darsyk soutzoukakia ( graikiškas patiekalas, iš esmės tas pats, kas ir mūsų kotletai, tik dešrelės formos ).. naudojau jautienos faršą, dėjau smulkiai pjaustytą svogūną, skiltelę česnako, batoną, pipirų, druskos, porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir 4-5 šaukštus raudono vyno
formuojame dešrelės formą, šiek tiek alyvuogių aliejaus inde, kuriame kepsime ir šauname į orkaitę 180C
kokias 15 min palieku iš vienos pusės, vėliau apverčiu ir vėl kepu 15 min
kol soutzoukakia orkaitėje, į puodą pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus, dedu svogūnus, didelį smulkiai pjaustytą ir be odelės pomidorą, palieku pasitroškinti, tada pomidorų padažą ir prieskonius : druską, pipirus, papriką, česnaką.. iš esmės, viską, ką tik mėgstate
kai jau padažas paruoštas, pilu jį ant soutzoukakių ir palieku orkaitėje dar apie 15 min
.
http://patipatiblog.wordpress.com/