Brokolių keksas (nesaldus)  


Reikės:
 * 3 kiaušinių
 * 150 ml grietinėlės ( 10% riebumo) - galima keisti pienu
 * 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
 * 150 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
 * 160 g miltų 
 * 1/2 arbat.š. kepimo miltelių
 * žiupsnis malto muskato riešuto
 * druskos, maltų juodųjų pipirų
 * 500 g brokolių
Gaminimo eiga: Į verdantį vandenį sudėti nuplautas brokolio šakeles (brokolio galvą išdalinti mažesnėmis šakelėmis, prireikus- patrumpinti kotelius) ir apvirti 3-4 minutes. Ištraukti iš vandens, perplauti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį ir palikti gerai nuvarvėti vandeniui.
Giliame inde išplakti kiaušinius su alyvuogių aliejumi, suberti maltą muskato riešutą bei druską ir pipirus - išmaišyti. Supilti grietinėlę (pieną), suberti tarkuotą parmezano sūrį - išmaišyti. Pabaigoje suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais - viską labai gerai permaišyti mediniu šaukštu.
Kepimo formą (naudojau keksui skirtą 30 cm ilgio, nors labiau tinka ir gerokai trumpesnė) ištepti lašeliu aliejaus, supilti paruoštą tešlą, į jos paviršių koteliais žemyn susmaigstyti gerai nuvarvėjusias brokolio šakeles.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki  180 °C   
Kepimo laikas:  40-45 min. 
Patiekti vos pravėsusį (lengviau supjaustyti) arba pilnai atšalusį supjaustytą dailiomis riekelėmis.
Su šviežiomis salotomis.
Skanaus