Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

Apklausa: Kokiom aplinkybėm darytumėt abortą? (730 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(KatYnas @ 2007 10 30, 13:48)
filmukas informativus.
paziurejau apklausos rezultatus - tik ~19% moteru pasisake kad abortu nedarytu. visos kitos darytu, o aplinkybes nors ir svarbios bet lieka aplinkybem lemianciom tai kad moteris padarytu aborta.
yra tik arba taip arba ne. faktas lieka faktu - pusiau abortu nera.
taigi...~80% moteru kurios balsavo darytu abarta ir tik ~19% nedarytu. kitas kl. kiek apklausa atpindi realybe? galbut jei kl. skambetu ar padarete aborta? butu realiasne kalba.
nenoru nieko izeisti, o ypac nenoriu uzgauti jusu tikejimo bet kol zmogus nestovi prie pasirinkimo daryti ar ne? tai lieka tik nuomone... o nuomone kaip zinote gali pasikeisti.
skaciau cia labai daug apie Dieva, apie tikejima...ir man kaikurie pasisakymai kvepejo "raganu medziokle"  verysad.gif
jei tikime tai turetumem zinoti kad tik Dievas turi teise mus teisti ir ir atleisti mums uz musu nuodemes... kaip ir Dievas dave mums laisva valia rinktis...nuo kada galima rinktis? ar 3 savaiciu kudikis jau gali rinktis? ir ar neribojama moters valia jei jai "draudziama" spresti ar ji nori gimdyti ar ne? ar vyras gali spresti uz moteri? ar moteris gali daryti aborta be vyro sutykimo, juk tai ir jo vaikas?

man kaikuriu pasisakiusiu cia zmoniu kategoriskumas ir noras smerkti kita iki "uzmetimo akmenim", gasdina... ir tokie zmones yra pries abortus? logiskai mastant tai tokie turetu buti uz aborta...nes juk taip norisi suskirstyti - geri-blogi zmones....tiesa?

drinks_cheers.gif pritariu
Atsakyti
buti tokio pasirinkimo akistatoj yra baisu... verysad.gif vien jau del to tos moterys ir merginos,kurios turejo apsispresti,jau yra vertos uzuojautos ir gailescio.as nekalbu apie tolerancija,kad "va prasom,darykis,as tave palaikau".kalbu apie galesti ir uzuojauta zmogui,kuris save skriaudzia labiau nei mes galim isivazduoti.viso situaciju sunkumo mes niekaip,niekada ir net kad ir kokios empatiskos butumem,negalim suprasti.galim tik isivaizduoti.cia kaip bet kurioje kitoje situacijoje-kol pats nepatirsi,tol iki galo niekaip nesuprasi,taigi tos,kurios piestu stojasi pries aborta,tos,kurios kategoriskai teigia taip nedarysiancios,neturetu jaustis absoliuciai teisios,kadangi jos tiesiog nepajegios ivertinti ir jausti tai,ka isgyvena aborta daranti mergina,kokios jos priezastys ir kokios is tikruju buna pasekmes.ir ne vienoje knygoje apie aborta rasoma-aukos yra dvi.kudikis ir moteris verysad.gif .visoks kategoriskumas,panieka ir smerkimas nepades sugrazinti nei vieno negimusio vaiko,nepades nei vieno ir issaugoti.mano manymu,abortas yra nelaime.ir duok Dieve,kad tokiu nelaimiu butu kuo maziau verysad.gif
Atsakyti
siaubas, bliaunu kaip mazas vaikas... cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif kazkas ziauraus verysad.gif verysad.gif verysad.gif unsure.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(marmaliade @ 2007 10 30, 16:24)
Fui, ziauru slykstu daugiau nebeziuresiu...  fear.gif

man visai nešlikštu visai.....man tik ašaros akise kaupiasi ir tiek.... verysad.gif
žauru ir kaip žeme tai padariusias nešioja???
žodžiu nesiruošiu šia temą diskutuot nes labai greit pasidaro gyvačiu lizdas...
Atsakyti
QUOTE(lera @ 2007 10 30, 23:26)
man visai nešlikštu visai.....man tik ašaros akise kaupiasi ir tiek.... verysad.gif
žauru ir kaip žeme tai padariusias nešioja???
žodžiu nesiruošiu šia temą diskutuot nes labai greit pasidaro gyvačiu lizdas...

