Prancūziškai žuviai reikės:
4 tilapijos filė be odos (tinka ir kita žuvis)
2 vidutinio dydžio svogūnai, kas nemėgsta svogūnų ima porus, o kam ir tas ir anas nepatinka, nekepa žuvies francūziškai
3 pomidorai
apie 100-150 g gero fermentinio sūrio
1,5 šaukšto majonezo
druskos
šviežiai maltų pipirų
raudonėlio, baziliko ir citrinpipirių
1 šaukštas citrinos sulčių arba 3 šaukštai greifprutų/apelsinų
Filė (turbūt nereikia sakyti, kad ją reikia nuplauti ir nusausinti ) apvoliojame prieskonių ir druskos mišinyje, sudedame į kepimo indą, užpilame citrinos arba kitų citrusų sulčių ir leidžiame kelias minutes pasimarinuoti. Tuo metu svogūnus supjaustome plonais žiedais ar visą žuvies sluoksniuotį kišame į įkaitinta iki 180 C orkaitę ir kepame pusžiedžiais ir pakepiname iki lengvo rusvumo ant kelių lašų alyvuogių aliejaus, klojame juos ant file. Lygiai taip pat pasielgiame ir su pomidorais -supjaustome žiedais ir tankiai uždėliojame ant svogūnų. Sutarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir užtepame ant pomidorų.
Visą žuvies sluoksniuotį kišame į 180C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min. Kai francūziška žuvis iškepa, apibarstome ją sviežiais svogūnų laiškais arba petrūškomis.