Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(*Keila* @ 2013 03 02, 11:51)
mano sviesesnis gaunasi nei jusu foto biggrin.gif

nesupratau, kodel nereikia stebetis? g.gif

Mano tikslas buvo parodyti biskvito formą, o ne kuo tikroviškesnę spalvą. Nuotrauka su realybe retai kada sutampa visais 100%.

Tuo, kad žmonės nenoriai dalinasi kažkuo patys negaudami iš to naudos? Na, Jūs taigi nepasidalinote savo mėgstamiausiu receptu, o tik atsakėte į klausimą klausimu. Kitos neatsakė net ir taip ax.gif

QUOTE(Olesta @ 2013 03 02, 19:24)
vienas skaniausių tortų yra šis, galit įsidėti ir vaisių...

Ačiū, Olesta 4u.gif Aš todėl ir klausiau, kad receptų tikrai nemažai, o galimybių visus išsikepti (nekepant kas savaitę po 3-5 tortus) ir išsirinkti skaniausią, nėra labai paprasta wink.gif


Zurbiuk, nebeišmąstau daugiau nieko. Gal orkaitė kokia su charakteriu? g.gif Nesiūlyčiau kepti be ventiliatoriaus. Aš visad biskvitus kepu su šia funkcija, nes kitaip biskvito vidus gali ilgiau kepti, o viršus tuo tarpu jau net pradėti degti.
Dar vienas patarimas - LABAI gerai išplakite kiaušinius. Kad net nebe geltoni, o beveik balti būtų good.gif


punki, viskas teisingai. Dėl sviestinio kremo laikymo sąlygų nesu tikra, nes paprastai jį visą sunaudoju arba tiesiog išmetu likučius (baisiai netaupus žmogus esu, gal kad ne suvalkietė smile.gif ), o pastilažas laikomas įsuktas į maistinę plėvelę kambario tamperatūroje.
Pastilažu drąsiai galite dengti penktadienį, nelaukite paskutinės dienos, kad nepritrūktumėte laiko visoms idėjoms įgyvendinti, ypač jeigu neturite daug puošybos įgūdžių. Pastilažui tikrai nieko nenutiks šaldytuve, net jeigu ir kokį gabaliuką 'užtaupysite' iki kitos savaitės vidurio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(success @ 2013 03 03, 12:43)
-----------------


o ko jus is karto pykstat? as neatsakiau del maskarpones, nes tokio nekepu.
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2013 03 03, 11:51)
o ko jus is karto pykstat? as neatsakiau del maskarpones, nes tokio nekepu.


Na, man tai neatrodo kad pyksta, tik tiesiog parase teisybe, aiskiai biggrin.gif

As ne karta kreipiausi klausiau, ir netgi jums asmeniskai rasiau AZ, bet atsakymo taip pat negavau, baisiai nusiminiau, bet ka dabar.....bandau bandau, gal kada gausis ir man tos rozes ant tortu per antgaliuka is beze ar sviestinio ax.gif nes jus man nei i viena klausima neatsaket kokiu antgaliu jas darote, ir kokia kryptimi, ar nuo viduriuko ar isores ziedo smile.gif

Kai gaunu klausimu i AZ, netgi nematytu niku ar vardu, visad stengiuos atsakyti merginoms, tai ka darau ir ka pati moku ax.gif

4u.gif
Atsakyti
Aš niekaip nesuprantu, kodėl, tuoj kas, iškart visiems pyktis kituose vaidenasi? Gal kad patiems tas jausmas labai nesvetimas? Aš tik truputį nusivyliau žmonių savanaudiškumu. Nieko tokio ax.gif

P.S. Nereikėtų kopijuoti viso teksto, jeigu norite akcentuoti tik vieną sakinį. Moderatorei gali nepatikti.
Atsakyti
Zurbiuk, nebeišmąstau daugiau nieko. Gal orkaitė kokia su charakteriu?  g.gif Nesiūlyčiau kepti be ventiliatoriaus. Aš visad biskvitus kepu su šia funkcija, nes kitaip biskvito vidus gali ilgiau kepti, o viršus tuo tarpu jau net pradėti degti.
Dar vienas patarimas - LABAI gerai išplakite kiaušinius. Kad net nebe geltoni, o beveik balti būtų good.gif



o jus gal kepate kaitinimu is virsaus ir apacios? as kazkaip visad karsto oro fukcija kepu visus tuos kepinius saldzius, kazkiap visad viskas pavykst ao va biskvitas visas rudas rudas jau buna o kai isimu patikrint jis susmenga viduryje duob pasidaro, as pati nelabai jaudinuosi nes ta virsutini dedu i torto apacia, bet siaip smalsu kodel taip nutinka, siaip pas mane ta orkaite idomi jei tarkim raso kept 180 lapsniu ir tarkim 20 min, man per tiek laiko viskas sudega as visad mazinu temp siek tiek o laika palieku ta pati, galbut tai itakoja doh.gif o del kiausiniu tai zinokite visada juos labai gerai issuku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jolanka @ 2013 03 03, 13:12)
Na, man tai neatrodo kad pyksta, tik tiesiog parase teisybe, aiskiai  biggrin.gif

