Įkraunama...
Įkraunama...

Išvalymas

ax.gif
QUOTE(perkunkieme @ 2012 11 22, 13:51)
negaliu sakityt tokiu nesamoniu,kas ten ka pleso,risa,staugia,kaip matau nieks cia prisipazint nenori,tai as galiu pasakyt,kad dariausi as valyma pries kelis metus,nieko ten neskaudejo, man visai nesunku prisipazinti cia,per galva tai jau negausiu forume,bet kaip galima tiketi tokiomis nesamonemis,pries simta metu ir tai nuskausminamieji buvo,arba nezinot turint tris vaikus ,kad abortas legalus  pas mus,keista kazkaip.tik nesuprantu kam tiek laukti iki 12 svaiciu pvz,tada tai jau nebedaryciau,as nesulaukusi menesiniu po triju dienu pasidariau testa,o kita diena nuejau i privatu kabineta ir viskas.tai jau gal ten neplese nieko gabalais,manyciau.

drinks_cheers.gif,pilnai palaikau.
pati aborta patyriau, niekas manes prie nieko neriso, gabalais neplese, narkoze dave, skausmo jokio nejauciau, gal po kazkiek, bet tiek kiek ir per mmm.
nors metu jau daug praejo, bet jokio poabortinio sindromo nebuvo, gyvenu kaip ir visi zmones gyvena ir tikrai negalvoju, kas turejo butu, kiek dabar metu butu ir .t.t. " gyvenimas ziaurus, ne mes tokie." 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(perkunkieme @ 2012 11 22, 20:03)
TAI AR likimas leme,ar daretes isvalyma,ar ne jusu cia sprendimas?nesupratau...

Juk parašiau - likimas lėmė, o ne mano sprendimas. Nesivystė vaikelis, mirė mano įsčiose. Negalėčiau nužudyti savo vaiko...
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2012 11 23, 01:49)
" gyvenimas ziaurus, ne mes tokie." 4u.gif

O aš manau, kad gyvenimą žiauriu padaro patys žmonės g.gif šiais laikais niekas nevertina gyvybės, nei savo nei kito ir kas žiauriausia-tai dar teisina. Nagi darykitės tuos abortus į sveikatą ir nieko nejauskit, bet nebūtina apie tai girtis. Kuo moteris, pasidariusi abortą moraliai skiriasi nuo tos, kuri nužudo tik gimusį??? Jos tiesiog nespėjo aborto pasidaryti, arba pinigų neturėjo, jš gyvenimas žiaurus, vaikas jug joms priklauso. Ar ne jos turi nuspręsti aginti SAVO vaiką ar ne? Šlykštu...ir tik nemsimėtykit akmenim, nepadės... Aš nesu tikinti, bet žmogžudystė yra žmogžudystė...Kodėl tiek moterų pyksta, teiškia nepasitenkinimą, kad mediciniškai vaisiu laikomas vaiku tik nuo 23-ios savaitės??? O kai abortus daro, tai matyt vaisius joms yra iki gimimo???? doh.gif Nematau, kuo čia didžiuotis tokiu poelgiu ir skelbtis AŠ DARIAUSI ABORTĄ, AŠ DIDVYRĖ ir kas svarbiausia, net nejaučiu sąžinės graužaties. Oi nenorėčiau tokio asmens sutikti...Žiaurs žmonės, ne gyvenimas... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ikiuke @ 2012 11 23, 09:42)
Nagi darykitės tuos abortus į sveikatą ir nieko nejauskit, bet nebūtina apie tai girtis.

O Jūs įkvėpkit, iškvėpkit ir nusiraminkit. Buvo klausimas - ar darėtės ir kaip jautėtės. Nu tai ir atsakė kas galėjo. Kur čia gyrimasis? Ar nors viena sakė
"dariau ir dar darysiuos, nes labai patiko"? Kame problema? Kas Jums suteikė teisę teisti ar nuspręsti, kaip kitiems jaustis reiktų? Ir šiaip, jei jau nepatinka tema, nu tai neikit ir neskaitykit rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 23 lapkričio 2012 - 08:47
QUOTE(Hmmm... @ 2012 11 23, 09:47)
O Jūs įkvėpkit, iškvėpkit ir nusiraminkit. Buvo klausimas - ar darėtės ir kaip jautėtės. Nu tai ir atsakė kas galėjo. Kur čia gyrimasis? Ar nors viena sakė
"dariau ir dar darysiuos, nes labai patiko"? Kame problema? Kas Jums suteikė teisę teisti ar nuspręsti, kaip kitiems jaustis reiktų? Ir šiaip, jei jau nepatinka tema, nu tai neikit ir neskaitykit rolleyes.gif

