Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(egk @ 2013 01 09, 18:49)
Ačiū 4u.gif
NAZARA, ar teisingai supratau, kad praėjusį mėnesį nepavyko? Ir dar Chilioko? Jei taip, tai norėčiau palinkėti atrasti jėgų patikėti, kad dar ne laikas, nors ir suprantu kaip sunku, bet dar bus ir TAS laikas, tik reikia kantriai išlaukti
Ačiū 4u.gif Džiaugiuosi, jei įkvėpiau 4u.gif Ir norėjosi parašyti, kad nevisada tik idealūs embrionukai prikimba. O tu kaip supratau irgi po staro laukime? Jei taip, tai pradedu laikyti kumštukus ax.gif
Ačiū 4u.gif
Na tas tikėjimas toks jau dalykas... Prisimenu kaip tikėjau savo bandymu natūraliame cikle. Taip viskas netikėtai susidėliojo, taip atrodė viskas gerai, kad nepasisekti tiesiog negali. Ir kaip skaudžiai kritau. Dar ir dabar prisiminus atrodo tebejaučiu kaip skauda. Tai buvo tikriausiai pats skaudžiausias kartas. Ir manau, būtent dėl to nuoširdaus tikėjimo. Tada sau prisiekiau, kad niekada gyvenimo niekuo taip nebetikėsiu. Bet taip ir atsitiko. Nuo tada tas nuoširdus tikėjimas, toks iš visos širdies, daugiau niekada ir nebeaplankė. Bet.... 4u.gif  Na širdyje vis tiek kažkiek gi tiki, ne taip stipriai, su abejonėm, bet tiki, juk jei netikėtume visai, tai nieko ir nebedarytume... Tiesiog po to skaudžiojo kritimo aš kažkaip įsisamoninau, kad gali kitaip ir nebebūti niekada, todėl po truputį ir pratinau save prie tos minties

taip, teisingai supratai, nepasiseke verysad.gif O su tuo tikejimu, tai....zinau tik, kad kuo smarkiau tiki, tuo skaudziau krenti kazkam nepavykus.Todel smegenys veliau bloguoja ta tikejima, kaip apsauga ir jis tampa toks neutralus dalykas sakyciau....nei tiki nei netiki. ax.gif

QUOTE(nekantrioji:) @ 2013 01 09, 23:16)
tas laukimas baigia mane nuzudyt ax.gif

dar viena dienele 4u.gif tikiuosi gyva lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos,

noreciau ir as isdestyti savo patirti del tikejimo - netikejimo.

Minti per vaisingumo klinikas pradejau nuo 2011 rugpjucio. Apsilankiau pas 3 skirtingus gydytojus ir visu verdiktas buvo vienodas - atleiskite bet Jus esate visiskai nevaisinga, 2klinikos net atsisake daryti IVF. Po 3 gydytojo tokiu zodziu puoliau i nevilti, blioviau 2 sav, nieko nenorejau, isejau net is darbo nes niekas nebeteike malonumo.
Nevaisingumo priezastis - Ashermano sindromas, gimdos saaugos po pirmojo gimdymo ir abrazijos ir niekaip neauganti gimdos gleivine (max 2-3mm ). geriausia drauge pasiule savo pagalba - tapti surogatine motina.
po 2 sav susitaikiau su sia mintimi ir nutariau kad reik vykti i Latvija i Embrions. Daktaras Vitols patare pabandyti bent 1 karta paciai o jei nepavyks tada pasinaudoti drauges pasiulymu.

Gimdos gleivine punkcijos diena buvo 4,5mm - isodinimo diena apie 4,2mm. idejo 2 embrionus 3 dienu amziaus.
Po isodinimo buvau visiskai isitikinusi kad man nieko nepavyks, HCg liepe pasidaryti po 10 dienu, tada buvo sestadienis. Paskambino drauge ir primine kad jau laikas. As jai atsakiau kad ner reikalo svaistyti pinigu ir as uzrasiau jos vizita pas daktara 11 30.
Ji pirmadieni mane prievarta nutempe pasidaryti HCG ir gavau atsakyma kad esu nescia. gerai kad tuo metu sedejau nes pakirto kojas, ispyle prakaitas - nestumo pozymiu nebuvojokiu - krutine minksta, nepykino, pilvo nemaude, viskas buvo kaip ir visada.
Paskambinau i Latvija liepe kartot HCG po 2ju dienu ir ziuret kaip auga. HCg augo...
As 12 dienu po isodinimo gyvenau normalu gyvenima - geriau vyneli su draugem, laksciau su sunimi, dirbau, tvarkiau namus, plius ziauriai apsirgau , turejau temp 38 beveik, plius lupas nusejo nezmoniskai daug herpeso. minties net nebuvo nes buvau susitaikiusi kad tikrai nepavyks ir ruosiausi surogacijos programai.