As ne karta kreipiausi klausiau, ir netgi jums asmeniskai rasiau AZ, bet atsakymo taip pat negavau, baisiai nusiminiau, bet ka dabar.....bandau bandau, gal kada gausis ir man tos rozes ant tortu per antgaliuka is beze ar sviestinio  ax.gif nes jus man nei i viena klausima neatsaket kokiu antgaliu jas darote, ir kokia kryptimi, ar nuo viduriuko ar isores ziedo  smile.gif

Kai gaunu klausimu i AZ, netgi nematytu niku ar vardu, visad stengiuos atsakyti merginoms, tai ka darau ir ka pati moku  ax.gif 

4u.gif



saunuole jus , zinosiu kur kreiptis 4u.gif patinka man tokie paprasti ir nuosirdus zmones blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zurbiukas: 03 kovo 2013 - 12:21
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 02, 23:48)
as cia visai ne i tema, mergaites gal kuri galite rekomenduoti gera konditerini maiseli , planuoju pirkti maniskis lievas buvo suplyso labai greitai, tai ismeciau susinervinusi, dabar planuoju nusipirkti, bet nezinau koki noriu kad butu patvarus ir ne su kosmine kaina blush2.gif


Turiu medžiaginį, į jį įsidedu plastikinį maišelį su adaptorium, sukraunu kremą, o antgalį dedu jau ant to medžiaginio maišelio ir prisuku. Man su paprastu vienkartiniu nelabai gaunasi. O va tame medžiaginiame thumbup.gif Mažiau šyla kremas nuo rankų, patogiau sugriebti ir paspausti. Pradžioj dėdavau kremą tiesiai į medžiaginį maišelį. Bet kol išplauni, kol išdžiovini doh.gif Su plastikiniu viduj daug patogiau. Be to, gali ta plastikinį maišelį su adaptorium ištraukti ir vėl įdėti, jei nosi su keliom spalvom dirbti ax.gif

QUOTE(punkis @ 2013 03 03, 12:05)

4. tepu sviestinį kremą ir vėl dedu į šaldytuvą sustingti ar galiu iškart dėta pastiliažą?
ir dar
Kur ir kiek laiko galima laikyti atlikusį sviestinį kremą ir dengimo masę?


Apteptą sviestiniu kremu reikia dėti į šaldytuvą, kad sustingtų, po to galima lyginti paviršių pvz., karštu peiliu.

Atlikusį sviestinį dedu į šaldiklį. Ilgiausiai gal mėnesį pas mane užsibuvo. Kai reikia, iš anksto išsitraukiu, kad atšiltų. Susidedu ir mažus likučius, nes būna kartais, kad kokio trupinėlio sviestinio pritrūksta.

QUOTE(jolanka @ 2013 03 03, 13:12)
Na, man tai neatrodo kad pyksta, tik tiesiog parase teisybe, aiskiai  biggrin.gif

As ne karta kreipiausi klausiau, ir netgi jums asmeniskai rasiau AZ, bet atsakymo taip pat negavau, baisiai nusiminiau, bet ka dabar.....bandau bandau, gal kada gausis ir man tos rozes ant tortu per antgaliuka is beze ar sviestinio  ax.gif nes jus man nei i viena klausima neatsaket kokiu antgaliu jas darote, ir kokia kryptimi, ar nuo viduriuko ar isores ziedo  smile.gif



Čia tai žiauriai...
Taigi apie tuos antgalius gal 100 kartų kalbėta. Net google įsivedus "antgalis rožėms" rasit nuorodas į SM ir net nuorodas. kur ir už kiek įsigyti.

Nekomentuojamoje temoje yra nuoroda, kaip tas rožes daryti. Youtube tikrai ne vieną video rasit. Be to, jei bandot, tai matot, kas gaunasi, kai suki nuo vidurio į išorę ir kai suki iš išorės į vidų. Pvz., man ant keksiukų rožės gaunasi, o ant torto ne, nes pasvirimo kampas kitas, dar neišmokau maišelio laikyti.

