Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Daluksa @ 2012 11 20, 16:12)
O kodėl manot, kad keistai?  4u.gif Ar aš čia kažko nematau? blink.gif

QUOTE(Dantiste @ 2012 11 20, 16:21)
Kad leidžia iš vidurio, kaip įprasta g.gif gal kad vienas lapas nulaužtas, tai jums tas naujas lapukas ne vietoj atrodo? smile.gif

As suprantu, kad virsuje naujas lapukas, bet man keistai atrodo lapukas apacioje, po ziedstiebiu ax.gif .

QUOTE(Davina @ 2012 11 20, 17:46)
manau huga klausia apie augini ties zemiau ziebstiebio pradzios. Kadangi man tai nepanasu i ziedstiebi, tai manau tai keikis  4u.gif

Vat ir as pagalvojau, kad gal gaketu keikis buti, nes kazkaip visada lapus leidzia is vidurio, o cia kazkaip palei saknis g.gif . Nemaciau dar , kad taip naujus lapus augintu. As nesu patyrusi ju auginime, todel ir smalsu pasidare kas tai galetu buti rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2012 11 20, 17:00)
4u.gif aciu, cia noriu mamai kaledu proga dovanele kokia nors brangesne padaryt  rolleyes.gif sau neisdrisciau pirktis nes tikrai nupopinciau  doh.gif  lotuliukas.gif

Įvertinkite ir tai, kad mama gali ta rūšine orchidėja nusivilti - dažnai jų kainos būna didelės, o žiedai tikrai ne tokie įspūdingi kaip hibridinių (kalbu apie phalaenopsius).

Aišku yra nuostabių rūšinių įspūdingai žydinčių (kad ir vandų, katlėjų), bet jas pražydint, o ir augint jau reikia sugebėt - aš nepatyrusiam augintojui bijočiau tokią dovanot, vien tam, kad žmogui neprimest dar kažkokių papildomų pareigų (neužteks tokios gėlės tiesiog ant palangės pastatyt ir palaistyt prisiminus) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2012 11 20, 18:02)
As suprantu, kad virsuje naujas lapukas, bet man keistai atrodo lapukas apacioje, po ziedstiebiu  ax.gif .

O aš supratau, kad man reikia akinių blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2012 11 20, 18:02)
As suprantu, kad virsuje naujas lapukas, bet man keistai atrodo lapukas apacioje, po ziedstiebiu  ax.gif .
Vat ir as pagalvojau, kad gal gaketu keikis buti, nes kazkaip visada lapus leidzia is vidurio, o cia kazkaip palei saknis  g.gif . Nemaciau dar , kad taip naujus lapus augintu. As nesu patyrusi ju auginime, todel ir smalsu pasidare kas tai galetu buti  rolleyes.gif .
bet gal cia ne keikis..?kazkaip labai jau zemai...gal naujas ziedkotis?nelabai aisku is foto...
Atsakyti
Sveikos,
esu naujoke supemamoj, noriu prisijungti i mylinciu orchideju bureli smile.gif
Pagaliau atsikraustem i naujaji buta ir dziaugiuos galedama auginti geles. Viena mano orchideja Phalaenopsis anksciau augo pas busima anyta, o dabar parsigabenau i savo namucius, tik deja be zieduku, nukrito tenai del sauso oro turbut. Vakar vis skaiciau skaiciau kurioj vietoj reikia nukirpti ta ziedkocio dali. Nukirpau ir vis mastau ar toje vietoje reikejo nukirpt
user posted image
Pasakykit ar teisingai? Liko 3 nareliai, vienas visai salia issisakojimo.
Kita bedele - saknys, kelios puva? Manau, jog reiketu orchideja persodint user posted image
O linksmoji dalis ta, kad vakar nusipirkau dar viena is ermitazo user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agneam: 21 lapkričio 2012 - 17:34
QUOTE(Agneam @ 2012 11 21, 17:25)
Pasakykit ar teisingai? Liko 3 nareliai, vienas visai salia issisakojimo.

Kita bedele - saknys, kelios puva? Manau, jog reiketu orchideja persodint

tokį, jau su buvusia šakele, kirpčiau iki pagrindo ir laukčiau naujo, gražaus žiedynstiebio smile.gif

supuvusios šaknys yra rudos ir tuščiavidūrės, man atrodo, šios, kur matosi, ne tokios, jos kietos (tikriausiai), tiesiog sudžiuvo, mirusios, aš pašalinčiau, tuo labiau matosi, kad yra pakankamai gerų sveikų šaknų. o persodinti reikėtų, jei supuvusių šaknų yra vazono viduje.
Atsakyti
o ten antroj nuotraukoj, po kairiukais is kart po lapu, ne naujas ziedstiebis? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Davina @ 2012 11 22, 12:04)
o ten antroj nuotraukoj, po kairiukais is kart po lapu, ne naujas ziedstiebis?  rolleyes.gif

Ir man taip atrodo. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 11 21, 17:43)
tokį, jau su buvusia šakele, kirpčiau iki pagrindo ir laukčiau naujo, gražaus žiedynstiebio smile.gif

supuvusios šaknys yra rudos ir tuščiavidūrės, man atrodo, šios, kur matosi, ne tokios, jos kietos (tikriausiai), tiesiog sudžiuvo, mirusios, aš pašalinčiau, tuo labiau matosi, kad yra pakankamai gerų sveikų šaknų. o persodinti reikėtų, jei supuvusių šaknų yra vazono viduje.

