Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos knygos knygos...

QUOTE(Fatimaallaa @ 2013 01 16, 20:42)
Esu skaiciusi si rinkini. Patiko, bet vis tik man daug geresnis buvo jo apsakymu rinkinys "The Elephant Vanishes".

Ir sita butinai kada skaitysiu smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

esu lituanistė, tad knygos - mano kasdienybė. Skaitau ne tik darbui, bet ir malonumui. Norėčiau jungtis: padiskutuoti, pasidalinti, pasisemti 4u.gif

Paskutinės perskaitytos:
E. M. Remarkas - Trys draugai. Prarastoji karta, kuri netiki šviesesniu rytojumi ir, atrodo, gyvena šios dienos akimirka. Tačiau susipažinus su Pat, randasi prošvaisčių skleistis Roberto sielos grožiui. Draugystė, meilė, pasiaukojimas ir nuolat jaučiamas prarastosios kartos tragizmas.

Haruki Murakami - Mylimoji sputnik. Kol kas negaliu vienareikšmiškai pasakyti - patiko ar ne - tačiau pradėjusi skaityti supratau, kad tikėjausi kažko kito - ne moterų simpatijų... Visą laiką dvelkė vienatve, pasimetimu pasaulyje. Reikėtų gal skaityti dar kartą, tikrai dar daug ką atrasčiau.

Ž. Bedjė - Romanas apie Tristaną ir Izoldą. Viduramžių romanas apie konfliktą tarp pareigos ir meilės. Patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guosnė: 16 sausio 2013 - 22:36
QUOTE(dimele @ 2013 01 16, 20:35)
o kaip smagu, man tiesiog Dieviska ta knyga biggrin.gif labai ilgai ja kliedejau , ir visiem siuliau skaityt, nors kaip pati rasai, kad kitur per daug smulkmenu, tavo knygoj, ju buvo tikrai labai daug, bet taip kvapniai aprasyta viskas, ypac gamta, ir malonu, kad veiskmas vyksta Lietuvoje ,
mylimiausia citata is knygos : ''Ilja paliesti Dievą'' Giedrė Bružienė
''.. koks galingiausias visų laikų vaistas...
-Jam pagaminti tereikia keturių vaistinių žaliavų- gerumo, užuojautos, pagalbos ir prisilietimo. pasverus reikiamą kiekį ir sumaišius pagal visas taisykles gaunamas ir labiausiai pažeistą žmogų išgydantis vaistas. ''

Geriausias knygos įvertinimas, kai ja ima kliedėti smile.gif Yra skaitytojų, kurie dar ilgai sapnuoja knygos veikėjus, kurie įsimyli Ilją, o yra ir kuriems knyga nieko gero.
Aha, sutinku, iš pradžių prismulkinau visko, paskui šiek tiek išmokau rašyt 4u.gif
Labai objektyvi knygos recenzija yra www.rasyk.lt, jeigu įdomu
Atsakyti
Vakar po ilgos pertraukos nusipirkau knygą.Kathryn Stockett "Pagalba" Mokėjau 9.99 good.gif
https://www.knygos.l...thryn-stockett/

The Sunday Times rašo :Kita "Vėjo nublokštų" pusė-ir lygiai tokia pat neįmanoma padėti į šalį.

Daily Express : Harper Lee knyga "Nežudyk strazdo giesmininko" pakeitė gyvenimus.Tiesioginė jos įpėdinė "Pagalba" turi tokį pat potencialą...atliktas nuostabus žygdarbis.

Stengsiuos nenusivilti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2013 01 16, 20:53)
ojoj, suprantu, kad negalėčiau tokios knygos skaityti, primintų mokyklinius atminimo sąsiuvinius.

čia citata iš pagrindinio veikėjo Iljos "perlų", mat reikėjo jį protingą padaryt rolleyes.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Guosnė @ 2013 01 16, 22:35)
E. M. Remarkas - Trys draugai.

viena mano megstamiausiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(giliute @ 2013 01 17, 09:10)
čia citata iš pagrindinio veikėjo Iljos "perlų", mat reikėjo jį protingą padaryt  rolleyes.gif  smile.gif

O tai čia dar ir vyro žodžiai? No no no smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Salomeja @ 2013 01 17, 09:19)
O tai čia dar ir vyro žodžiai? No no no smile.gif

Ot g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(giliute @ 2013 01 17, 09:40)
Ot    g.gif  verysad.gif

Na supraskit mane teisingai. Pažadu, kad jei rasiu kada bibliotekoje knygą - būtinai paskaitysiu, nes man įdomu apsišviesti apie ką kalba žmonės smile.gif
Bet mane jau atstumia pavadinimas iš karto. Jei būčiau tikinti tai vengčiau knygų, kurių pavadinime yra "dievas" dėl vienų priežasčių, būdama netikinti dėl kitų.
Minėtos ištraukos mane verčia manyti, kad tai bus saldi, lėkšta knygelė, kurios autorė herojams į lūpas įpaišė "prasmingų dalykų". Na panašiai, kaip kad Coelho žavisi visas pasaulis, o man ten kažkas tokio banalaus, kad geriau jau "Mažąjį princą" šimtąjį kartą perskaityti. Jei man koks nors suaugęs vyras pasakytų tokius žodžius, tai tikrai prunkštelėčiau iš juoko, nors šiaip esu jautri, mėgstu kai man gražius dalykus sako smile.gif Bet kaip sakiau, ne deklamacijas iš šeštokų atminimų sąsiuvinių.

Taip, norėdama užbėgti ginčams už akių aš sutinku, kad gal esu neteisi, bet aš tiesiog darau išvadas iš to kas kalbama, kaip kiti padaro išvadas, kad Radžio nuotakos yra ne jiems, nors nematė nė vienos serijos ir pan.
Atsakyti
Suprantu, aišku mirksiukas.gif .
Va, tas pavadinimas kiša koją...
Dievas čionai yra visai ne tas, ne krikščioniškasai, jo tokio visai "Iljoje" nėra, netgi antraip. Dievas knygoje "dievuko" arba "išrinktojo" prasme.
Knygelė iš tikrųjų apysaldė, bet lėkšta tai pusiau, na... tik truputėlį biggrin.gif
Jei įdomu, tai iš tikrųjų paskaitykit recenziją www.rasyk.lt, ten visi minusai ir pliusai neblogai susakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giliute @ 2013 01 17, 10:53)
Suprantu, aišku  mirksiukas.gif .
Va, tas pavadinimas kiša koją...
Dievas čionai yra visai ne tas, ne krikščioniškasai, jo tokio visai "Iljoje" nėra, netgi antraip. Dievas knygoje "dievuko" arba "išrinktojo" prasme.
Knygelė iš tikrųjų apysaldė, bet lėkšta tai pusiau, na... tik truputėlį  biggrin.gif
Jei įdomu, tai iš tikrųjų paskaitykit recenziją www.rasyk.lt, ten visi minusai ir pliusai neblogai susakyti  4u.gif

ačiū, skaitau ir rašau tik atsiliepimus, recenzijų nelabai mėgstu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dimele @ 2013 01 16, 21:35)

mylimiausia citata is knygos : ''Ilja paliesti Dievą'' Giedrė Bružienė
''.. koks galingiausias visų laikų vaistas...
-Jam pagaminti tereikia keturių vaistinių žaliavų- gerumo, užuojautos, pagalbos ir prisilietimo. pasverus reikiamą kiekį ir sumaišius pagal visas taisykles gaunamas ir labiausiai pažeistą žmogų išgydantis vaistas. ''

o man šita citata patinka, knyga jau ieškotinų sąraše. Ar kalbėjo vyras, ar moteris - nė kiek nesvarbu, išmintis, kvailybė, sąmojus žmogui duodama neatsižvelgiant į jo lytį. Banalių šeštokų sąsiuvinių neprimena, tai žodžiai kuriuos retkarčiais reikia visiems perskaityti ir apmąstyti.

Salomėja, mudviejų skonis skiriasi, užtai su įdomumu perskaitau pačios žinutes thumbup.gif

Baigiau Eyvin Johnson "Bangų mūša", rašiau apie ją , kaip buvau įpusėjusi knygą. Antrą kartą jos nebeskaityčiau, bet kol skaičiau, skaičiau su pasimėgavimu, įtraukė ji mane. Perpasakojama Homero "Odisėja". Stipriausia knygos vieta- nepaprastai geras vertimas ir turtingas žodynas, smagiausios vietos vergės Euriklėjos monologai.
Atsakyti