Įkraunama...
Įkraunama...

Mikalojaus Daukšos vid. mokykla Antakalyje

Sveiki,

gal kas galėtų pakomentuoti apie bendrųjų gebėjimų testą praeitais metais, kola kas priėmimo tvarka, dar nepaskelbta.
Atsakyti

Sveiki, gal galėtumėte pasidalinti atsiliepimais apie būsimų 2018 pradinukų mokytojas: Vilė Bajevienė, Daiva Jesilionienė, Vitalija Kikutienė, Žydronė Bulovaitė? Ačiū!!! :4u:

Atsakyti

Sveiki, gal galėtumėte pasidalinti atsiliepimais apie būsimų 2018 pradinukų mokytojas: Vilė Bajevienė, Daiva Jesilionienė, Vitalija Kikutienė, Žydronė Bulovaitė? Ačiū!!! :4u:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi.Kri.: 18 vasario 2018 - 20:04

Ga kas pasidalintų, kas per stojamasis egzaminas pirmokams? Kokius gebėjimus jie tikrina?

Atsakyti
Ieškodama internete informacijos apie tai, kas galėtų įeiti į bendrųjų gebėjimų testą būsimiems pirmokams, radau tokios informacijos M. Mažvydo mokyklos (Klaipėda), kuri irgi skelbia besiorientuojanti į inžinerinį ugdymą, vertinimo tvarkos apraše:
12. Priimant į inžinerines klases vertinami:
12.1. neverbalinio samprotavimo gebėjimai, siekiant įvertinti gebėjimą palyginti formas, mąstyti pagal analogijas ir organizuoti erdvinę informaciją į sisteminę visumą;
12.2. gebėjimai surasti prasmę painiavoje ir atgaminti įgytą informaciją, suvokti atskiras figūras kaip erdviškai susijusią visumą;
12.3. savo veiksmų reguliavimo gebėjimai, siekiant įvertinti mokinio gebėjimą klausytis instrukcijų, orientuotis erdvėje, dirbti savarankiškai.

Čia kalbama būtent apie būsimus pirmokus. Nemanau, kad VGTU licėjuje, kuris irgi orientuojasi į inžinerinį ugdymą, vertinimas turėtų labai skirtis.

Gal kas nors, kieno vaikai laikė testą praeitais metais, turės konkretesnės informacijos? Iš VGTU licėjaus praeitais metais paskelbto vaikų vertinimo tvarkaraščio supratau, kad buvo skiriama po 1 val. laiko 16-os vaikų grupei.
Atsakyti
Sveiki, ar kas gali pasidalinti savo patirtimi, kaip vyko atranka į šį licejų pirmokams? labai norime pasiruošti kitiems metams.. į ką labiau atkreipti dėmesį ir panašiai.. Ar labai sudėtingai patekote? ar dideli lūkesčiai? Būčiau labai dėkinga už informaciją.
Atsakyti

Kokios buvo užduotys ir kokias kompetencijas tikrina paskaitykit čia : http://www.vgtulicej...riemimo-tvarka/

Nei skaityti, nei rašyti iš vaikų nereikalaujama. Vaikai laikė egzaminą atskirose patalpose, užtruko 1 val. su 20 min pertrauka (nors sakė jos nebuvo...). Mums nepriklauso ši mokykla pagal vietą, bet patekom į Antakalnio skyrių, kur šiemet formuoja 3 klases (apie 70 mokinių). Egzo rezultatas apie 37 balai iš 50. Tai nežinau ar sunku ar ne. Svarbu vaikas nestresuotų egzamine, o visa kita ne jų valioje:)

Papildomai egzaminui nieko nesiruošėm:)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaiL: 26 gegužės 2018 - 08:09

Mes irgi patekom :) Sūnus surinko 30 balų iš 50. Papildomai nieko nesiruošėm, tiek, kiek priešmokyklinėje grupėje mokosi, su tokiom žiniom ir ėjom. Pritariu, kad svarbiausia, jog vaikas eitų laikyt egzamino ne kaip EGZAMINO, o tiesiog padaryt eilinių užduotėlių.

P.S. pagal gyvenamą vietą ši mokykla nuo 2018 m. kovo nepriklauso niekam arba priklauso visam miestui, tad gyvenamosios vietos prioritetas atkrenta.

Atsakyti
Is tikrųjų patenka gatvės 1 km spinduliu aplink mokykla, nes mes surinkom daugiau balų nei 30 ir nepatekom, nors brolis ir mokosi
Atsakyti
jeigu norite patekti ieskokit registracijos 1km spinduliu, nes bent siemet prieme 70proc vaiku is sios teritorijos- vat tau ir gyvenamoji vieta neturi reiksmes... neaisku ka sugalvos kitais metais. mes beje irgi daugiau nei 30 surinkom, bet nepatekom.
Atsakyti

Mums nepriklauso pagal teritoriją mokykla, prioritetų jokių neturėjom, tik kad Vilniuje registruoti.  O patekom.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaiL: 15 birželio 2018 - 08:40

Sveiki, musu dukryte prieme mokytis i Dvarcioniu skyriu, surinko 41 bala, norejom i Antakalni, bet sake nera vietu... Testas nesunkus, bent taip sake dukryte... Dare uzduoteles su figuromis ir pan, o ta pertraukele buvo tp testo dalis, vertino vaiko elgesi...

Tas 1km spinduliu aplink mokykla tai juokingai skamba, iki Antakalnio mums 3km, iki Dvarcioniu 3,9km... Manem, jog stojamasis ta ir reiks, kad balai lemia ar vaikus priims mokytis, bet jei su 30 priem ir su maziau..... Matyt ir tevai leme ar priims, nes is musu darzelio grupes su 35 ir 36 balais neprieme...

Gal kas papasakos apie mokytoja Diana Lisovskaja?

Atsakyti