Keilos rožes SM legendinės thumbup.gif Įsivaizduoju, kiek klausimų dėl jų į a.ž. gauna.

QUOTE(success @ 2013 03 03, 13:15)
Aš tik truputį nusivyliau žmonių savanaudiškumu.



Taip taip, virš 100 temų tortų puošimo "savanaudiškumo" ir 23 temos tortų receptų ir komentarų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2013 03 03, 12:12)
As ne karta kreipiausi klausiau, ir netgi jums asmeniskai rasiau AZ, bet atsakymo taip pat negavau, baisiai nusiminiau, bet ka dabar.....bandau bandau, gal kada gausis ir man tos rozes ant tortu per antgaliuka is beze ar sviestinio  ax.gif nes jus man nei i viena klausima neatsaket kokiu antgaliu jas darote, ir kokia kryptimi, ar nuo viduriuko ar isores ziedo  smile.gif



jolanka, patikėkite, geriau nesulaukti jokio atsakymo, nei tokio: "rožes suku iš plaktos grietinėlės ir laikosi puikiai" doh.gif

QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 03, 12:20)
o jus gal kepate kaitinimu is virsaus ir apacios?

Viršus-apačia + ventiliatorius. VISADA, kai kalba eina apie biskvitus 4u.gif
Jeigu prie +180 jau pradeda dengti po 20 min. tai gal reikėtų kokį kartą pabandyti keliais laipsniais pamažinti temperatūrą arba formos viršų pridengti folija, kad nedegtų viršus mastau.gif Tikrai nežinau ir bijau patarinėti, nes pati esu visiška mėgėja kepimo reikaluose, ir juo labiau ne specialistė buitinėje technikoje, bet iš to, ką parašėte, vis tik panašu, kad problema gali būti būtent orkaitėje unsure.gif ir reikia rasti būdų su ja kažkaip susidraugauti.
Atsakyti
QUOTE(success @ 2013 03 03, 11:43)
Ačiū, Olesta  4u.gif Aš todėl ir klausiau, kad receptų tikrai nemažai, o galimybių visus išsikepti (nekepant kas savaitę po 3-5 tortus) ir išsirinkti skaniausią, nėra labai paprasta wink.gif

As turiu favoritus tik alia cheesecake'u atzvilgiu, jei noresite tokio, sakykite blush2.gif
As biskvitus visad kepu paprasta virsus-apacia funkcija, bet pvz per 4 kartus, todel nepjaustau. Tiesa, paskutiniai biskvitai kazkaip benesant ant stalo suluzinejo (dariau ta Beatos karamelini, tik pertepima pagal save) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2013 03 03, 13:22)
As turiu favoritus tik alia cheesecake'u atzvilgiu, jei noresite tokio, sakykite  blush2.gif

Be abejo, domintų ir čyzkeikas drinks_cheers.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2013 03 03, 12:41)
Čia tai žiauriai...
Taigi apie tuos antgalius gal 100 kartų kalbėta. Net google įsivedus "antgalis rožėms" rasit nuorodas į SM ir net nuorodas. kur ir už kiek įsigyti.

Keilos rožes SM legendinės thumbup.gif Įsivaizduoju, kiek klausimų dėl jų į a.ž. gauna.
Taip taip, virš 100 temų tortų puošimo "savanaudiškumo" ir 23 temos tortų receptų ir komentarų lotuliukas.gif


Tai seniai jau klausinejau, kai dar ne taip uzsikrete visos buvo wink.gif

Sutinku, kad daug klausimu, bet tai viena karta nuo A iki Z as paaiskinciau ir baigtusi tie 'speliojimai' visi ax.gif juk nesam manau viena kitai konkurentes, tuo labiau kad is skirtingu lietuvos kampeliu, arba uzsieniu.


QUOTE(success @ 2013 03 03, 12:47)
jolanka, patikėkite, geriau nesulaukti jokio atsakymo, nei tokio: "rožes suku iš plaktos grietinėlės ir laikosi puikiai" doh.gif


lotuliukas.gif esu ne karta tokius skaicius, ka dabarrrrr.
Atsakyti
QUOTE(success @ 2013 03 03, 14:48)
Be abejo, domintų ir čyzkeikas  drinks_cheers.gif Ačiū  4u.gif

Dazniausiai darau sita - jo "virsus" puikiai tinka ivairioms interpretacijoms, pvz keksui "idaryti" ir pan. arba si. 4u.gif
Atsakyti
Issikepiau meduciui lakstus, sakykit juos det i maiseli ar palikti ore kad vedintusi biggrin.gif laikyti reikia iki kokio 3dienio rolleyes.gif
Atsakyti