reiks pradet ieskot kitoms kaledoms
Man labai patiko pirstinytes.. nesu maciusi formeles
reiks pradet ieskot kitoms kaledoms
reiks pradet ieskot kitoms kaledoms
QUOTE(diora @ 2012 12 28, 20:51)
Man labai patiko pirstinytes.. nesu maciusi formeles
reiks pradet ieskot kitoms kaledoms
reiks pradet ieskot kitoms kaledoms
dar šiemet su MB kepėm itališką a la pyragą (man jis primena griliažą, bet nėra toks kietas):

taip pat norim pagirti tą populiarųjį kūčiukų receptą...be proto skanūs
nors užsieniečiams didesnio įspūdžio nepaliko, jiems labiau priminė paprastą duoną supjaustytą mažais gabaliukais..čia turbūt reikia su tuo užaugti, kad suprastum tikrąjį skonį
nors MB kirto kaip už tėvynę..dažniausiai jis nėra labai sužavėtas lietuvišku pyragų/sausainių skoniu..

taip pat norim pagirti tą populiarųjį kūčiukų receptą...be proto skanūs
| ! | Šį kartą Jūsų nuotraukos dydis pakoreguotas, dėkite mažesnes foto, max 500-640 pixelių. |
moderatorė irmulia
QUOTE(ruttaly @ 2012 12 29, 17:47)
dar šiemet su MB kepėm itališką a la pyragą (man jis primena griliažą, bet nėra toks kietas):
gal galima butu jo receptuka
QUOTE(ingauk @ 2012 12 29, 17:35)
žinoma..bet rytoj, šiandien jau neturėsiu jėgų versti
ruttaly, jau kaip gerai atrodo
Lauksiu labai recepto ir as
Lauksiu labai recepto ir as
QUOTE(egzotikaa @ 2012 12 29, 12:43)
aga..daug vargo kiekviena apipjaustyti.. bet uztat koks grozis
jetau tas griliazinis kaip skaniai atrodo
as irgi prie laukianciuju sarasiuko
QUOTE(ingauk @ 2012 12 29, 17:35)
QUOTE(Ulė @ 2012 12 30, 08:45)
Itališkas pyragas "Saldainis"
Reikės:
50g sviesto
200 g smulkintų migdolų be odelės (užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti kelias minutes ir nulupti)
150g smulkintų džiovintų datulių
150g smulkintų džiovintų abrikosų
100g džiovintų spanguolių
100g smulkintų graikinių riešutų
60g miltų
3/4 a.š. malto cinamono
1/2 a.š. malto muskato
1/4 a.š. maltos kalendros
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
125g medaus
125g cukraus pudros
Puošimui:
Cukraus pudros arba šokolado
Kepimo laikas: ~45min, 150 laipsnių.
Gaminimas:
1. Ištirpinkite sviestą karštoje keptuvėję, bet būkite atsargūs, kad neparuduotų/nesudegtų. Įdėkite smulkintus, luptus migdolus ir paskrudinkite (vidutinio karščio keptuvėje) ~5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Leiskite atvėsti.
2. Džiovintus vaisius, riešutus, miltus ir prieskonius sumaišykite su pravėsusiais migdolais.
3. Įdėkite cukraus pudrą ir medų į puodą/prikaistuvį ir nuolat maišydami užvirinkite. Leiskite virti apie 3 minutes, kol mišinys taps geltonas/auksinis ir pradės gamintis putos.
4. Supilkite medaus ir cukraus pudros mišinį į dubenį su riešutais ir džiovintais vaisiais. Leiskite truputį atvėsti, kol galėsite minkyti rankomis. Gerai išminkykite.
5. Išklokite kepimo formą (~22cm) kepimo popieriumi.
6. Sukrėskite gautą masę į kepimo formą ir gerai suspauskite, kad gražiai sugultų ir neliktų oro tarpų tarp džiovintų vaisių ir riešutų.
7. Uždenkite pyragą kepimo popieriumi ir pašaukite į orkaitę.
8. Išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti kepimo formoje.
9. Kai pyragas bus pakankamai atvėsęs, išminkite jį iš kepimo formos ir palikito toliau vėsti/tvirtėti iki kitos dienos.
10. Papuoškite ir supjaustykite į saldainio dydžio gabalėlius.
Skanaus!
P/S šis pyragas gali būti laikomas šaldytuve apie 1 mėnesį.
cia dar vienas kepinukas 
koks grozis .. nerealiai
Gingerr, grazu labai
ziema dvelkia






