Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepijimas ne pagal skiepų kalendorių

QUOTE(Sviesioji @ 2011 02 20, 19:18)
Oi, tie vaistai nuo epi mano teva per zingsni iki grabo lentos vos neatvede. Vyrenelis nuo pirmu skirtu vaistu agresyvus pasidare, diena tempa, ir dar alergija islindo. Ne viskas taip paprasta kaip jus sakot: pagerei vaistu ir bedu atsikratei...toli grazu. Kalbu irgi is savo patirties.
Tik cia truputi of-topic gavosi.

apie ką mes čia? biggrin.gif
teigėt, kad nedaro tyr. . papreištaravau,kad daro, ir dėl kiekvieno mažo įtarimo. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 02 19, 11:29)
Tai, kad vakcinuoti BCG ir HepB vakcina siūloma to paties apsilankymo metu, nėra kažkokia išskirtinė praktika: iš esmės tas pats daroma gimdymo namuose, kur vaikas suvakcinuojamas abiejomis vakcinoms.O štai siūlymas vakcinuoti vyresnį vaiką BCG be tyrimo dėl latentinės tuberkuliozės ar infekuotumo TBC mikobakterijomis- kelia abejonių.
Mantoux reakcijos(ar kito tyrimo latentinei TBC nustatyti) atlikimas turi prasmės, jei jau gydytojas daro prielaidą, jog vaiko artimiausia aplinka pasižymi didele rizika dėl TBC.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
gal atsiras mamyciu gyvenanciu uk ir skiejijanciu vaikucius tenai....mes planuojame vykti i lt atostogu. tuo metu, kai bus dukrytei 6 men. busime lt , o tuo metu turi buti skiepai. kiap jie cia uk daro , ar atideda skiepus ar leidzia? matau atidejimas , nikeo tokio , bet kaip jie cia daro? smile.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.
Na va skaitau skaitau ir nelabai suprantu- ar čia medikai nesupratingi ar informaciniai lapeliai niekiniai ar žmonės jau per daug "pievomis" eina biggrin.gif

Forumo pavadinimas- kodėl atidedama skiepai.
Nu tai norima paskaityti ir info- kodėl? Dėl kokių priežasčių. O ne jau žodžiavimąsi "aukštu lygiu".
Imunologija- dalykas rimtas.

Atsakyti
Mano manymu, profilaktinių skiepijimų kalendorius toks yra ne be reikalo. Mažas vaikas juk dar negali kovoti su sunkiomis ligomis, nes dar neturi susiformavusio imuniteto. Todėl skiepai ir yra tam, kad susidūrimas su tomis ligomis būtų nesunkus arba jo visai išvengtume. Nuo kokliušo mirusio vaiko atvejis įrodo, jog negalima pro pirštus žiūrėti į skiepus.
Atsakyti
mes irgi esame atsideje skiepus.
Atsakyti
Sveikos,

norėčiau pasiklausti, ar yra mamų, skiepijusių ne pagal skiepų kalendorių? Mes iki šiol nesiskiepiję nei vienu skiepu (sūneliui 1 m. 9 mėn.), bet norėčiau paskiepyti penkiavalente vakcina. Pasikalbėjau su pediatre, jinai su skiepų kabinetu, bet į mano klausimus apie tai, kaip skiepijami vyresni vaikai, ar laikomasi tokio paties kalendoriaus, ar skiepų poveikis vyresniems toks pats, niekas nieko nesugebėjo pasakyti, išsiaiškinau, tik tiek, kad "tai skiepysim pagal tą patį kalendorių kaip ir turėjo būt skiepijamas jaunesnis", o daugiau ką sužinoti, tai nepavyko. unsure.gif Kažkur viena ausim girdėjau, kad berods skiepų poveikis tirtas tik vaikams iki trijų metų, o mums ketvirta injekcija išeitų jau virš trijų metukų.. Pasidalinkit patirtimi, kurios skiepijote vyresnius, o gal šiaip turite kokios nors informacijos, ar tikrai vyresni vaikai skiepijami pagal tą patį kalendorių, ar skiepo poveikis jiems toks pats, ar galima vyresnius skiepyti tomis pačiomis vakcinomis? Ačiū iš anksto.
Atsakyti
Brangioji tau reik kreiptis į imunologą arba normalų gydytoją, mes nepadėsim... pati esu atidėjus Hepatito B vakciną sūnui kai buvo 12 metų-tai dabar jau sakė teks mokėt šiaip neskiepys... mažiukei neskiepijau kol kas tuo pačiu irgi. Skiepas vyresniam vaikui šis yra kitoks. O dėl to penkiavalenčio nepatarsiu...
Atsakyti
QUOTE(Adrij@ @ 2012 11 16, 23:14)
Sveikos,

norėčiau pasiklausti, ar yra mamų, skiepijusių ne pagal skiepų kalendorių? Mes iki šiol nesiskiepiję nei vienu skiepu (sūneliui 1 m. 9 mėn.), bet norėčiau paskiepyti penkiavalente vakcina. Pasikalbėjau su pediatre, jinai su skiepų kabinetu, bet į mano klausimus apie tai, kaip skiepijami vyresni vaikai, ar laikomasi tokio paties kalendoriaus, ar skiepų poveikis vyresniems toks pats, niekas nieko nesugebėjo pasakyti, išsiaiškinau, tik tiek, kad "tai skiepysim pagal tą patį kalendorių kaip ir turėjo būt skiepijamas jaunesnis", o daugiau ką sužinoti, tai nepavyko.  unsure.gif Kažkur viena ausim girdėjau, kad berods skiepų poveikis tirtas tik vaikams iki trijų metų, o mums ketvirta injekcija išeitų jau virš trijų metukų.. Pasidalinkit patirtimi, kurios skiepijote vyresnius, o gal šiaip turite kokios nors informacijos, ar tikrai vyresni vaikai skiepijami pagal tą patį kalendorių, ar skiepo poveikis jiems toks pats, ar galima vyresnius skiepyti tomis pačiomis vakcinomis? Ačiū iš anksto.

mano vaikas pradetas skiepyti nuo 2.5 metu penkevaliante DTaP vakcina. Paskiepinom trimis vakcinomis kas 2 men. Toliau skiepinsime 6 metu ta vakcina kuri ir priklauso pries mokykla. Jeigu kas nors domina placiau klauskite i az. jokiu salutiniu poviekiu nebuvo. viskas praejo lengvai.
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2012 11 20, 21:54)
Brangioji tau reik kreiptis į imunologą arba normalų gydytoją, mes nepadėsim... pati esu atidėjus Hepatito B vakciną sūnui kai buvo 12 metų-tai dabar jau sakė teks mokėt šiaip neskiepys... mažiukei neskiepijau kol kas tuo pačiu irgi. Skiepas vyresniam vaikui šis yra kitoks. O dėl to penkiavalenčio nepatarsiu...

Gyvenu ne didmiestyje, todėl ne taip paprasta su gydytojais. O mamų patirtis skiepų klausimais juk labai vertinga mirksiukas.gif O kodėl neskiepijote būtent nuo hepatito? 4u.gif

QUOTE(Forgete @ 2012 11 20, 23:52)
mano vaikas pradetas skiepyti nuo 2.5 metu penkevaliante DTaP vakcina. Paskiepinom trimis vakcinomis kas 2 men. Toliau skiepinsime 6 metu ta vakcina kuri ir priklauso pries mokykla. Jeigu kas nors domina placiau klauskite i az. jokiu salutiniu poviekiu nebuvo. viskas praejo lengvai.

Ačiū, parašiau į AŽ. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2012 11 20, 21:54)

QUOTE(Adrij@ @ 2012 11 24, 16:17)
Gyvenu ne didmiestyje, todėl ne taip paprasta su gydytojais. O mamų patirtis skiepų klausimais juk labai vertinga  mirksiukas.gif O kodėl neskiepijote būtent nuo hepatito?  4u.gif
Ačiū, parašiau į AŽ.  smile.gif

Atsakant į temos pavadinimą, paskutiniai du vaikai skiepijami ne pagal skiepų kalendorių. Viduriniam vaikui paskutinis skiepas( 1,5 m) buvo suleistas kai sulaukė dviejų su puse metų. Mažiausiajam lygiai tas pats - buvo sudarytas individualus skiepų kalendorius, atsižvelgiant į sveikatos būklę. Skiepų grafiką sudarė pediatrė, po alergologo rekomendacijų. Hepatito B skiepo paskutinis vaikas negavo. Motyvas - yra polinkis į alergijas, o šis skiepas mano vaikams ją provokuoja. Kitas motyvas - vaikai nesigydo/ė ligoninėse,(neturi padidintos rizikos) todėl nėra pagrindo juos skiepyti šiuo skiepu.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2013 01 03, 14:05)
Atsakant į temos pavadinimą, paskutiniai du vaikai skiepijami ne pagal skiepų kalendorių. Viduriniam vaikui paskutinis skiepas( 1,5 m) buvo suleistas kai sulaukė dviejų su puse metų. Mažiausiajam lygiai tas pats -  buvo sudarytas individualus skiepų kalendorius, atsižvelgiant į sveikatos būklę. Skiepų grafiką sudarė pediatrė, po alergologo rekomendacijų. Hepatito B skiepo paskutinis vaikas negavo. Motyvas - yra polinkis į alergijas, o šis skiepas mano vaikams ją provokuoja. Kitas motyvas - vaikai nesigydo/ė ligoninėse,(neturi padidintos rizikos) todėl nėra pagrindo juos skiepyti šiuo skiepu.

Supratau, ačiū už info smile.gif
Atsakyti