Aciu uz atsakymus smile.gif ta prasme iki pagrindo? tai cia prie pat ziedstiebio prazios (prie pat lapu) kirpt ar virs to pirmojo narelio?
Tos rudos saknys tai jos kietokos. Jas taip paprastai pasalint ir cinamonu apibarstyt kirpimo vieta?
As paziurejau ir vazonelio dugna, tai saknys apacioj baltos (nesausos). Nieko blogo cia?

Aciu Jums, kad pastebejot naujaji ziedstiebi, jis pasirodo tikrai yra. Visai demesio i ji neatkreipiau biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneam @ 2012 11 23, 14:39)
Aciu uz atsakymus smile.gif ta prasme iki pagrindo? tai cia prie pat ziedstiebio prazios (prie pat lapu) kirpt ar virs to pirmojo narelio?
Tos rudos saknys tai jos kietokos. Jas taip paprastai pasalint ir cinamonu apibarstyt kirpimo vieta?
As paziurejau ir vazonelio dugna, tai saknys apacioj baltos (nesausos). Nieko blogo cia?

Aciu Jums, kad pastebejot naujaji ziedstiebi, jis pasirodo tikrai yra. Visai demesio i ji neatkreipiau biggrin.gif blush2.gif

tai zuzla turejo omeny, kirpt prie pas lapu, tuo labiau kad auga naujas ziedstiebis, tai tas plikas 'pagalys" tikrai grozio nesuteiks schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agneam @ 2012 11 23, 16:39)

o aš nekirpčiau ir pažiūrėčiau ką pati orchidėja "pasakys" - gali būti, kad atsibus miegantys pumpurai ir išleis naujus žiedynus arba tas senas žiedstiebis paruduos ir tada jau jį nukirpsit prie pagrindo. Galima pabandyt "pažadint" pumpurus, tai yra ties kiekvienu nareliu yra pumpurą dengianti "odelė" tai ją nagu iš šono galima gražiai nukrapštyt nepažeidžiant pumpurėlio - dažnai po tokios procedūros iš akutės ima augt naujas žiedynas mirksiukas.gif

Aš anksčiau visad peržydėjusį žiedstiebį nukirpdavau, bet kelios orchidėjos, kurioms pamiršau tą procedūrą iš kart atlikt, labai gražiai iš pumpurų naujus žiedus išleido ir aišku tokiu būdu žydi daug gausiau (o šalia gražiai užsiaugino ir naują žiedstiebį).

Be abejo atsižvelgiu koks tas likęs senas žiedstiebis - jei ilgas, neišsišakojęs, neišvaizdus, tai jau tikrai kerpu, bet jei tvirtas, gražiai nuaugęs, tai visad palaukiu pačios orchidėjos "nuomonės" biggrin.gif

Rudos šaknys gali būti gyvos, tik jų apvalkalas (velomenas) gali būti pažeistas kieto vandens arba trąšų mirksiukas.gif Bet tokios šaknys sugeba puikiai funkcionuoti. Bet kaip yra jūsų atveju bent iš įdėtos nuotraukos aš nesuprantu, neįžiūriu ax.gif

Apačioje baltos šaknys todėl, kad negauna šviesos - kad būtų žalios jos turi vykdyti fotosintezę, o tam reikalinga šviesa. Bet phalaenopsiai tam turi lapus, ir šaknys vykdo gal pusę procento jiems reikalingos fotosintezės (iš esmės tai jokios reikšmės augalo gyvavimui neturi) 4u.gif
Atsakyti
Zuzla 2012 09 20, 10:30 rašė: "dažniausiai šakelės subrandina mažiau žiedų nei naujas žiedynstiebis".
Dabar Mumrikas rašo: "Aš anksčiau visad peržydėjusį žiedstiebį nukirpdavau, bet kelios orchidėjos, kurioms pamiršau tą procedūrą iš kart atlikt, labai gražiai iš pumpurų naujus žiedus išleido ir aišku tokiu būdu žydi daug gausiau (o šalia gražiai užsiaugino ir naują žiedstiebį)".

Tai kokia ta tikroji tiesa? gausiau žydį iš senų žiedynstiebių ar iš naujų? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti