Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Elena,
o majoneziuka plakate rankomis ar mikseriu, jai taip tai kokiu, kiek majonezas gali stoveti?
Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 01 06, 18:23)
Elena,
o majoneziuka plakate rankomis ar mikseriu, jai taip tai kokiu, kiek majonezas gali stoveti?
Aciu  smile.gif



Su mikseriu 4u.gif Dėl stovėjimo net nežinau..ilgai nestovi..suvalgom hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2013 01 06, 00:21)
Endži  turiu klausimą dėl krevečių tempura tešloje. Kur verdate jas? dariau šiandien, viriau nedideliam berghof puode, bet bėda, kad įdėjus krevetę tešloje beveik visa tešla liko ant puodo dugno  cry.gif  unsure.gif  verysad.gif  šiaip puodas nesvyla, netraukia, aliejaus buvo pakankamai, kad apsemtų, įdėjau į beveik verdantį. Nesuprantu, kodėl taip nutiko verysad.gif  jei kas turite minčių lauksiu patarimų mirksiukas.gif

Ne Endži, bet mačiau kartą per masterchef, kai aiškino, kad reikia pirma įmerkti į verdantį aliejų (atsargiai neapsitaškant),kad pasipūstų tešla, kiek apkeptų, susidarytų oro burbuliukai tešloje, tada paleisti visą, kad apskrustų. Kitu atveju nuo svorio krevetė iš karto nugrimzta į dugną ir prikepa. Esu taip kepusi baklažanus tešloje, pasitvirtino.
Atsakyti
QUOTE(varveklis @ 2013 01 06, 21:09)
Ne Endži, bet mačiau kartą per masterchef, kai aiškino, kad reikia pirma įmerkti į verdantį aliejų (atsargiai neapsitaškant),kad pasipūstų tešla, kiek apkeptų, susidarytų oro burbuliukai tešloje, tada paleisti visą, kad apskrustų. Kitu atveju nuo svorio krevetė iš karto nugrimzta į dugną ir prikepa. Esu taip kepusi baklažanus tešloje, pasitvirtino.


Ačiū už atsakymą, na taip ir buvo - nugrimzdo ir prikepe g.gif bet ir kepiau dideles - baltauodeges, gal reikia su mažesnėm g.gif , bet tada būtinai irgi turi būti lukštentos g.gif
Dar dėl tešlos klausimas - kokios tiksliau konsistencijos turi būti - labai tiršta, kaip grietinė? Ar skystesnė - kaip blynelių(ne lietinių) ? nu nežinau kaip tiksliau aprašyt doh.gif nes dariau pirmą kartą ir ne visą pakelį, nes būtų per daug, taip galvoju gal per skystą padariau g.gif
dar iškilo klausimas, kai krevetės tai aišku, už uodegėlės laikai, o kaip tarkim vištieną ar ką kitą? reikia palikti galiuką be tešlos? užtikau čia tą tešlą, azartas pagavo su ja susidraugaut blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute320: 06 sausio 2013 - 23:32
Apie tempura tesla kaip tik maciau laida. Pagrindiniai reikalavimai - aliejus turi buti labai karstas, o tesla labai salta. Ja laiko leduose, kol kepa. Ir ji tikrai skysta tenai buvo, kazkas panasaus i lietinius. As ja darau pati - pagrindiniai ingridientai - kiausinis, miltai, krakmolas, kepimo milteliai ir vanduo ( geriausiai mineralinis gazuotas) ir kuo saltesnis.
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2013 01 05, 23:21)
Endži  turiu klausimą dėl krevečių tempura tešloje. Kur verdate jas? dariau šiandien, viriau nedideliam berghof puode, bet bėda, kad įdėjus krevetę tešloje beveik visa tešla liko ant puodo dugno  cry.gif   unsure.gif   verysad.gif  šiaip puodas nesvyla, netraukia, aliejaus buvo pakankamai, kad apsemtų, įdėjau į beveik verdantį. Nesuprantu, kodėl taip nutiko verysad.gif  jei kas turite minčių lauksiu patarimų mirksiukas.gif

na as dejau i labai ikaitinta alieju, man prikepe tik pora, as kai idedu po keliu sekundziu atsargiai su sakute nuo apacios pakeliu, kad neprikeptu, tai kazkaip pavykdavo, sakau tik pora prikepe nes perdaug idejau as ju ten biggrin.gif

QUOTE(eglute320 @ 2013 01 06, 23:30)
Ačiū už atsakymą, na taip ir buvo - nugrimzdo ir prikepe g.gif  bet ir kepiau dideles - baltauodeges, gal reikia su mažesnėm  g.gif  , bet tada būtinai irgi turi būti lukštentos g.gif 
Dar dėl tešlos klausimas - kokios tiksliau konsistencijos turi būti - labai tiršta, kaip grietinė? Ar skystesnė - kaip blynelių(ne lietinių) ? nu nežinau kaip tiksliau aprašyt doh.gif  nes dariau pirmą kartą ir ne visą pakelį, nes būtų per daug, taip galvoju gal per skystą padariau g.gif
dar iškilo klausimas, kai krevetės tai aišku, už uodegėlės laikai, o kaip tarkim vištieną ar ką kitą? reikia palikti galiuką be tešlos? užtikau čia tą tešlą, azartas pagavo su ja susidraugaut blush2.gif  bigsmile.gif

skystumo tai truputi skystesne nei grietine, bet ne tokia skysta kaip lietiniams :4u:jei pavydziui darzoves ar vistiena, tai nereikia palikt galiuko, imeti ir viskas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 07 sausio 2013 - 15:21
QUOTE(Endži @ 2013 01 07, 16:20)
na as dejau i labai ikaitinta alieju, man prikepe tik pora, as kai idedu po keliu sekundziu atsargiai su sakute nuo apacios pakeliu, kad neprikeptu, tai kazkaip pavykdavo, sakau tik pora prikepe nes perdaug idejau as ju ten biggrin.gif
skystumo tai truputi skystesne nei grietine, bet ne tokia skysta kaip lietiniams :4u:jei pavydziui darzoves ar vistiena, tai nereikia palikt galiuko, imeti ir viskas g.gif


Na daugiau lyg viską gerai padariau - tešla šalta buvo, aliejus beveik verdantis.. g.gif na dar bandysiu su ja draugaut, nes skani, o kokias daržoves patartumėte tempuroje kepti?
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2013 01 07, 15:44)
Na daugiau lyg viską gerai padariau - tešla šalta buvo, aliejus beveik verdantis.. g.gif  na dar bandysiu su ja draugaut, nes skani, o kokias daržoves patartumėte tempuroje kepti?

cukinijas, brokolius, ziedini kopusta, sparagines pupeles, baklazanus 4u.gif
Atsakyti
Ir paprikos labai tinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2013 01 07, 19:57)
cukinijas, brokolius, ziedini kopusta, sparagines pupeles, baklazanus 4u.gif



QUOTE(laurindre @ 2013 01 08, 12:20)
Ir paprikos labai tinka 4u.gif


Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2012 12 26, 19:52)
Silkės užkandis
Juoda duona
grietinės tredalis šaukštelio
silkės filė gabaliukas
marinuotas svoguniukas





begalo skaniai atrodo, butinai ismeginsim 4u.gif
Atsakyti
Sluoksniuotos tešlos kišenėlės su sūrio/kumpio įdaru receptas su gaminimo eiga

user posted image

user posted image

user posted image

reikės:

* sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau pirktinę šaldytą)

* bešamelio padažo įdaro:

* 350 (700) ml pieno
* 25 (50) gr sviesto
* 25 (50) gr miltų
* 50 (100) ml grietinėlės ( 10% riebumo)
* 10 (20) g kukurūzų krakmolo
* 100 (240) g smulkiai tarkuoto sūrio Ementalio (arba kito fermentinio sūrio)
* 90 (180) g virto kakalutienos kumpio
* 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* malto muskato,pipirų, druskos

gaminimo eiga:

Bešamelio padažas gan greitai paruošiamas : į keptuvę (arba didesnį indą) sudėti sviestą ir kaitinti iki jis pilnai išsilydys, tada suberti miltus ir maišyti iki vientisos gražiai rusvos spalvos. Po truputį supilti pieną vis paplakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, kaitinti 10 min. vis pamaišant - masė turi gautis vienalytė.

Atskirame inde sumaišyti grietinelę su kukurūzų krakmolu iki vientiso mišinio.

Kai bešamelio padažas užverda, supilti grietinėlės/kramolo mišinį ir vėl maišyti iki padažas sutirštės. Pagardinti druska, pipirais bei maltu muskato riešutu.
Suberti smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišyti iki sūris pilnai išsilydys.
Palikti pilnai atvėsti.
Jei reikia, perkelti į šaldytuvą- įdaras turi būti pilnai sutirštėjęs, t.y. tokios konsistencijos kaip labai riebi grietinė.

Ant vamzdelių , išteptų lašeliu aliejaus, užsukti iškočiotos sluoksniuotos tešlos juosteles. Šiuos rulonėlius sudėti į kepimo skardą, jų paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir pastatyti kepti 10-20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio.

Iškepusius vamzdelius pilnai atvėsinti ir įdaryti iš anksto paruoštu atvėsusiu bešamelio padažo įdaru su sūriu ir kumpiu - šaukštelio pagalba pripildyti vamzdelių ertmes, jų galus apvolioti į smulkiai sutarkuotą permezano sūrį.

Įdarytus vamzdelius sudėti į kepimo skardą ir pastatyti kepti 5-10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio, iki vamzdelių galų sūris lengvai apsilydys.

Patiekti galima atvėsusius su daržovėmis. Prieš patiekiant iškepusių vamzdelių galus galima padažyti į bešamelio padažą, tada pavolioti į sutarkuotą parmezano sūrį ir patiekti.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti