Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(muminukas @ 2013 01 11, 10:49)
o, radau atsakymą :

Koks man didžiausias patrauklumas? Turbūt net ne knygos (nors nusipirkau ir pradėjau skaityti Steve Jobs’o bio), o žurnalai ir laikraščiai. Aš galėsiu už dolerį nusipirkti The Los Angeles Times ir skaityti, kaip man užeis. Man labai patinka periodika.
mums reiktų , kad spalcvotas knygas palaikytų, nes vaikiškose iliustracijos svarbu.

bet lietuviska periodika kazin ar buna el skaityklems? g.gif

na as kai ieskojau skaitykles, neradau tokio varianto, kuris butu spalvotas, bet ir nemirgetu kaip kompas. nes kiek suprantu cia skirtingos technologijos, nespalvotoms skaityklems naudojama kazkokia elektroninio rasalo technologija, kuris nedirgina akiu.
bet gal yra kas nors panasaus ir spalvoto, tik as nebeturejau kantrybes ieskot biggrin.gif
vaikisku knygu mes ir popieriniu turim devynias galybes, tai kol mazasis visas perskaitys, tai isaugs is iliustruotu knygu amziaus biggrin.gif . as norejau skaitykles sau, nes tiesiog fiziskai namie nebeturiu kur knygu det. be to , tikrai nemazai keliauju, ir tampytis knygas su savim nepatogu. nors vis tiek niekur dar nuo popieriniu nepabegsiu toli - pvz i pliaza gi nesinesi el. skaitykles. arba kokia nors isleidzia knyga, kurios seniai laukiau, o elektronines versijos LT yra kazkodel ignoruojamos doh.gif, tai teks ir popierines pirkt
Atsakyti
QUOTE(Ryana @ 2013 01 11, 11:11)
Sveiki  4u.gif
baigiau skaityti šią knygą:
user posted image
nors paskutiniu metu netraukė skaityti romanų, o jų turiu ne vieną dovanotą, tai nusprendžiau vieną kitą perskaityti, o tai stovi lentynoje naujos ir neliestos dovanotos knygos. Ir visai nesigailiu, ši knyga patiko, lengvai skaitoma, užkabino ir net nepajutau kai perskaičiau 600 lapų.

drinks_cheers.gif man ši labai patiko, bet ka-kuriai iš knygių ne - tik bijau sumeluoti, kuriai g.gif
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 01 11, 11:18)
bet lietuviska periodika kazin ar buna el skaityklems? g.gif
n

iš lietuviškos Moteris lyg turi prenumeratą, o bendrai ne tik lietuviška aktualu smile.gif

blogiausia, kad nete galima rasti informacijos apie skaityklių parametrus, bet man jie nelabai ką sako blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 01 11, 11:18)
vaikisku knygu mes ir popieriniu turim devynias galybes, tai kol mazasis visas perskaitys, tai isaugs is iliustruotu knygu amziaus biggrin.gif . as norejau skaitykles sau, nes tiesiog fiziskai namie nebeturiu kur knygu det. be to , tikrai nemazai keliauju, ir tampytis knygas su savim nepatogu. nors vis tiek niekur dar nuo popieriniu nepabegsiu toli - pvz i pliaza gi nesinesi el. skaitykles.

angliškų vaikiškų tikrai yra - dėl to ir aktualu smile.gif aš namie pajutau trūkumą paveiklsėlių knygų: mokyklinukui yra, o va tokių paveiksliukinių su mažai teksto neperku, atrodo, neverta (peliukas Lukas ir pan.). bet mažiam patinka, kol kas imam iš bibliotekų.

atostogavome Bulgarijoje, šalia baseino šeima vis skaitydavo - moteris popierinę knygą, vyras -skaityklę smile.gif
Atsakyti
Geros reakcijos, kad neperskaičiau Knygos apie San Mikelę biggrin.gif aš kažkaip tikėjaus visai ko kito, juoba jūs taip liaupsinot ir maniau, kad čia kažkas vau bigsmile.gif gal tikrai grįšiu prie jos po kokių dešimties metų g.gif nebesu paauglė, bet gal vis tiek dar ne laikas g.gif arba tiesiog visiem juk neįtiksi su ta pačia knyga smile.gif

