Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuviškų daugiabučių laiptinių ypatumai

QUOTE(Violetisimo @ 2013 03 10, 14:18)
Žinau,kvaila buvau ir naivi 4u.gif  Galėčiau dirbti kokiam muziejuj už 900lt... Ai tiek to  smile.gif

Muziejuj darbo negautumet,ten vietos uzimtos milijonui metu i prieki cool.gif .
As pati rinkausi neperspektyvia specialybe.Bet po studiju mikliai persikvalifikavau.Kai valgyt norisi,nera laiko verkti del neteisybes,kad niekas nepaduoda man darbo vietos pagal specialybe.Ir labai tuo patenkinta,kad persikvalifikavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 10, 15:57)
Muziejuj darbo negautumet,ten vietos uzimtos milijonui metu i prieki cool.gif .
As pati rinkausi neperspektyvia specialybe.Bet po studiju mikliai persikvalifikavau.Kai valgyt norisi,nera laiko verkti del neteisybes,kad niekas nepaduoda man darbo vietos pagal specialybe.Ir labai tuo patenkinta,kad persikvalifikavau biggrin.gif

drinks_cheers.gif aš irgi tą pafį žadu iškart po baigimo
Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2013 03 10, 15:55)
Panieka mano, ne jusu atzvilgiu,o visu ,kurie mano ir tiki,kad parsiveza uz dezuciu daryma 10tukst.  biggrin.gif
Studijavau ta pati,ka ir dirbau. Ir niekas nepadejo.
Islaikytine niekada nenoreciau buti,todel sveikintina,kad jus pati bandote gyvenimo visas peripetijas. mirksiukas.gif

Suprantu tiesą sakant,kodėl ta panieka gimsta. Anksčiau (kai kurie ir dabar) girdavosi pasamiškais pinigias,dLinamais vos tik kirtus kitos valstybės sieną. Dažniausiai faktai apie darboir gyvenimo salygas nutylimi,o "ariantys Lietuvoj už centus" maišomi su žemėmis ir kvailinami. Todėl dabar gaunasi atvirkštinė reakcija - esi puolamas,vadinamas melagiu,jei pasakai,jog užsienyje gyveni GERAI. Be 10 žmonių bute,be pigiausio maisto,be pašalpų prašymo ar pan. Tiesiog gyveni puikiai. Tiesiog norėjau pasakyti,kad visokių istorijų būna ir kaip ne visi Lietuvoje yra bomžai,taip ir ne užsienyje gyvenantys juodadarbiai žeminami imigrantai,dirbantys ir gyvenantys baisiausiomis salygomis 4u.gif
Atsakyti
Yra tokia rusis zmoniu, kuriem visada viskas blogai ar jie gyventu LT, JK ar paciam rojuj, vistiek aplinkiniai moliai, valdzia vagys, sistema tik biurokratams...tik jie patys balti ir pukuoti biggrin.gif
Del parsivezamu pinigu tai nezinau apie kokia sali kalbama ir apie koki laiko tarpa ir aisku kokios darbo valandos buvo. Pvz JK pasirasant standartine darbo sutarti kai darbas pamainom iskaitant savaitgalius (t.y.savaitgalis apmokamas standartiniu tarifu), darbas uz minimuma ir is uzdarbio atskaiciuojama uz busta ir maitinima, tokia suma parsivezti gan sunku, beveik neimanoma. Juk logiskai galvojant legaliai dirbant ir mokant mokescius, mokant uz busta ir maista (kazkokiu budu dardavys turi susigrazinti tas islaidas), sumokant kazkokia suma reikalus tvarkanciai agenturai uz dokumentu tvarkyma, plius kitos butinos minimalios islaidos (higiena, lauktuves, skrydziai)...kokia turi buti dezutes savikaina?? Kai as studijavau ir dirbau prasta darba uz minimalu valandini, bet imdavau visus siulomus virsvalandzius, savaitgalius ir papildomus darbus (vasara su dviem pilnais laisvadieniais per visa vasara), pinigu prisitaupius turejau, nes paprasciausiai nebudavo kada ir kur ju isleist neskaitant maisto ir busto. Jauna buvau tai sveikata paveze ir gera pamoka gyvenimui apie pinigu ir darbo verte. Kai gyvenimas isivaziavo aisku pasikeite islaidos, nes perki daiktus gyvenimui, o ne taupai pinigus parsivezimui namo, norisi laisvalaikio ir t.t. todel gyvenant taip susitaupyti sunku, nebent is prigimties esi taupus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 03 10, 23:27)
Yra tokia rusis zmoniu, kuriem visada viskas blogai ar jie gyventu LT, JK ar paciam rojuj, vistiek aplinkiniai moliai, valdzia vagys, sistema tik biurokratams...tik jie patys balti ir pukuoti biggrin.gif

drinks_cheers.gif Mano drauges,ji Niujorke padare puikia karjera,mintis.Ji tiesiai rezia "durniams visur blogai" cool.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 03 10, 01:39)
Taip mes gyvename skurdziau nei Vakaru Europoje,niekas to ir neneigia.Neimanoma valstybei,kuriai 23 metai konkuruoti su ilgaamzemis salimis.Bet jus nepaskaiciuojate kiek kainuoja komfortas.Kad gali kalbeti sava kalba,aplinkui draugai ir gimines.Ir tu nesi tas asmuo,kuri uzsipuls skinheadai ir sakys "go home".
Neivertinat gryno oro,gero maisto,nedideliu atstumu.Visa tai turi savo kaina biggrin.gif
Jei zmogus tikrai nepragyvena ir uzsienyje randa puikiu galimybiu-saunu.Bet rasyti,kad visiems cia blogai,tai tikrai nesamone. schmoll.gif

