoviai stumde, muse ir is jo saipesi klasiokas ( ar tik ne miesto tarybos nario sunus

va Jums ir teisiniai keliai, nesakau, kad nereikejo kreiptis i policija ar dar kazkur. bet ka tai pakeite??? aciu Dievui, kad to vaiko netycia neuzmuse tas erelis.
As suprantu, kad gyvenam teisinej valstybej, policija mus turi saugoti ir ginti, valdzia rupintis musu eiliniu zmoniu gerove ir t.t. Bet ar realiai taip yra ?
Esme tokia, kad pati as neinu ir nekenkiu specialiai aplinkiniam, nestatau masinu tam neskirtose vietose, neuliavoju naktim ir netrukdau kaimynam, neniokoju kaimynes darzo po langais, mano sunus mokykloj gerbia mokytoja ir klasiokus, nesisaipo, nesimusa, neuzgaulioja kitu... todel tokio elgesio tikiuosi is kitu zmoniu. O kai atsiranda zmoniu, kurie piktybiskai kenkia ir elgiasi taip, kad realiai trukdo kitiems, problema sprendziu. Pirmiausiai bandau sprest civilizuotai, jei taip neiseina, sprendziu kitaip. Bet problema buna isspresta.
QUOTE(astoria @ 2013 02 27, 20:31)
Pvz. man išties keista, kad kažkas moko savo vaikus, aplinkinius mušti iki, kad neatsistotų.
Mane irgi taip mokė.

QUOTE(astoria @ 2013 02 27, 20:45)
Regis, jūs kitoje temoje rašėte, kad kažkam nepatinka, kur jūs savo šunį vedžiojate. O jei tas kažkas sumanytų "pakovoti už save" ir pvz. patykojęs sužalotų šunį (...)
Aš pati paskambinau policijai. Jie davė "palaiminimą" ramiai vedžioti šunį.

QUOTE(due drops @ 2013 02 27, 21:24)
O nepagalvojate,kad kazkam jus galite nepatikti?
Visiems neįtiksi. Net jei ir elgiesi taip, kaip norėtum, kad su tavimi elgtųsi. Tik va kai tavo elgesys tik iš principo kažką nervina, tai niekas ir nepuola, tik burbuliuoja, nes suvokia, kad nėra pagrindo imtis veiksmų.

QUOTE(Arretė @ 2013 02 28, 11:01)
Mane irgi taip mokė.
Iki tokio lygio, kad neatsistotų neteko vožtelti, bet porą kartų gavo kaip reikiant. Daugiau provokacijų nebebuvo. Būna žiaurių vaikų, įtrauktų į bandą, elgiasi kaip ne viso proto, tai jie lenda, lenda, jei nieko nedarai, provokacijos tik didėja, todėl labai svarbu laiku ir vietoj išjungti jiems tokias mintis.

maniskis labai ramus, darzely pastoviai apkandziotas vaiksciodavo, su melyne namo yra parejes, is mokytojos suzinau, kad klases erelis per galva su zaisliniu sautuvu trenke kazkada.... kiek galima ? aisku, ejau pas mokytoja, sautuvai uzdrausti visoj mokykloj dabar ( zaisliniai aisku

bet esme tokia, kad as visada ji mokiau, jog mustis negalima, reikia apgint mergaites ir silpnesnius, negalima tyciotis is kitu ir pan. bet sakiau ir tai, kad jeigu jau tave musa, skriaudzia, spardo ar pan. tai pylk i dantis skriaudikui , kad atsoktu jam fantazija visam laikui.
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 28, 10:08)
bet sakiau ir tai, kad jeigu jau tave musa, skriaudzia, spardo ar pan. tai pylk i dantis skriaudikui , kad atsoktu jam fantazija visam laikui.
mano vaikas kažkada parėjo perskelta kakta - ji sukosi paimti telefono, kažką užkliudė ir tas kažkas ryškiai apsigynė - smogė kumščiu į galvą.
Jūsų aprašytoje situacijoje teisėsauga nelabai ką gali padaryti. Kadangi mokslas iki 16 metų Lietuvoje yra privalomas, iš valstybinės mokyklos jaunesnį, nei 16 metų mokinį pašalinti praktiškai neįmanoma. Ypač kai įsikiša vaikų teisės ir teigia, kad mokyklos pakeitimas skriaudikui atneš žalos. Neatsimenu, koks skriaudimo amžius, bet, regis, buvo rašyta, kad dėl amžiaus baudžiamojon atsakomybėn jo patraukti negalima. Aš sutinku, kad ši situacija, kai ginamas skriaudikas,o ne auka, yra absurdiška. Ir nelabai, ką čia galima padaryti. Nebent pakeisti mokyklą. Mokyk nemokęs sumuštą vaiką apsiginti, bet jei fizinė jėga smarkiai skiriasi jokia "motyvacija" nepadės.
Turbūt rašysite, kad yra ir kitų, neteisėtų būdų. Pakomentuočiau, bet, kad vėl neįsiveltume į beprasmę diskusiją, susilaikysiu
Turbūt rašysite, kad yra ir kitų, neteisėtų būdų. Pakomentuočiau, bet, kad vėl neįsiveltume į beprasmę diskusiją, susilaikysiu

QUOTE(Karusia @ 2013 02 28, 11:13)
mano vaikas kažkada parėjo perskelta kakta - ji sukosi paimti telefono, kažką užkliudė ir tas kažkas ryškiai apsigynė - smogė kumščiu į galvą.
ne, as ne apie tokius atvejus kalbejau

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 28, 11:08)
maniskis labai ramus
bet sakiau ir tai, kad jeigu jau tave musa, skriaudzia, spardo ar pan. tai pylk i dantis skriaudikui , kad atsoktu jam fantazija visam laikui.
Taigi, kad mokinęs nemokink, kaikurie vaikai tokio ramaus būdo, kad geriau patylės, pakentės, o apsiginti tiesiog neišeina... Aš irgi buvau rami, nekonfliktiška, tik skirtingai nuo jūsų sūnaus, turėjau stiprų instinktą gintis ir kitus ginti (ne kumščiais, žinoma).