QUOTE(Ryana @ 2013 01 11, 11:11)
Sveiki  4u.gif
baigiau skaityti šią knygą:
user posted image

atsimenu kai perskaičiau tai tikrai patiko, o dabar jau visai miglotai prisimenu kas ten vyko, tokia pagaulė, kartais kai kurios knygos nors ir patiko labai greitai pasimiršta... O va šios autorės "Erškėčių paukščiai" man apskritai viena geriausių knygų ever.

ačiū už rekomendacijas dėl Doriano Grėjaus mirksiukas.gif

o tos, kurios turite skaitykles ir perkat el. knygas, ką po to darote: tiesiog archyvuojate kompe ar keičiatės su kokiom draugėm ar perparduodate?
Atsakyti
Aš irgi nesu perskaičiusi "San Mikelės". Vieną kartą bandžiau paauglystėje, kitą kartą jau kokių 25 metų. Neprilipo niekaip. Gal aš tiesiog nemėgtu tokių knygų ir tiek, mėgstu pamąstyti apie viską savo galva ir savaip, bent nemėgstu skaityti kaip kiti mąsto.
Atsakyti
QUOTE(winona @ 2013 01 11, 11:52)

o tos, kurios turite skaitykles ir perkat el. knygas, ką po to darote: tiesiog archyvuojate kompe ar keičiatės su kokiom draugėm ar perparduodate?

as kol kas dar nepirkau, pilna linkomanija piratiniu biggrin.gif (gal cia kuri ir nepritars, neva nemoralu, bet kai as pagalvoju, kiek pinigu savo gyvenime esu isleidus knygoms, tai kazkaip ir negrauzia manes sazine. be to lietuviskos knygos net ir el. versijos yra labai brangios). bet jau esu nuziurejus pora, kurias pirksiu, jei neatrasiu budo kitaip gaut. o siaip as tai neperpardavineciau, keisciausi mielai su kitom ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 01 11, 12:02)
as kol kas dar nepirkau, pilna linkomanija piratiniu biggrin.gif (gal cia kuri ir nepritars, neva nemoralu, bet kai as pagalvoju, kiek pinigu savo gyvenime esu isleidus knygoms, tai kazkaip ir negrauzia manes sazine. be to lietuviskos knygos net ir el. versijos yra labai brangios). bet jau esu nuziurejus pora, kurias pirksiu, jei neatrasiu budo kitaip gaut. o siaip as tai neperpardavineciau, keisciausi mielai su kitom ax.gif .

Pasisakysiu. Aš irgi piratauju. Bet stengiuosi tuo nesigirti ir kitų neskatinti. Tai yra neskleisti tiesų, kad pilna nemokamų knygų ir t.t. Kodėl? Nes: A. pati esu kurianti žmogus, ir nenoriu, kad iš manęs vogtų. B. Kad ir kokios brangios knygos bebūtų, piratautojai atbaido leidėjus, jie nenori leisti e-knygų, nes vistiek pavogs, o kai jau išdrįsta tai ir daro tokias kainas, kad viena parduota penkias pavogtas atstotų. C. tai yra absoliučiai tas pats kas dešra, bet žmonės nesako: jau tiek dešrelių esu per gyvenimą pirkusi, kad pavogusi iš grobikės antkainius užsidedančios Maximos, nesijaučiu kalta.

Tik tiek. Aš nemoralizuoju, tik noriu pasakyti, kad nėra labai gražu girtis tuo kad vagi. Nesvarbu ar tai dešra, ar knygos. Geriau jau tai daryti patyliukais, vien tam, kad neskleisti minčių tarp kitų, kad tai gerai smile.gif.

O elektroninėmis knygomis esu pasidalinusi su Dorifore. Šiaip tą stengiuosi daryti atsakingai, tai yra jei duočiau žmogui popierinę knygą, tai duodu ir elektroninę, bet popierinės bet kam juk neduočiau.
Atsakyti
nu, lietuvių leidėjų pozicija vis tiek įdomi doh.gif pvz. , T.Shaho elektroninės knygos tris dolerius tekainuoja.
Atsakyti
QUOTE(winona @ 2013 01 11, 11:52)
Geros reakcijos, kad neperskaičiau Knygos apie San Mikelę 

Žinok, aš irgi tą knygą numečiau blush2.gif Jei būčiau sau išsikėlusi tikslą būtinai ją perskaityti, žinoma, būčiau ir perskaičius. Bet kažkaip visgi per mažai sudomino blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2013 01 11, 12:10)

ai, zinai, gali mest i mane akmeni, jei nori lotuliukas.gif
vagyste patyliukais, ar vagyste garsiai, esmes juk nekeicia mirksiukas.gif

be to, esu daugybe metu dirbus spaudos versle, todel lb gerai zinau leidyklu virtuve. patikek, kiek jos pacios pavogia is autoriu, tai paprasti skaitytojai niekad tiek nepripirataus. i smulkmenas nesileisiu, bet realybe tikrai ne tokia, kad nuo kiekvienos parduotos knygos autorius gauna honorara biggrin.gif

QUOTE(muminukas @ 2013 01 11, 12:37)
nu, lietuvių leidėjų pozicija vis tiek įdomi doh.gif pvz. , T.Shaho elektroninės knygos tris dolerius tekainuoja.

drinks_cheers.gif jei lietuviskos el knygos butu pigios, tai nieks ir nepiratautu
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2013 01 11, 13:06)

drinks_cheers.gif jei lietuviskos el knygos butu pigios, tai nieks ir nepiratautu

na, piratų liktų, bet ir nepiratai turėtų galimybę įsigyti už padorią kainą.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2013 01 09, 22:16)
Dabar pagalvojau, tai "Tūla" netgi poetiška galima pavadinti, kad ir kokių baisybių joje yra (nors dabar nė vienos neprisimenu  blush2.gif ). "Netiesų dvaro" tai jau niekaip. Užtat stilius jo visose knygose panašus ir rašo jis vienodai gerai (bent jau tose, kurias aš skaičiau).

Man asmeniškai ta Tūla gal net kiek per daug poetiška. Skaitosi labai lėtai ir jaučiu ją skaitysiu garsiai, nors niekada to nedarau...
Dabar dar Wassmo "Stiklinė pieno'' skaitau, jau pusę įveikiau, nes labai greitai skaitosi ir tikrai daug prastesnė nei pvz Dinos knyga. Ir rašymo stiliumi, ir siužetu. schmoll.gif Bet traukia, įdomu, gal net šiandien įveiksiu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2013 01 11, 13:15)

Dabar dar Wassmo "Stiklinė pieno'' skaitau, jau pusę įveikiau, nes labai greitai skaitosi ir tikrai daug prastesnė nei pvz Dinos knyga. Ir rašymo stiliumi, ir siužetu. schmoll.gif Bet traukia, įdomu, gal net šiandien įveiksiu. rolleyes.gif

aha, man stikline pieno irgi labai greitai sulindo, siaip visai man idomus tas siuzetas buvo, itikinantis.
o va "100 metu istorija" niekaip nepabaigiu skaityt, man tikrai per daug istempta ir nuobodoka. kazku ties puse knygos esu sustojus ir ne is vietos. gal reiks is vis mest salin sit knyga schmoll.gif

turiu nusipirkus "Urvinio lokio gentis". ar skaitet kas nors? ar idomi? galvoju, veztis ja i kelione atostogoms skaityt, ar tik bereikalingas balastas bus?
Atsakyti