Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko kelionės dokumentai

Na dar ir kokio sveikatos draudimo, dėl viso pikto doctor.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eglinė: 12 rugpjūčio 2005 - 22:45
Ir butinai pasidarykit sutikimo kopijas, nes Vilniaus oro uoste tai tikrai paziuri originala ir pasiima kopija. Daugiau niekur nereikejo rodyti.
Atsakyti
nžn,gal kam pravers ši info smile.gif vienišom mamom,kurių vaikučių gimimo liudijimuose nėra įrašo apie tėvą,t.y.nenustatyta tėvystė,nereikia jokių dokumentų iš notaro ar vaikų teisių apsaugos.mudvi su dukrele skrendam pas tėtį,tai jai reikia tik paso ir bilieto smile.gif ai,ir dar reikia išsiimti pažymą,kad esate vieniša mama.Ačiū dievui,kad vis nerasdavom laiko nustatyt tėvystę,nes būtų reikėję labai daug kur pavakščioti,kad galėtume išskrist,tiek man,tiek tėčiui,kuris yra Airijoj.
Atsakyti
sveikos mamos,
skrendam is Rygos su vaiku i Londona. Su vyru issiskyre esam, mano pavarde kitokia nei vaiko. Turim notaro sutikima isvykti su vaiku i bet kokia sali. Gal zinot ar notaro sutikimo nereikes isverst i anglu kalba, kad Rygos ir Londono oro uoste nekiltu nesusipratimu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaingak @ 2006 08 29, 09:04)
sveikos mamos,
skrendam is Rygos su vaiku i Londona. Su vyru issiskyre esam, mano pavarde kitokia nei vaiko. Turim notaro sutikima isvykti su vaiku i bet kokia sali. Gal zinot ar notaro sutikimo nereikes isverst i anglu kalba, kad Rygos ir Londono oro uoste nekiltu nesusipratimu.  ax.gif

na manau kad nereikia...kadangi visu siu popieriu reikalauja tik lietuvos muitininkai.Kitose salyse vaika gali veztis be jokiu notarisku leidimu(na jei keliauja jis su vienu is tevu).
Atsakyti
Primename, jog vykstantys į užsienį su nepilnamečiais vaikais privalo laikytis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. vasario 28 d. nutarimu Nr. 302 patvirtintos "Vaiko laikino išvykimo į užsienio valstybes tvarkos". Atkreipiame dėmesį, kad tuo atveju, jeigu vaikas vyksta į užsienį su vienu iš tėvų, pasienyje turi būti pateiktas notaro patvirtinas antrojo iš tėvų sutikimas ir jo kopija, kad vaikas galėtų išvykti. Sutikime būtina nurodyti, kuriam laikui ir į kokią valstybę vaikas vyksta, o sutinkančiojo parašas turi būti patvirtintas notaro. Jeigu vaikas gyvena su vienu iš tėvų, tuomet turi būti šį faktą liudijantis dokumentas (mirties liudijimas, ištuokos liudijimas, teismo sprendimas ar. kt.). Vieno ši tėvų mirties atveju pateikiamas notaro patvirtintas mirties liudijmo nuorašas. Jeigu antrojo iš tėvų sutikimo gauti nėra galimybės, pateikiamas rajono (miesto) vaikų teisių apsaugos tarnybos sutikimo raštas (tel. Vilniuje, 2112568, Kaune 424835). Šie reikalavimai netaikomi asmenims iki 18 metų sudariusiems santuoką.

Atsakyti
Merginos, o gal žinot kaip su tuo galiojimu. Mažam vaikui lygtai galioja du metus. Įdomu, ar jei imčiau trimetei, tai gal ilgiau galiotų?
Atsakyti
noriu skrist i londona su 2men vaikuciu. dokumentuose tevo nera tai kaip supratau jokiu popieriu nereikes. tik paso , taip?
Atsakyti
Turiu kalusimeli, kaip skaiciuojasi viesbutis ir lektuvas vaikui, kurio 2 metukai sukanka kaip tik atsotogavimo metu ? Nes vaikams iki 2 m. nereikia moketi uz lektuvo bilieta, o ir viesbuciai daug pigiau. Pavyzdziui, isvyksti, kai vaikui dar nera 2 m., o parvyksti kai jau yra ? g.gif
Atsakyti
Kelionių organizatoriai traktuoja vaiko amžių vienareikšmiškai - iki 2 metų ir nuo 2 iki 12-13-14 ( priklausomai nuo viešbučio ). Tai reiškia, kad jei vaikui dar nėra nustatyto amžiaus ir nesukanka kelionės metu, jis patenka į numatytą amžiaus grupę . Specialiai pasikėliau kataloga, ištrauka :
" NUolaidos vaikui:
Vaikui,keliaujančiam kartu su suaugusiais,mokančiais kelionės kainą pagal kainyną, taikoma jame nurodyta nuolaida ( priklausomai nuo vaiko amžiaus) . jei nurodytas vaiko amžius "nuo"-tai reikškia, kad nuolaida taikoma nuo nurodyto amžiaus Jei nurodytas vaiko amžius "iki"- tai reiškia ,kad nuolaida taikoma,jeigu iki kelionės pabaigos vaikui nėra suėjęs nurodytas amžius.
......
Vaiko amžius,iki kurio taikoma nuolaida,nurodomas kainyne."
Atsakyti
Sakykit mergickos kaip jus nufotkinat mazus lelius pasui,pvz 2men kudiki,gal cia ne i tema bet susimasciau dabar ax.gif
Atsakyti
Mes ruosiames dabar kaip tik i turikija tai planuojam vaziuoti kol dar nesukako pirmajam 2 metukai, nes tada uz nieka nereikia moketi tik uz viza ir draudima. nes yra aiskiai parasyta apie jusu atveji kad jei kelio0nes metu sukanlka 2 metukai tai jus ieinate i ta kategorija kur nuo 2-12 metu ir juums jau kainuos ir viesbutis fiksuota kaina 999 ir aerauosto mokestis 165. O jeigu veziiesi 2 vaikus iki 2 metuku tai novaturas sugalvojo kad vistiek reikia primoketi uz vaika tik nezinau kiek kaip tik laukiu skambucio. doh.gif
Atsakyti