QUOTE(astoria @ 2013 02 28, 11:15)
Jūsų aprašytoje situacijoje teisėsauga nelabai ką gali padaryti. Kadangi mokslas iki 16 metų Lietuvoje yra privalomas, iš valstybinės mokyklos jaunesnį, nei 16 metų mokinį pašalinti praktiškai neįmanoma. Ypač kai įsikiša vaikų teisės ir teigia, kad mokyklos pakeitimas skriaudikui atneš žalos. Neatsimenu, koks skriaudimo amžius, bet, regis, buvo rašyta, kad dėl amžiaus baudžiamojon atsakomybėn jo patraukti negalima. Aš sutinku, kad ši situacija, kai ginamas skriaudikas,o ne auka, yra absurdiška. Ir nelabai, ką čia galima padaryti. Nebent pakeisti mokyklą. Mokyk nemokęs sumuštą vaiką apsiginti, bet jei fizinė jėga smarkiai skiriasi jokia "motyvacija" nepadės.

nesamone. turiu konkretu pavyzdi. maniskio klasej yra vaikas, kuris piktybiskai musesi. ne siaip sau musesi, o dauze viska, kas pakliudavo po ranka. ir mokytoja gavus nuo jo is kumscio yra. mergaites smaugdavo, berniukus dauzydavo rankom, kojom ( PIRMOKAS

Papildyta:
QUOTE(Arretė @ 2013 02 28, 11:24)
Taigi, kad mokinęs nemokink, kaikurie vaikai tokio ramaus būdo, kad geriau patylės, pakentės, o apsiginti tiesiog neišeina... Aš irgi buvau rami, nekonfliktiška, tik skirtingai nuo jūsų sūnaus, turėjau stiprų instinktą gintis ir kitus ginti (ne kumščiais, žinoma).
Na, bet mergaitei lengviau išgyventi mokyklą nei berniukui. Nors šiais laikais turbūt jau vienodai... 

kaip jau jam iseis apsiginti taip, bet esme tokia, kad jis zino, jog as ji palaikysiu tuo atveju, jei jis kam gerai "duos grazos" tokiu atveju, kai bus musamas ar spardomas. bet jei pirmas prades sulauks pasekmiu ir as jo nepaglostysiu

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 02 28, 11:36)
1. nesamone. turiu konkretu pavyzdi. maniskio klasej yra vaikas, kuris piktybiskai musesi. ne siaip sau musesi, o dauze viska, kas pakliudavo po ranka. ir mokytoja gavus nuo jo is kumscio yra. mergaites smaugdavo, berniukus dauzydavo rankom, kojom ( PIRMOKAS
). jegos turi kaip velnias ir vaikai nuo jo neapsigindavo. tevai susauke susirinkima, surinko parasus. buvo sudaryta komisija, vaikui ir motinai paskirtas psichologas, vaikas privalomai veztas tirti i raidos centra ir buvo duoti 2 menesiai bandomojo laikotarpio. buvo aiskiai pasakyta,kad jeigu per ta laika situacija nepasikeis, vaikui bus skirtas namu mokymas. 2. siai dienai jau antri metai jam yra paskirta atskira pedagoge, kuri su juo suole sedi visa laika. elgesys pasikeite. aisku, buna , kad jam dar "susviecia", BET.. ka as noriu pasakyt. Buvo tevu, kurie neapsikente, ejo patys su tuo vaiku sneketis, buvo kurie jam pagrasino viesai pries visa klase, buvo kas ir pakrate gerai. 3. Idomiausia tai, kad tuos vaikus, kuriu tevai su juo "ne teisiniu budu" pasikalbejo, jis apeina ratais. O kartais vis dar jam uzkliuva tie vaikai, kuriu tevai nieko nedare ( ta prasme paliko viska pedagogu ir mokyklos valiai). Ir sakykit ka norit, bet taip yra.

1. Tada jūs žinote geriau.
2. O per pertraukas jį taip pat lydi? Jūsų aprašytoje istorijoje, regis, smurtaujama buvo ne pamokų metu.
3. Manau, pradinukui suaugę žmonės kelią didesnę baimę, nei nebaudžiamam pasijutusiam paaugliui.
QUOTE(astoria @ 2013 02 28, 11:48)
1. Tada jūs žinote geriau.
2. O per pertraukas jį taip pat lydi? Jūsų aprašytoje istorijoje, regis, smurtaujama buvo ne pamokų metu.
3. Manau, pradinukui suaugę žmonės kelią didesnę baimę, nei nebaudžiamam pasijutusiam paaugliui.
1. as pavyzdi pateikiau, kad imanoma vaika iki 16 metu ismesti is mokyklos. bet kai tas vaikas turi tevus itakingesnius, tai gal sunkiau tada
2.taip, ir per pertraukas. smurtaujama buvo ir pamoku, ir ne pamoku metu. jam buvo vienas juokas pamokos metu atsistot, prieit prie kito vaiko ir trenkt kumsciu jam i galva. siaip sau.
3. yra tiesos, bet bet kuriuo atveju, as manau, kad jeigu tas vaikas ( as apie ta atveji, kuri rode per TV ) skriaudziamas butu turejes ne tik mama, kuri viska sprende kaip reikia teisinej valstybej, bet ir gera uznugari ( tete, broli, dede ar pan.), antro karto , kai jam baigesi smegenu sukretimu galejo ir nebuti.