Sveikos merginos sakykit koks napoleono laksteliu receptelis jum fainiausias ir labiausiai pasiteisines? Noriu daryti napoleona po simto metu ( musu rate nelabai populiarus tortas) tai pasimeciau tarp tu recepteliu nenoriu kad butu labai kieti darysiu karamelini kadbutu idomiau. Aciu
QUOTE(niukse @ 2013 01 22, 12:34)
Sveikos merginos sakykit koks napoleono laksteliu receptelis jum fainiausias ir labiausiai pasiteisines? Noriu daryti napoleona po simto metu ( musu rate nelabai populiarus tortas) tai pasimeciau tarp tu recepteliu nenoriu kad butu labai kieti darysiu karamelini kadbutu idomiau. Aciu
http://skanusgyvenim...napoleonas.html
Sakykit, jeigu daryciau tortuka erikiuxxx bananini , bet su uogom (be bananu) , ar man nepasileistu grietinele . Kazkaip visur raso , kad reikia zele tokiuose tortuose, kur uogos. Labai noreciau be zelatinos, ar imanoma butu taip.
QUOTE(huga @ 2013 01 22, 22:58)
Sakykit, jeigu daryciau tortuka erikiuxxx bananini , bet su uogom (be bananu) , ar man nepasileistu grietinele . Kazkaip visur raso , kad reikia zele tokiuose tortuose, kur uogos. Labai noreciau be zelatinos, ar imanoma butu taip.
hmmm bananinio nekepus bet juodas miskas irgi su uogom, o zelatina nesideda
QUOTE(Ulė @ 2013 01 22, 15:15)
O kur galima rasti vaniliniu lazdeliu?
QUOTE(ramune.v @ 2013 01 23, 00:22)
hmmm bananinio nekepus bet juodas miskas irgi su uogom, o zelatina nesideda
Turiu vilties, kad nepasileis . Vis metausi koki daryti, nes mano vaikas lyg ir noretu su uogom, bet siuo laikotarpiu tos uogos ne visai tikro skonio. Iki ketvirtadienio turiu apsisprest ar su bananais ir mandarinais, ar su uogom
QUOTE(sbo @ 2013 01 23, 10:38)
O kur galima rasti vaniliniu lazdeliu?
netgi maximoj
Tortas "Trys šokoladai"
Biskvitas:
As kepiau pagal rafaello svajones biskvituka maza 16 cm, o visa tortuka dariau is puses normos i 18 cm forma. Zodziu savo nuoziura biskvita issikepti.
Visa norma 24 cm formai.
Juodojo šokolado musas:
200 gr. juodo šokolado,
50 gr. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
50 g kremo likerio (nebūtina)
8 gr. želatinos.
Pieniško šokolado musas:
200 gr. pieniško šokolado,
50 gr. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
50 g kremo likerio (nebūtina)
8 gr. želatinos.
Balto šokolado musas:
200 gr. balto šokolado,
50 gr. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
50 g kremo likerio (nebūtina)
8 gr. želatinos.
Musai. Visą želatiną užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.
Darome juodojo šokolado musą Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies. Pilame likerį. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.
Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą.
Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau apstingusio juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu jei pakankamai sutvirtėjęs galima atsargiai pilti kitą sluoksnį) Vėl einame šaldytuvan, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome. Puošiame pagal norą, galimybes ir fantaziją.
Remiausi ŠALTINIS
Biskvitas:
As kepiau pagal rafaello svajones biskvituka maza 16 cm, o visa tortuka dariau is puses normos i 18 cm forma. Zodziu savo nuoziura biskvita issikepti.
Visa norma 24 cm formai.
Juodojo šokolado musas:
200 gr. juodo šokolado,
50 gr. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
50 g kremo likerio (nebūtina)
8 gr. želatinos.
Pieniško šokolado musas:
200 gr. pieniško šokolado,
50 gr. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
50 g kremo likerio (nebūtina)
8 gr. želatinos.
Balto šokolado musas:
200 gr. balto šokolado,
50 gr. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
50 g kremo likerio (nebūtina)
8 gr. želatinos.
Musai. Visą želatiną užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.
Darome juodojo šokolado musą Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies. Pilame likerį. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.
Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą.
Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau apstingusio juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu jei pakankamai sutvirtėjęs galima atsargiai pilti kitą sluoksnį) Vėl einame šaldytuvan, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome. Puošiame pagal norą, galimybes ir fantaziją.
Remiausi ŠALTINIS
QUOTE(une @ 2013 01 24, 19:10)
Sakykit, o tortas snikersas kokio svorio gaunasi pagal pirmo puslapio recepta?
Nepuoštas netoli 2kg