Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

aš pelėsį naikinčiau perliedama ir kokiais chemikalais (fungicidai lyg nuo tokių bjaurasčių tinka g.gif ) - kad ir pats savaime išnyks, bet gali likti sporų, kurios atsiradus tinkamoms sąlygoms vėl subujos 4u.gif
Atsakyti
klausykit poroj mano orchidėjų atsirado muselių, tokių mažučių. Nu nedaug bet bijau kad užsiveis tai atskyriau ir jas galabinu rankiniu būdu.O kaip geriausia? gal kokia priemonė yra? girdėjau kad žemę gerokai pradžiovint ir tada jos dingsta. Ar aš klystu? nes man kažkada tikrai buvo atsiradę bet savaime dingo.
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2012 12 02, 16:16)
Kiek suprantu,pelėsis atsiranda nuo drėgmės ir prasto vėdinimo, o ne nuo langų darinėjimo.

hmmm, pas mus namuose 23 laipsniai silumos ar gali prie tokios temperaturos buti dregna g.gif dabar toks klausimas iskilo, o nesusaldyciau orchideju laikydama atvira langa tokiais orais? g.gif

QUOTE(mumrikas @ 2012 12 02, 17:51)
aš pelėsį naikinčiau perliedama ir kokiais chemikalais (fungicidai lyg nuo tokių bjaurasčių tinka g.gif ) - kad ir pats savaime išnyks,  bet gali likti sporų, kurios atsiradus tinkamoms sąlygoms vėl subujos 4u.gif

nusipirkau previcur, bandysiu mirkyti jame smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cinde: 02 gruodžio 2012 - 23:11
QUOTE(cinde @ 2012 12 03, 00:10)
dabar toks klausimas iskilo, o nesusaldyciau orchideju laikydama atvira langa tokiais orais?  g.gif

na staigus temperatūros kritimas nepatinka daugeliui kambarinių augalų, nes gamtoje taip nebūna, kad per kelias minutes temperatūra nukristų keliais laipsniais (normaliai pravėrus langą temperatūra tikrai krenta, o ir šioks toks vėjukas atsiranda, nes susiduria du oro srautai - šiltas iš kambario, ir šaltas iš lauko).

Jei jau to neįmanoma išvengti, tai tada reikėtų vėdinimo metu bent nukelti orchidėjas nuo palangių ant žemės mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu uz patarimus, bandysiu kazka keisti su vedinimu, gal perkelsiu visas geles ant kokios lentynos, o palange paliksiu tuscia ir ramiai galesiu vedinti 4u.gif
Atsakyti
sveiki, na va turiu dar viena beda, nusipirkau nauja gele ir ilindau i substrata paziureti kas vyksta, o ten daug daug mazu sviesiu padariuku labai greitai laksto, tai cia ga erkutes? Isimant jos spejo ir ant pirstiniu uzbegt blink.gif vos infarkto negavau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cinde: 03 gruodžio 2012 - 14:39
perliejus actara turėtų išnykt visi padarėliai, o kas nuo actaros neišnyksta rodos neemzalis naikina - gerai būtų pasiskaityt LOD temą apie kenkėjus - ten ir kenkėjai aprašyti ir visi jų naikinimo būdai mirksiukas.gif
Atsakyti
Namu darkytojas nulauze tik ka pradejusi augti ziedkoti. Taip gaila, negaliu. Ar ji nukirpti, ar leisti augti toliau? pirma karta man tokia nesekme. blink.gif
dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2012 12 03, 21:48)
Namu darkytojas nulauze tik ka pradejusi augti ziedkoti. Taip gaila, negaliu. Ar ji nukirpti, ar leisti augti toliau? pirma karta man tokia nesekme.  blink.gif
dekui  4u.gif

palikite, is jo gali isaugti sakele 4u.gif
Atsakyti
SOS mergaitės, mano vandutei pradėjo geltonuoti lapas ir šaknys tokios baltos, o kitos į žalsvumą, kame reikalas verysad.gif , puvinuko niekur nesimato, gal drėgmės trūkumas
Atsakyti
QUOTE(Ernesta123 @ 2012 12 07, 20:48)
SOS mergaitės, mano vandutei pradėjo geltonuoti lapas ir šaknys tokios baltos, o kitos į žalsvumą, kame reikalas  verysad.gif , puvinuko niekur nesimato, gal drėgmės trūkumas

dėl vandų geriausia tikriausiai konsultuotis su forumiete xx - ji labiausiai jų auginime patyrusi ir gal galėtų kažką patart g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernesta123 @ 2012 12 07, 19:48)
SOS mergaitės, mano vandutei pradėjo geltonuoti lapas ir šaknys tokios baltos, o kitos į žalsvumą, kame reikalas  verysad.gif , puvinuko niekur nesimato, gal drėgmės trūkumas

jei gelsta apatinis lapas, gali būti, kad tiesiog nuo senumo smile.gif
kas dėl šaknų, sveikos šaknys palaistytos pažaliuoja, paskui vėl tampa baltos/sidabrinės. taigi geriausiai būtų pamatyti jūsų vandos šaknis ir tada spręsti, ar kas joms iš tikrųjų blogai smile.gif ir papasakokite, kaip prižiūrite, kur kabo/stovi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 07 gruodžio 2012 - 20:31