manau tai man atblokavo smegenis, nestresavau, nebuvo minciu kaip bus nes zinojau kad bus neigiamas ats..
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

QUOTE(Citas @ 2013 01 10, 12:46)
Viska gerai tu darai, nes ir man sake kad galima ir ten ir ten bet rekomenduoja i kita gala  lotuliukas.gif

Egk - vis tiek zinios turi buti gero, nesvarbu ar ryte ar vakare ar LT ar LV  wub.gif

Afrodite - uz tave kusciu neatleidziu jau ilgai  wub.gif

Visoms mergaitem - geros dieneles  4u.gif

kaip tau su muitine baigesi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atiloja @ 2013 01 10, 14:23)
Sveikutes  4u.gif
kaip tau su muitine baigesi?  4u.gif

jokiu ziniu vel skambinau ir vel tik pasake kad jokios skubos tvarkos ten nera, tai neupogen jau organizuojuosi prikti is naujo, dabar Late pasake akcija vaistine.lt tai uz 1038lt galima nupirkti, o kitu dar truputi palauksiu (antibai, porgesteronas, clexanas, steroidai) jie negenda, bet jauciu ir juos reikes is naujo pirktis. vien zodziu iskisau galva ir nukirto smile.gif
dabar jau gerai kad mmm uzvelavo nes dar viska spesiu. matyt vis tik mmm ne be reikalo tiek velavo, zinojo kad muitine uzknis blink.gif
Atsakyti
[quote=KittyKitty,2013 01 09, 20:19]
oi, pakėlei man nuotaiką, norėjau užmesti "pošlą" bajerį, bet gal tiek to lotuliukas.gif Tik nepyk, ne, nu kiek esu dėjusi žvakučių į M, nu neiškrisdavo, ne toks ten tunelis biggrin.gif , nors aišku, dažniausiai dėdavausi prieš miegą, gal dėl to g.gif smile.gif Visokios "Lomexin" ir pan., oi, kiek jų yra tekę dėti, nu nepamesdavau:) O jei rimtai, tai svarbu, kad ne pati taip sugalvojai (nes iš pradžių taip pagalvojau doh.gif ), jei gydytojas sakė, kad galima ir taip, ir taip, tai manau, nėra ir problemos 4u.gif

4u.gif tai jau reikejo mesti,susilaikymas nesveika biggrin.gif ...bet nakciai tai dar suprantama,o ryte?gi viskas tekes is ten juk zvakute tirps,tai i ta gimda nieko nei nepateks g.gif ..nu gerai tiek to biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Citas @ 2013 01 10, 09:46)
Viska gerai tu darai, nes ir man sake kad galima ir ten ir ten bet rekomenduoja i kita gala  lotuliukas.gif

Visoms mergaitem - geros dieneles  4u.gif

4u.gif aiskiukas,ir tau geros dieneles 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(NAZARA @ 2013 01 10, 10:17)

dar viena dienele 4u.gif tikiuosi gyva lotuliukas.gif

4u.gif dar gyva,bet jau viskas taip nervina,o vyrelis kencia daugiausia nuo to.. biggrin.gif
Papildyta:
[quote=angelyte123,2013 01 10, 10:50]
Merginos,

noreciau ir as isdestyti savo patirti del tikejimo - netikejimo.

va cia tai istorija 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif dziaugiuos uz gera pabaiga thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Citas @ 2013 01 10, 11:40)
jokiu ziniu vel skambinau ir vel tik pasake kad jokios skubos tvarkos ten nera, tai neupogen jau organizuojuosi prikti is naujo, dabar Late pasake akcija vaistine.lt tai uz 1038lt galima nupirkti, o kitu dar truputi palauksiu (antibai, porgesteronas, clexanas, steroidai) jie negenda, bet jauciu ir juos reikes is naujo pirktis. vien zodziu iskisau galva ir nukirto  smile.gif
dabar jau gerai kad mmm uzvelavo nes dar viska spesiu. matyt vis tik mmm ne be reikalo tiek velavo, zinojo kad muitine uzknis  blink.gif

mergyt laikykis 4u.gif gal tik i nauda sitas visas delsimas visko 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Citas @ 2013 01 10, 14:40)
jokiu ziniu vel skambinau ir vel tik pasake kad jokios skubos tvarkos ten nera, tai neupogen jau organizuojuosi prikti is naujo, dabar Late pasake akcija vaistine.lt tai uz 1038lt galima nupirkti, o kitu dar truputi palauksiu (antibai, porgesteronas, clexanas, steroidai) jie negenda, bet jauciu ir juos reikes is naujo pirktis. vien zodziu iskisau galva ir nukirto  smile.gif
dabar jau gerai kad mmm uzvelavo nes dar viska spesiu. matyt vis tik mmm ne be reikalo tiek velavo, zinojo kad muitine uzknis  blink.gif

nu sikniai... doh.gif
as jau tau sakiau, bet pasikartosiu - dziaugiuosi, kad tavo memes uzvelavo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Citas @ 2013 01 10, 14:40)
matyt vis tik mmm ne be reikalo tiek velavo, zinojo kad muitine uzknis  blink.gif