Ačiū už patarimą ax.gif pakvėpavau cool.gif
man tik posakis apie gyvenimo žiaurumą užkliuvo, o kai pradedi rašyti...žodžiai (raidės) patys pilasi. Įžeisti nenorėjau nieko, tik išsisakiau 4u.gif Ačiū, kad išklausės (perskaitėt) wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ikiuke: 23 lapkričio 2012 - 09:18
QUOTE(Nikutė @ 2012 11 23, 00:49)
" gyvenimas ziaurus, ne mes tokie." 4u.gif

perfrazavus "aš nekaltas, aplinka kalta" g.gif
prisiimkit atsakomybę už savo veiksmus ir jų pasekmes, už savo gyvenimą ir nebebus jis toks žiaurus 4u.gif tai, ką mes turime dabar yra mūsų ankstesnių veiksmų pasekmės ir jei gyvenimas žiaurus tai gal reiktų pasianalizuoti kokie jūsų veiksmai jus prie to privedė? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ikiuke @ 2012 11 23, 08:42)
O aš manau, kad gyvenimą žiauriu padaro patys žmonės  g.gif šiais laikais niekas nevertina gyvybės, nei savo nei kito ir kas žiauriausia-tai dar teisina. Nagi darykitės tuos abortus į sveikatą ir nieko nejauskit, bet nebūtina apie tai girtis. Kuo moteris, pasidariusi abortą moraliai skiriasi nuo tos, kuri nužudo tik gimusį??? Jos tiesiog nespėjo aborto pasidaryti, arba pinigų neturėjo, jš gyvenimas žiaurus, vaikas jug joms priklauso. Ar ne jos turi nuspręsti aginti SAVO vaiką ar ne? Šlykštu...ir tik nemsimėtykit akmenim, nepadės... Aš nesu tikinti, bet žmogžudystė yra žmogžudystė...Kodėl tiek moterų pyksta, teiškia nepasitenkinimą, kad mediciniškai vaisiu laikomas vaiku tik nuo 23-ios savaitės??? O kai abortus daro, tai matyt vaisius joms yra iki gimimo????  doh.gif Nematau, kuo čia didžiuotis tokiu poelgiu ir skelbtis AŠ DARIAUSI ABORTĄ, AŠ DIDVYRĖ ir kas svarbiausia, net nejaučiu sąžinės graužaties. Oi nenorėčiau tokio asmens sutikti...Žiaurs žmonės, ne gyvenimas... verysad.gif

Niekas čia nesigiria. Bet absurdas skaityti, kai moralistės, nepatyrusios to plyšauja visa gerkle - "aš geriau žinau, ten kankina, plėšo, o paskui tu visą gyvenimą verksi vaiką pamačius". Nesitikėjot, kad kažkas ateis ir iš savo patirties, o ne iš bobučių pasakų pasakys, kad klystat? Jeigu nenorit klausyt kitų nuomonių, tai susikurkit uždarą temą "mes prieš abortus" ir rėkaukit ten kokios kitos nedoros. Ne vien tik Jūsų tiesa yra tiesa.
Netikiu, kad nesat tokių žmonių sutikusi. Tiesiog nei viena nenešioja kortelės ant kaklo, o Jums tai tikrai nepasisakys. Nustebtumėt, kad TOS, anot Jūsų blogietės iš tiesų neturi jokio skiriamojo bruožo (o Jūs, turbūt, norėtumėt, kad turėtų).
Papildyta:
QUOTE(Sunute @ 2012 11 22, 20:21)
Šariato įstatymas leižia moterį užmėtyti akmenimis. Įstatymiškai tai legalu. Ajajai, kokie mes blogi, nepalaikantys tokio ĮSTATYMO. Gi pagal jį gyvena tiek pat žmonių, kiek gyventojų Europoje smile.gif.
Kaip manot, kad žinome per daug, kada per mažai? Kuo tai matuojama?

