QUOTE(*Liepa18* @ 2013 01 28, 11:55)
Kas dėl atsakomybės, tai nepykit, bet tikrai daug kam jos trūksta, pvz. mano rate yra nemažai moterų, kurios tikisi, kad pasimylės ir nieko nebus. Maždaug, ai gal kaip nors, o jei užkibsiu, tai
susitvarkysiu, ne bėda gi.
Ir nei aš čia aiškinu ar mokinu, tiesiog išreiškiu savo nuomonę. Manau per daug išaukštintas tas seksas ir atsitiktiniai santykiai šiais laikais ir tai darosi nevaldoma...
Papildyta:
O kodėl turi spręsti jau tada, kada yra nėščia? Ką iki tol mano, kad vaikus gandrai neša?
Papildyta:
Man tai labiau norisi užjausti tą, kuris neturėjo progos gimti ir gyventi. O motinos į lovą gultis niekas nevertė, per prievartą aborto juk irgi niekas jai nepadarė. Už pasekmes yra atsakingas tik pats žmogus juk.
Sutinku, bendrai žmonėms trūksta atsakingumo jausmo. Mano rate nežinau nei vienos moters kurios būtų toks požiūris. Kelios vartojo ekstrinę kontracepciją kai buvo tikimybė, kad nuolatinė nesuveikė,, bet bendras požiūris yra, kad jei užkibs, tai susitvarkys gimdydamos.
O ką Jūs konkrečiai padarėt, kad seksas ir apskritai kūniški malonumai nebūtų taip išaukštinti? Na tarkim skundėtės dėl perdėm seksualizuotų reklamų rodymo? Boikotuojat makiažą mažoms mergaitės, aukštakulnius ir miniakus? Skatinat gimines ir artimuosius daryti taip pat? Manau negalimapiktintis tuo, ko net nebandai pakeisti
Kai nėščia spendi, nes tai jau realus sprendimas, o ne teorinis. Teoriškai gali svaigti ką tik nori, bet realybėje gali iškilti visokių dalykų. Na kaip pavyzdys vyras, kuris kalba, kad nori vaikų ir daug, ssužinojęs kad laukiesi pareiškia, kad dar ne laikas, šiuo metu nėra pinigų ar dar kas. Kiekviena situacija individuali.
Užjauskit, tai Jūsų prerogatyva. Bet jo jau nėra, o draugė yra, jos kančias matote ir kaip sakiau mano supratimu reikėtų draugei padėti, nes regis bausti ji ir pati save puikiai sugeba. Laikrodžio neatsuksi ir nepakeisi to, kas padaryta, o ateitį pakeist gali
QUOTE(*Liepa18* @ 2013 01 28, 11:55)
Žinoma, kad taip. Aš taip buvau auklėta tėvų, daug kalbėta ta tema. O suguliau tik su tuo, su kuriuo mačiau ir matau bendrą ateitį.
QUOTE(ragnez @ 2013 01 28, 12:00)
as galvojau ir galvoju kaskart
ir toks galvojimas yra visu pirma pagarba sau. savo moteriskam kunui, savo sveikam vaisingumui.
Puiku
Aš pavyzdžiui turiu tokį teorinį apsisprendimą, kad jei užkibs tai ir auginsim. BET ne nuo pat pirmo karto galvojau apie tai, galvojau apie apsaugą, viskas buvo atsargiai ir t.t. nes buvo baisu, kad užkibs, o kas bus jeigu, minčių nebuvo
Laimės niekam nėra pažadėta. Gyvenimas kiekvienam skiria laiko ir erdvės. Pats žmogus turi pasirūpinti kuo juos užpildyti.