Nedurnos gyvates biggrin.gif Na, kai pradeda darytis tokios nesamones, galvokim, kad cia taip turi buti biggrin.gif oi kaip as laukiu tavo stebuklingos istorijos..... rolleyes.gif

Angelyte123, jazau kaip cia tau blink.gif dabar tik laikyk ta mazuleli, kad jis niekur neiseitu 4u.gif
Atsakyti
Angelyte,

kokia neitiketina istorija!!! Koks begalinis dziaugsmas del taves!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Sveikinu dar karta nestuke.gif wub.gif
Atsakyti
Aciu merginos..
Aisku dar neaisku kaip kas nes gydytojai nesutaria kaip reiks skaiciuot mano nestumo dydi - pagal isodinima mums 7sav su byskiu. Toks ir yra vaisius o jei pagal mm tai 9sav pab..
Zodziu daktarai LT nemate sirdutes gerai kad pirmad paziurejo raud kryziaus daktaras Mindaugas Silkunas ir jis pamate dvi puslytes su gemalais ir vieno ju sirdis plake normaliai kito silpniau ..
Va cia irgi buvo sokas tai dbr esu laukime iki pirmadienio bet velgi tesiu savo programa - isivaizduoju kad viskas gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(angelyte123 @ 2013 01 10, 16:56)
Aciu merginos..
Aisku dar neaisku kaip kas nes gydytojai nesutaria kaip reiks skaiciuot mano nestumo dydi - pagal isodinima mums 7sav su byskiu. Toks ir yra vaisius o jei pagal mm tai 9sav pab..
Zodziu daktarai LT nemate sirdutes gerai kad pirmad paziurejo raud kryziaus daktaras Mindaugas Silkunas ir jis pamate dvi puslytes su gemalais ir vieno ju sirdis plake normaliai kito silpniau ..
Va cia irgi buvo sokas tai dbr esu laukime iki pirmadienio bet velgi tesiu savo programa - isivaizduoju kad viskas gerai smile.gif

Angelyte,

to gydytojo apziura labai ikvepia 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(angelyte123 @ 2013 01 10, 15:56)
Aciu merginos..

Isskiriamas embrioninis nestumo laikas ir akuserinis. Embrioninis skaiciuojamas nuo apvaisinimo momento (ovuliacijos dienos).

Akuserinis nestumas vienareiksmiskai skaiciuojamas nuo pirmos paskutiniu menesiu dienos nesvarbu naturalus tai nestumas, po IUI,ar po IVF ir pan.

Tai reiskia, kad skirtumas tarp embrioninio ir akuserinio nestumo yra +- 14 dienu (Jusu atveju 7 ir 9 savaites).

Visos vaisiaus vystymosi normos, echo terminai, dekretines, gimdymo data skaiciuojami pagal akuserini nestumo laika. Nesuprantama kodel patys daktarai tai painioja, niekur medicininiuose irasuose nefiguruoja embrioninis nestumas, visad remiamasi tik akuserinio nestumo terminu.
Atsakyti
man irgi tas aktualu zinok ..
Kai tik pasakau kad pastojau po IVF iskart kiek teko sutikti daktaru is LT visi sako - o tai cia reik skaiciuoti kitaip tada. su jais del sito nesigincijau nes pati siuo klausimu nesu apsisvietusi. Taipogi kai gulejau ligonineje salia manes gulejo mergina pastojusi po ovuliacijos stimuliacijos, musu mm buvo 5dienu skirtumu (jos mm prasidejo veliau) , mano nestuma skaite kaip 7 sav, jos kaip 6 sav ... nors pagal akuserinis laika turetu buti +2sav su byskiu.

Zodziu nieko as cia nesuprantu, tikiuosi suskaiciavo teisingai smile.gif

QUOTE(exDaiva @ 2013 01 10, 18:27)
Isskiriamas embrioninis nestumo laikas ir akuserinis. Embrioninis skaiciuojamas nuo apvaisinimo momento (ovuliacijos dienos).

Akuserinis nestumas vienareiksmiskai skaiciuojamas nuo pirmos paskutiniu menesiu dienos nesvarbu naturalus tai nestumas, po IUI,ar po IVF ir pan.
Tai reiskia, kad skirtumas tarp embrioninio ir akuserinio nestumo yra +- 14 dienu (Jusu atveju 7 ir 9 savaites).
Visos vaisiaus vystymosi normos, echo terminai, dekretines, gimdymo data skaiciuojami pagal akuserini nestumo laika. Nesuprantama kodel patys daktarai tai painioja, niekur medicininiuose irasuose nefiguruoja embrioninis nestumas, visad remiamasi tik akuserinio nestumo terminu.
Atsakyti