O kur mes gyvenam, kad tas įstatymas mums turėtų būt aktualus??????? Tikrai jau šnekat bile šnekėt.
Jūs suklydote sakydama "aš gerai žinau" apie tai, ko iš tiesų nežinote, o tik numanot, nujaučiat.
Atsakyti
Kas dėl abortų - aš pati asmeniškai esu prieš, bet savo nuomonės tikrai neperšu, kiekvienam pagal savo moralę ir pažiūras...ar aplinkybes... Nes absurdas kitam sakyti, kad tai juoda, jei jam tai tik pilka, o trečiam išvis - balta - kai viskas priklauso nuo kampo, iš kurio žiūri... Filosofiškai kalbant.biggrin.gif

Buvo mano gyvenime situacija, beveik identiška šios temos autorei, kai, manau, kad būčiau galėjusi tai padaryti, jei draugas nebūtų palaikęs... Tiesiog buvau jauna, nepatyrusi, pasimetusi...
Dabar, kai esu mama, žinau, kad niekada negalėčiau to padaryti, kad ir kaip ne laiku tas vaikutis ateitų... Nes aš jau žinau, kas iš to gumuliuko išauga...smile.gif
Mano tokia patirtis, nors matau, kad yra ir kitokių.

Beje, kažkurioje šalyje, vaiko atsikratyti galima iki maždaug 2 metų, pas mus iki 12 sav, kitose šalyse vėl kitaip - žodžiu, kada prasideda žmogus, turintis teisę gyventi, yra tiesiog susitarimo reikalas. doh.gif

Šiaip labai džiaugiuosi už temos autorę, linkiu, kuo daugiau džiaugtis artėjančiu stebuklu, kuo daugiau skirti laiko vienas kitam, nes gimus vaikučiui viskas jau bus kitaip...

Atsakyti
kur cia taip iki dvieju metu,noreciau zinoti?
Atsakyti
QUOTE(***Liepa*** @ 2012 11 23, 11:29)
Šiaip labai džiaugiuosi už temos autorę, linkiu, kuo daugiau džiaugtis artėjančiu stebuklu, kuo daugiau skirti laiko vienas kitam, nes gimus vaikučiui viskas jau bus kitaip...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 11 21, 12:18)
Narkozes duoda tik tais atvejais, kai operacija trunka kelias valandas.

Papriestarausiu 4u.gif dare man viena tyrima gimdos kaklelio, kuris truko vos kelias minutes, ir gavau narkoze mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ferdinanda123 @ 2012 11 23, 14:32)
Papriestarausiu  4u.gif  dare man viena tyrima gimdos kaklelio, kuris truko vos kelias minutes, ir gavau narkoze  mirksiukas.gif

Ne narkoze, o nuskausminamuosius mirksiukas.gif Kazkodel visi tai vadina narkoze. Is tiesu narkoze duodama grieztai su anesteziologu ir tikrai ne del keliu minuciu proceduros, nes pati narkoze yra pakankamai pavojinga.
Žmonės bendrinę nejautrą operacijos metu įpratę vadinti narkoze, tačiau narkozė yra tik viena iš bendrosios anestezijos sudedamųjų dalių. Bendroji anestezija - tai sąmonės išnykimas (narkozė), skausmo išnykimas (analgezija), skersaruožių raumenų atsipalaidavimas, vegetacinių funkcijų slopinimas.

Miegą užtikrina hipnotikai, relaksaciją - relaksantai, nejautrą - opiodai. Visi šie anestezijai sukelti skirti medikamentai yra labai stiprūs, todėl vartojami labai tikslingai dozuotai ir saugiai. Anot anesteziologo, narkozė, t. y. bendrinė nejautra, nėra savaimis tikslas, o būtina priemonė, leidžianti chirurgui atlikti sudėtingas operacijas bei apsauganti pacientą nuo begalės žalingų faktorių, streso bei ūmaus skausmo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 23 lapkričio 2012 - 13:52