Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Uranija5 @ 2013 02 08, 16:49)
Man tai panašu į Dendrobium nobile hibridą  4u.gif
Papildyta:
Įvairiai būna, karta išleidžia šakeles iš miegančių akučių, o kartais po kurio laiko sunyksta..

aciu 4u.gif

o tas senas patrumpintas sakas kazin galima isvis nukirpti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 02 08, 13:19)
sunku pasakyti kas tas visiškai sudžuvusios - jei tik apdžiuvusios, tai kaip ir pavytę lapai po kiek laiko atsigauna - visiškai gražiai nebeišsilygina, bet savo funkcijas puikiai atlieka. O jei jau sudžiuvo negyvai, tai ir psio - tokie džiuvėsėliai ir liks kiek bemirkytumėt (nebent tik gali pradėti pūti)  4u.gif

Na pirma buvo balti sudžiuvę šakniukai, apklosčiau tai va dabar jau tamsiai tamsiai žali, kažkokios masės viduj jau jaučias yra bet dar pasiraukšlėję. jei jau pasidarys labai įtartini lėksiu su nuotrauka į forumą 4u.gif

QUOTE(Letali @ 2013 02 08, 14:40)
teko mano miniukams siandien dar vienas persodinimas, si karta i smulkesni substrata ir viskas zymiai geriau pavyko, aisku ziedukai jau pavyto po tokiu isbandymu, bet apdejau kiminais tikiuosi gyvens  ax.gif

žinojau, kad ramiai nebūsiu kol miniuko nenusipirksiu tai va gražuolis baltais žiedaukais ant stalo pūpso. Bet pas jį kiminai neatrodo papelyje, šaknelės irgi gražios. Tai gal leist jam dar pažydėt kiminuose ir vėliau perkelt į naują substratą? g.gif

Kol išsirinkau miniuką šalia didelė orchidėja smulkiais rusvais žiedeliais taip nosį glostė, suviliot bandė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauriiana @ 2013 02 08, 15:52)
Turiu ir aš tokį.. Keistas sutvėrimas, kai gavom žydėjo baltais žiedeliais, ir trejus metus nė vieno žiedo nebuvo doh.gif  ir vietas keitėm ir ko tik nedarėm

o ką dar darėt? smile.gif dendrobiams sužydėti reikalingas ramybės periodas, gal gavo vesesnės temperatūros ar ilgiau pamiršot palaistyt, tai ir sužydėjo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 08 vasario 2013 - 18:02
Sveikos, skaiciau intrernete apie laistyma orchidejas su pomidoru trasomis. Butu idomu isgirsti kokia butu jusu nuomones apie tai?
Atsakyti
Šiandien pačiupinėjau savo nabages, ir lapeliai jau kažkiek sukietėjo bigsmile.gif
Labiausiai apmirusi ir su labiausiai susiraukšlėjusiais lapais man atrodo irgi taisosi, apatinius turbūt mes šalin, o vienas viršutinis kiek kietesnis, nebe toks suglebęs. Tad manau yra vilties. Vis tik padėjo tas vietos pakeitimas (dar tą prasčiausiai atrodančią persodinau, neapsikenčiau). Dabar mano noras kad tik tie lapai pas visas taptų vėl gražūs ir normalūs, tada jau kažko daugiau lauksiu.

Dar gal kas žinote ar tos dažytos orchidėjos, na mano atveju mėlyna dabar nužydėjusi stovi, tai ar ji jau antrą kartą iškart baltais žiedais sužydėti turėtų? Ar dar bus kažkiek tos spalvos žieduose? g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2013 02 09, 13:14)
Dar gal kas žinote ar tos dažytos orchidėjos, na mano atveju mėlyna dabar nužydėjusi stovi, tai ar ji jau antrą kartą iškart baltais žiedais sužydėti turėtų? Ar dar bus kažkiek tos spalvos žieduose?  g.gif

naujo žiedynstiebio žiedai bus balti.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 02 09, 14:27)

Aišku, tada gerai. Nors maniškis turbūt nuliūs biggrin.gif Nes dovanodamas tikėjo kad visada žydės mėlynai
Atsakyti
QUOTE(agnite @ 2013 02 09, 13:36)
Aišku, tada gerai. Nors maniškis turbūt nuliūs  biggrin.gif  Nes dovanodamas tikėjo kad visada žydės mėlynai

mėlynai žydi tik vandos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 02 09, 14:42)
mėlynai žydi tik vandos smile.gif

Aha, šitą jau išsiaiškinau.. 4u.gif
Atsakyti
man tai baisios tos dazytos orchidejos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Letali @ 2013 02 09, 16:04)
man tai baisios tos dazytos orchidejos  doh.gif

Man tai jokio baisumo tame nėra, nors gal čia skonio reikalas.
Orchidėjos kaip orchidėjos, man kai patinka jų žiedai, spalva didelės reikšmės neturi.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 02 09, 13:27)

Gavau dovanu zaliai dazyta su 2 ziedstiebiais.. jau nuzydejo, bet ziedstiebiai liko, idomu ar is seno ziedstiebio irgi baltai zydes ar uzsiliko kazkur giliau tu dazu ir nuspalvins naujus ziedus g.gif
Atsakyti