Nelabai žinok ir nešioja... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Šanti @ 2007 10 31, 00:19)
Nelabai žinok ir nešioja... unsure.gif

kodėl tai sakai?
Atsakyti
Būtų mano valia uždaryčiau šią temą, nes iškalbėta viskas kas buvo įmanoma. Šita tema berods 5-oji. Dalyvavau šioje diskusijoje labai ilgą laiką...ir ką galiu pasakyti...vienos tiesios šiuo klausimu NĖRA, yra TIESA kuri yra kiekvieno iš mūsų širdyse ir kuria mes tikime ir giname.
Pvz. aš tikiu Dievu ir žinau kad Jis yra kūrėjas žmogaus dar prieš prasidėjimą, taigi man nutrauti nėštumą yra tas pats kas nužudyti paaugusį vaiką, aš asmeniškai skirtumo nematau ir nematysiu. Esu ne kartą galvojusi kas būtų jei mano įščiose augtų neišsivystęs vaikelis...nerandu kito atsakymo, kaip kad pasitikint Dievu gimdyčiau vaikelį kas bebūtų ir mylėčiau jį tiek kiek jam lemta būti šioj žemėj.
Netikiu, kad mano nuomonė pasikeis šiuo klausimu. Aš žinau, kad to niekada nepadarysiu ir man nereikia žinoti kaip jaučiasi tai jau padariusios ar abejojančios, kad turėčiau savo nepajudinamą nuostatą visam gyvenimui.

Atsakyti
QUOTE(insi @ 2007 10 29, 21:04)
filmuku pries aborta esu maciusi kelis variantus, bes vistiek manau kad abortas - kiekvienos moters apsisprendimo reikalas. aisku idealu butu isvengti neplanuoto pastojimo, bet juk visko atsitinka..

Juk paprasciau atsisakyt neplanuoto sekso , sory bet taip yra kol tai patys sau nepripazinsim taip ir bus , kad aplinka kalta tik ne as ( nekalbu apie isprevartavimus ) ,aisku tai kiekvieno suaugusio zmogaus sprendimas , bet priemus ta sprendima juk aplinkos gailescio nesitikime unsure.gif
Atsakyti
'neplanuoto sekso' - gerai skamba lotuliukas.gif neteigiu, jok aplinka visada kalta, bet juk ir kontracepcija suveikia ne visada
Atsakyti
yra moterų pasidariusių abortą 5 kartus (nu 3 bent jau sugebėjo prisipažnti) ir dar auginančių 2 vaikus... katės ir tos labiau saugosi rinkadamosios partnerius biggrin.gif
Žinot kodėl tai sakau... ogi todėl, kad kai kurios metų metais "dirba", gydosi ir nieko...
Nu bet čia prašau neįsižeisti... mintys...

O mano nuomonė apie abortą - žiauru, bet kartais neišvengiama...
Abiems reikia galvoti prieš paleidžiant aistrų vadeles... O jei per prievartą gavosi, tai atsiprašau už vyrų giminę...
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2007 10 31, 07:24)
'neplanuoto sekso' - gerai skamba lotuliukas.gif neteigiu, jok aplinka visada kalta, bet juk ir kontracepcija suveikia ne visada

Pala pala jei nebuna sekso nereik ir kontracepcijos , jei seksa priimi kaip ir mazyte galimybe ( ta prasme saugaisi bet juk visko buna ) tai buk maloni atsakyk , megsti nuo kalniuko vazinetis reik ir rogutes tampyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renax: 31 spalio 2007 - 19:34
verysad.gif Prabalsavau už antrąjį punktą
Atsakyti