jums komfortas yra sneket sava kalba ir vazinet mazus atstumus, o kitiem, tarp ju ir man, yra ismokti kitas kalbas, kulturas. sakinys apie skin head'us isvis is keistenybiu sferos, nes procentaliai uzsienyje tai nenutinka dazniau, nei kad lt.
p.s as myliu lietuva ir nesakau kad net blogai, tiesiog nera aukso nei lietuvoj, nei uzsienyje, bet jaunam zmogui, mano galva, yra tiesiog nuostabu isvaziuot is jos ir pamatyt kaip pasaulietiski zmones gyvena.
Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2013 03 10, 11:29)
nu bet DEŠIMT tūkstančių litų!!! ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

hihihi.gif

o ko jūs juokiatės? Kažkada per TV mačiau, kad žmonės į Norvegiją vasarą dirbti važiuoja. Viena,mažo miestelio mokytoja berods, sakė, kad per vasara užsidirba beveik tiek,kad taupiai galėtų iki kitos vasaros pragyventi ir nedirbant. Ir buvo kalbama apie panašias sumas kaip jūsų išjuokti 10 tūkst. ar kiek didesnes.
Atsakyti
QUOTE(oceano @ 2013 03 11, 08:44)
o ko jūs juokiatės? Kažkada per TV mačiau, kad žmonės į Norvegiją vasarą  dirbti važiuoja. Viena,mažo miestelio mokytoja berods, sakė, kad per vasara užsidirba beveik tiek,kad taupiai galėtų iki kitos vasaros pragyventi ir nedirbant. Ir buvo kalbama apie panašias sumas kaip jūsų išjuokti 10 tūkst. ar kiek didesnes.

Taip.Mano kelios pažystamos išvažiuoja būtent sezoniniam darbui.Dirba maždaug nuo balandžio iki rugpjūčio mėnesio.Užsidirba tiek,kad gali žmoniškai sau atsipūtę čia pražiemoti.Darbas geras,pabūna normalioj civilizacijos,kur žmonės gatvėse šypsosi ir mandagūs,kur nebaisu vakare išeiti pasivaikščioti ar vėliau namo gryžti.
Atsakyti
vienu žodžiu,jei skurdžius-esi kvailys,jei turtingas-Lietuvos perspektyva,nieko naujo
Atsakyti
QUOTE(marytexxx @ 2013 03 11, 10:34)
vienu žodžiu,jei skurdžius-esi kvailys,jei turtingas-Lietuvos perspektyva,nieko naujo

Jei turtingas,tai slepia mokesčius,reiškia ,kaip ir neturtingas,gaudamas pašalpas,apvaginėja mus visus.Tik vienas vienaip ,kitas kitaip biggrin.gif
Tegyvuoja broliška lygybė biggrin.gif
Atsakyti
Sakot uzsieniuose gatvej visi sypsosi ir nebaisu vakare iseiti ar veliau grizti!? Kaip cia pasakius... Ar cia naudot pavyzdzius, kur issvajotoj amerikej vaikus mokyklose saudo, skandinavijoj paauglius saudo ir sprogdina miesto centra (api skandinavu saltuma kazkur yra straipsnis), galima ir 7/7 Londono ivykius pamineti ar kaip vos praeita savaite psichiskai nesveikas vyras mergaite vaziuojancia i mokykla nudure... Nu tiesiog rojus, kur bepaziuresi smile.gif

Ismokti kitas kalbas ir pazinti kitas kulturas yra geras dalykas, sveikintina ir skatintina. Taciau emigravimas su visa, nes Lietuvoj taip blogai,kad blogiau negali buti, yra visaikas kita. Yra as, kai ir Due drops, kalbejima sava kalba, vyvenima savoj saly vertinu kaip komforta smile.gif Sunku tai paaiskinti, reikia paciam patirti, kad suprast tikraja to reiksme.
Atsakyti
neagituoju už brolybė ir vienybė,nebuvo jos ir nebus,nepasiilgau ir tarybinių laiku,mano tėvam žadėjo šviesų komunizmo rytoju,o dabar tik pasaulio pabaigos eilines laukiam,nesakau,kad viskas ir visur blogai.
Atsakyti
Maryte, tai ką jūs sakot?
Noriu replikuoti į nuomonę (?) apie emigraciją kaip būdą mokytis kalbų ir kultūrų (nežinau, kaip tai yra įmanoma; gal suprasti, o ne mokytis?). Būdų suprasti kitas kultūras ir išmokti kitų kalbų yra ir be emigracijos. Kelionės, savišvieta, komunikacija su kitataučiais ir kitakultūriais. Emigracija - ne vienintelis kanalas tokioms žinioms ir tokiam žinojimui.
Sezoninis darbas, atleiskit, bet ne emigracija. Nuvažiavo, parinko uogas, parvažiavo, nusipirko kažką ir gyvena, dirba čia. Jei tik yra ukvatos. Ne kiekvienas, aišku, turi trobelę prie jūros, kurią vasarą gali nuomot ir taip pinigų užsidirbt papildomai; musiet todėl ir važiuoja.
Į Adrijos repliką apie besišypsančius ten ir susiraukusius čia. Nusišypsokit ir jums nusišypsos. O vakarais neapšviestom gatvėm vaikščioti yra padidinto pavojaus kelionė visur. Tiek LT, tiek UK, tiek USA.

pildau:
Va, ir NT ten pigus kaip pieno pakelis: pirkite namą už vieną svarą.*

* Yra papildomų sąlygų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neverk, mama: 11 kovo 2013 - 10:53